reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej kochane..

jakoś nie mam dzisiaj mocy na odpisywanie, wybaczcie mi:sorry2: zdołowało mnie to ph

kochane, która z Was stosowała Replens?

gal na afty super działa octenisept, płukanie jamy ustanej albo jak małe dziecko, to umocz patyczek do ucha w nim i trzymaj na afcie:tak:

mama dziękuję Słonko :*

samana no coś tam jest między nóżkami, ale słabo widać wg mnie:sorry2:

pirania, gal Marcelloo ostatnio bardzo się w mowie rozwinął, myślę, że to zasługa żłoba. W zasadzie wiekszosc tego, co mówi, rozumiem, np: "idziemy domu", "ocham misio", "mama piciu", "mama pupa/sisi?, i tak dalej.. może nie mówi super poprawnie, ale naprawdę-przez 2 miesiące wszystko zaczął powtarzać, wie jak wygląda literka A i B, bo M go nauczył :D

wypiłam mleko z kulkami czekoladowymi, mam jeszcze ochotę na lody śmiatankowe, które sobie leżą w lodówce.. jeść czy nie, oto jest pytanie:confused::-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcik, pewnie że jeść, nie dość, że smaczne to obniżają pH :-D Opisywałam tu ostatnio planowanie córki, w którym dziewczyna codziennie przed spanie zakwaszała się lodami czekoladowymi ;-)

Cześć wieczornie kobietki :-)

Tak sobie czytam te Wasze wpisy, szczególnie Andziak, jak Jej bardzo zależy na córci i uświadomiłam sobie, że ja jeszcze nie myśle o płci, czasami przeleci mi to przez myśl i zaraz myślę, że to napewno będzie chłopak bo byłoby za pięknie gdyby okazało się że to wymarzona córa...W 12-13 tc będe mała USG genetyczne, myślicie, że już będzie widać płeć czy to jeszcze za wcześnie??

Dziewczyny które są w ciąży, mam do Was pytanie odnośnie odzieży ciążowej, gdzie kupujecie?? Byłam we wszystkich H&M w Szczecinie i niestety nie ma już tam działu H&M Mama a mnie już zaczynają cisnąć wszystkie spodnie:sorry:

Witaj MissBella :-)
no, w koncu sie zmobilizowalam i zaczelam mierzyc temperature :-D wprawdzie dopiero drugi dzien, ale przynajmniej zobacze co z tego wyjdzie do kolejnego cyklu.

Ostatnia edycja:
Witam
Ja na chwilke,zameldowac sie;-)
Dzis mialam wizyte
biggrin.gif

Wszystkie wyniki w normie.
13,5kg na plusie
Cisnienie jak zawsze niskie 100/60.
Mala ma ok 3kg.
Szyjka skrocona.
Skurczy brak.
I nic nie zapowiada na wczesniejsze rozpakowanie.
A ja bym chciala zeby cos sie ruszylo...bo juz nie mam sil
embarrassed.gif

Nastepna wizyta za tydzien.

Podczytuje was i mocno za wszystkie trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Nie na pewno nie było orgazmu:no:za bardzo skupiałam się na zrobieniu dzidzi:-p Rzeczywiście na drugim zdjęciu to kość ogonowa. Na skanie to słabo widać ale na wydruku z USG wyraźnie widać żądełko (zdj. 1).Poza tym widziałam to żądło podczas robienia USG jak dzidzia skakała ale było tak jaby delikatnie podniesione ku górze. Już tak sobie mieszam w głowie, już sobie obiecuję,że spokojnie poczekam do połówkowego USG tylko w którym tyg robią?Mam teraz wizytę w 19 tyg jest szansa,że już zrobi?Ależ ja niecierpliwa:zawstydzona/y:Jeśli chodzi o ciuszki ciążowe to na allegro wybór nawet jest i nie jest drogo.

goście goście..od samego poniedziałku:-) a tydzień sie jeszcze nie skończył. była u nas koleżanka, jest w 21 tc i dziś sie doweidzieli że będą mieć córeczkę,a mocno liczyli na chłopaka.. a ja to jej zazdroszcze;)

dzis mojemy synkowi w końcu pokazał sie ząbek! nareszcie;) mój już nie bezzębny 9 miesięczniak:-D

qrcze, nurtuje mnie ta moja owulacja. czy była czy nie. śluz mam jeszcze dziś, i raz jest mętny a raz rozciągliwy. sama nie wiem o co kaman.

co do ciuszków ciążowych-ja kupiłam na allegro spódniczke i spodnie, reszta w stacjonarnych sklepach

reklama
Kinga no jasne, czas dla siebie/siebie i męża jest muchooo ważny:-D
Mati jak przyjdzie z przedszkola po 16 je obiad domowy, koło 18 chodzi za nim małe co nieco, kolacja koło 20 i 20:30 sruu do łóżka:-D
z niego taki głodomór jest:-D
Axarai no to cieszę się że odkryłam zachciankę ciężarnej hehe chętnie w zamian przyjmę trochę fluidków:-D
Piranha hehe nie uwierzysz, pierwszym słowem Matika poza mama tata było...kółko:-D
i tak sobie myślałam ..eee to raczej ciężkie słowo dla malucha, jak dał radę z kółkiem to zaraz zacznie gadać..i się musiałam naczekać:-D
i Mati też tak miał, kolory umiał rozpoznawać, w ogóle kumate z niego dziecko było, ale z nazywaniem, mówienie był problem. Też ucinał sylaby np. zamiast Natalka mówił Talka itp
MissBella niebawem będziesz nam brzuszek uroczy pokazywać :)
no jasne że na tym usg może lekarz wypatrzy nuba i powie co nieco :) Nam właśnie wtedy lekarz powiedział ze na 90% będzie synek :)

ja z wścieklizna na wieczór wyluzowałam...mężulo kupił truskawki :-Di jak tu się wyżywać na nim:-D

Do góry