reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aha, apropo jeszcze TSH, bo widzę, że Kingę to interesuje.

Moje TSH przed zajściem teraz w ciąże wynosiło 2,2, a jednak zaliczyłam drugą kreske na teście ciazowym :-)
teraz badałam i mam 2,7 - dopiero idę do lekarza, więc będę wiedziała co mam dalej robić.

Może tez powinnam jakies leki zacząc brać, żeby obniżyć tą wartość?

reklama
Kinga &&&&&&&&&&&&&&& wielkie za leczenie u endo :) i dopinguję żeby teraz szybko pojawiły się upragnione II kreski :)
Marko no proszę, nie ma to jak wpadeczka ;) ile stresu mniej przy tym ;)
trzymam kciuki za córę :)

Dzięki wielkie za wasze KCIUKASY!!! :)

Witam, po "malej" nieobecnosci... melduje sie, ze zyje ;-) tylko tydzien bylam w PL, wycieczke objazdowa z moim "cyrkiem" musialam po pradziadkach, dziadkach, ciotkach .... itp itd zrobic... wiec nie bylo czasu na BB...
u siebie co prawda jestem od 3 dni, ale zwykle dzien po podrozy mam taki, ze najlepiej by nikt ode mnien ic nie chcial, nic do mnie nie mowil i wogole... no a potem rozpakowanie wszystkiego i powrot do rzeczywistosci...

Truskafffka - no ładnie wyszło...ale chociaż stresior Cię ominął:-), a co do zmiany klimatu to dobry pomysł, mój synuś powstał nad morzem:-D, ale moze rzeczywiście do tego czasu już będziesz w ciąży, wtedy też się przyda wypoczynek i swieże powietrze:tak:; w każdym razie wy płodzicie a my trzymamy mocne kciuki, rękoma i nogami;-)
Marko - witaj, pisz co tam u Ciebie, skąd jesteś?
Andziak - zrób porządne badanie usg, poszukaj dobrego gina i idź, może wszystko się wyjaśni i z Ciebie też stresior zejdzie:tak:
Mama - czekamy na wieści od Ciebie!!!

jestem babeczki po pracy;))

Truskafcia no to działajcie ,płódźcie,rozmnażajcie się hahahahahaaa-byle owocnie :)
Ty masz zmienić klimat ;) ja niedawno zmieniłam -może jakie dzieci z tego będą:-D

Martika noooo w końcu jesteś kochana :) nie znikaj już:sorry:

Monicko-Zuzka cud miód i piękności ;))

Tasha dziękuję za && kochana :)

Kinga && za laczenie u endo...ja jak badałam tsh to miałam 1,54.

Pirania-no do 18.00 coraz blizej....mam nadzieję ,że torbieli brak:tak:

Czarodziejka- QQ- W pracy przebywałam :-Dmikrodermabrazję sobie zrobiłam i paszki wywoskowałam ;)
klientki też obsłużyłam ;))

Andziak- ja bym pojechała na Polną do szpitala...zapłacisz mniej niż za wizytę u prywatnego a bedziesz miałą badanie na świetnym sprzęcie:tak:weź ze sobą płytę cd to jeszcze Ci nagrają-ja płaciłam z Dominikiem 70zł..

pozdrawiam serdecznie i mykam pod prysznic.

Witam koleżanki.U nas chyba zbiera się na burzę,zrobiło się dziwnie ciemno.
Marko ja też przed starankami 2 cykle brałam lacibios femina i plemniki przeżyły ponad 3 dni -może coś w tym jest:-)
Andziak w poznaniu napewno są dobrzy specjalisci.Idź kobitko i bądź już spokojna.:tak:
Dziś kupiłam sobie legginsy bezuciskowe na brzuszek są super i kosztowały niewiele,jestem b zadowolona bo we wszystkim mi już niewygodnie.Wazyłam się u gina i waga stoi a mój brzuch za to sterczy jak w 5mc

WITAJCIE:-)
wczoraj byłam u ginki na wizycie, bo moja antykoncepcja w postaci krążka Nuvaring zaczęła mi przy 6 szt strasznie doskwierać, a mianowicie już tydzień od połowy cyklu mam plamienia, bóle macicy, jajników, szyjki...okropnie się czułam, zrobiła mi usg, niby wszystko ok, ale śluzówka - endometrium wygląda na stan zapalny i dostałam antybiotyk na trzy dni no i oczywiście zmianę metody anty, czyli tabletki, zobaczymy jak się spiszą, planuję brać do końca sierpnia, potem przechodzę na naturalną metodę i może staranka chłopaczkowe.
pytam gin swojej co ona sądzi o tej diecie, ph wpływających na płeć...a ona mówi, że nie widzi związku ph z planowaniem płci...grr...ależ mnie rozbiła:szok:
merylin coś z tym lacibios femina jest ;-)bo ja przed moimi dwiema ostatnimi ciążami chyba nieświadomie planowałam cały czas dziewczynki. ja dwa-trzy razy w tygodniu przyjmowałam doustnie te tabletki tak profilaktycznie, bo miałam bardzo często problemy z zapaleniami pochwy, ginka kazałam mi się faszerować cały czas wit. c na noc żeby się zakwaszać, co jakiś czas globulki na poprawę flory bakteryjnej, pewnie obniżające ph...i tak to trwało z 2-3 miesiace zanim zaszłam w ciążę, bo udawało się w drugim, trzeci cyklu. do tego brałam codziennie magnez, popijałam kefiry, żeby pozbyć się zapaleń...i dzisiaj sądzę, że coś w tym jest....tzn. z tym ph wpływającym na płeć. a i my jeszcze z mężem staraliśmy się po dodatnim teście owu i śluz był znacznie gorszy niż przed owu, praktycznie biały.więc kwaśny.
moje dziewczynki zdrowe, w końcu bo dwa tygodnie mieliśmy choroby, zaczęło się od zapaleń oskrzeli, po gardło, i na koniec grypa żołądkowa, która męczyła moje dziewczynki tydzień czasu, mnie dwa dni:no:
pozdrawiam was serdecznie i pamiętam, czytam, i jestem z wami:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie Babeczki;****

Kinga, no jasne ze przez tarczyce możesz nie zachodzic.... jak najszybciej idz do endyk. a bedzie ok;))) i juz niedługo zobaczysz IIkreseczki:*** a brak czasu-skad ja to znam;//

Mama, trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Truskaffka, no jaki pech;) hehe ale masz racje stres i nerwy Cie ominely wiec teraz do dziela!!!;****

monico, jaka slodziutka niunia;*********** Tez taka chce:************

Gal, ja tam mam dobre przeczucie w ty cyklu&&&&&&&&&&&&&&& musi sie udac;***

Czarodziejko, może z tym powerem do mnie wpadniesz?:))) a jak Twoje Szkraby?:))

ilaczek, oby juz dziewczynki nie chorowały i &&&&&&&&&&&&& za staranka chłopczykowe, moim zdaniem ginka sie myli przeciez mamy tu sporo przykladów, e dieta sulementy itd maja wplyw wiec niech juz nam tu nie miesza;P hihi

marylin, bedzie babka zobaczysz!!!:)

Andziak, a ty byłam dziś z synkiem na badaniach czy na konsultacji? co jeszcze musicie zrobic? Trzymam kciuki słońce;************i wg mnie powinnas isc na inne usg!!!!

Daria, co u Was?:)

Piranha, duzo sił kochana...Ty nam tu wszytskim pomagasz, wspierasz i odp na każde pyt jej a my nie mozemy nawet Ci Krzysia na spacer wziac;( szkoda bo chetnych byłoby duzo:))

tasha, ginka ma racje raz dwa wrócisz do siebie po porodzie, ja nie mialam z tym problemu niby sie mowi ze przy niedoczynnosci sie tyje itd ale to nie prawda.... i przez ten wynik dala Ci wieksza dawke, ja bralam cala ciaze 100,a po ciazy powoli schodzilam z dawka.
Ja ostatnio robilam tsh i mialam ponad 2,5 wiec tez moze bedzie mi ciezko z dzidzia,ale jestem dobrej mysli:)

marko witaj, nie ma jak wpadeczka;))) z takim przygotowaniem musi byc dziewuszka;)) wiesz juz kiedy wizyta u gin?

dziewczyny, co mozna brać jeszcze do zakwaszania zamiast lacibios femina?
Jestem happy bo bylam dzis na kontroli-i maly zdrowy:)) ma kaszel ale to z krtani jeszcze zostalo pluca oskrzela czyste, oby tak zostalo bo w ciagu 3 tyg bral 2 antybiotyki...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Truskafffko, ale numer z tym USG, dobrze chociaż, że stresik z Ciebie zszedł :-) ...może zrób dziś teścik owu?

marko, witaj, trzymamy zatem kciuki za babeczkę! :-) Pisz z nami częściej!

martika, fajna taka wycieczka (zwłaszcza dla tych, u których każdy dzień jest klonem dnia poprzedniego :-D) i fajnie, że już jesteś z nami!

Mama, właśnie zacisnęłam z całych sił kciuki i nie przyjmuję innych wieści jak same pozytywne i radosne! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

merylin
, mi początkowo też waga stała ale jak już ruszyła to bez opamiętania :-D - zupełnie odwrotnie jak w pierwszej ciąży bo wtedy więcej przybierałam na początku i niewiele w drugiej połowie.

ilaczek, jak ktoś nie poczytał o tym (na czym to polega i w jaki sposób zwiększa szanse oraz jaką ma skuteczność) to wówczas normalne, że nie będzie widział związku :-) No to faktycznie zrobiłaś nieświadomie wiele by mieć 2 córeczki :-) Dobrze, że już zdrowi jesteście!

natusia, kochana jesteś!
t4614.gif
Ja miałam globulki Feminella Vagi C ale ostatecznie nie wykorzystałam, nie wiedziałam na jak długo przed owulką je odstawić a spieszyło mi się z ciążą ;-) Kciuki za jutrzejszy skok tempki!

reklama
Piranha, a te globulki czy tabletki zakwaszajace trzeba odstawic przed owu? nie mozna brac np po miesiaczce do pozytywnego testu owu?

Do góry