reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

prawda, prawda Mama. my tez mielismy kiedys mieszkanie bez balkonu.
tak to jest ze z czasem kazdy chce czegos wiecej... no ale cieszmy sie z tego co mamy ;-)

Kociatka to wystarczy brac ta wit.C o innej porze jak Calcium, tak?

reklama
mama jaki piekny ogros, piekna coreczka, slodki piesio, a Ty sliczna! super! chyba duza ta posesje macie, co?

piranha a mialas robiony wymaz z pochwy? mi niestety wyszedl paciorkiwoec i musze brac antybiotyk:-(

Marzycielko, młody juz lezy i zasypia, u mnie nie ma to tamto raz dwa i po kapaniu ząbk, paciorek i spac;))
No ja wtedy tylko wit C bede o innej porze brac...

Mama -MASZ DLA KOGO ZYC OJ TAK!!! ;***a ja patrze na Top Trendy-uwielbiam bylam w ciąży na żywo w Sopocie! na kabaretonie było mega!!!
Widze, że Chylińska jest blondynka...zatkało mnie - nie wiedzialam;)))

Kinga, ale super dzień!! uwielbiam takie rodzinne..a M dziś na działce- a wgl od pon nie ma go w domu;///
Miłego wieczorku;)))

Kosmo, nie denerwuj sie! Moja sis tez miala paciorkowca- brala anybiotyk i ma sliczna zdrowa dziewczynke!!! TYlko musiala przed porodem kilka godz dostac antyb aby mala sie nie zarazila. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& alby bylo ok;*

Kinga dzięki ...miły dzień miałaś..

Kosmo a gdzie tam duża posesja:-pcałe 400m:-Dmieszkam w blixniaku ..ale wykorzystuje każdy metr:tak:
i ja zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&& żeby było si:tak:

Marzycielka dokładnie ,trzeba się cieszyc z tego co macie bo to WASZE :)

Natusia..jak tam synek juz chrapie??

kochane----> dobranoc,ja juz po prysznicu ,po piwie i ide spać :)

Ostatnia edycja:
Mama, no lezy ale chyba nie spi bo tam cos mowi do siebie, ale wiesz on jest taki, że nieraz zasypia w minute nieraz potrzebuje dłuzszej chwili. Wazne, że jest w łózku;)

Ja koncze smazyc indyka na jutro na obiad;)) hehe lubie tak wczesniej przygotowac żeby w niedziele nie siedziec przy garach 2 godziny... a jak pachnieeee;))

:)
my też oglądaliśmy i kabaret i kawałek x factor i kawałek kabaretu..jak szaleć to na maksa:-D
i piwkujemy sobie:-D

młody dziś dłużej posiedział, ale super się sam sobą zajmował, porozkładał u siebie żołnierzyki, ludziki, samochody i historie nie z tej ziemi się działy ;)
D poszedł się kąpać, potem pewnie włączymy sobie cosik na dobranoc :)

Mama zdjęcia superowe, ogród piękny, w takim otoczeniu musi się bosko wypoczywać, oj wpadłabym chętnie na kawkę :) Mała śliczna, Bono rozkoszny, a Tobie we wszystkim ładnie ;)

Truskaffka hej:))) To też fajnie spędzacie wieczorek, szkoda że niedługo ciepłe wieczorki sie skończą bo pewnie ja co roku maj i czerwiec super, a lato deszczowe;//
Ja czekam na M.... i tez przełanczam kanały;)

Buziaki spokojnej nocy;****************

o nie nie...po 15 lipca nad morzem będzie bosko....tak mówię, urlopujemy się:-D

aaa Mati mi dziś piękną laurkę zrobił, zupełnie sam, D jak mi opowiadał jak się mały starał, każdą kreskę z przemyśleniem odpowiednim stawiał...ach aż sie wzruszyłam, moje kochane chłopaki:-)

no i co prawda na dzień mamy nie udało nam się zmajstrować małej niespodzianki...ale przed nami dzień taty:cool2: będziemy działać:cool2:

słodkich snów dziewczyny :)

reklama
natusia, jak najbardziej możesz łykać razem magnez, wapń, witaminę C i żurawinę, z tego co czytałam to witamina C poprawia wchłanianie wapnia (cytat: "Take vitamin C at the same time you take a calcium supplement."). Nie wiem jak to jest ze znoszeniem się działania o którym wspomniała kociatka, może to się tyczy węglanu wapnia, który jest zasadowy? ...przyznaję się bez bicia, że nie wiem :-), zazwyczaj podkreślane jest by łykać wapń i witaminę C jednocześnie by maksymalnie zwiększyć absorpcję Ca. B-Complex łykaj osobno gdyż zawiera kwas foliowy a magnez utrudnia jego wchłanianie, podobno najlepiej zachować minimum 2 godziny odstępu między jednym a drugim. Cieszę się, że magnez smakuje, do tego jest dobrze przyswajalny :tak:

Mama, ogród masz po prostu boski! Córcia jest prześliczna a Bono jak zwykle przesympatyczny :-) ...no a córeczka śliczna po mamusi, strasznie Ci ten blond pasuje. Co do nadciśnienia to podobno może utrudniać zajście w ciążę (choć takie stwierdzenie według mnie jest mylne, utrudniać może choroba, która powoduje to nadciśnienie, jak np. nadczynność i niedoczynność tarczycy) ale wątpię by jednak było dużym problemem, raczej jest niebezpieczne już w samej ciąży. Ja sama często miałam dość wysokie ciśnienie, w ciąży na szczęście ciśnienie spada (rośnie za to trochę tętno). Poza tym najlepiej zmierzyć sobie ciśnienie na spokojnie w domu po odpoczynku (a Ty je mierzyłaś jednak po 20 minutach stania w kolejce, organizm mógł być bardziej zmęczony), ja dzięki temu dowiedziałam się, że mam zwyczajny syndrom białego fartucha ;-) gdyż w domu bez stresów ciśnienie wychodziło mi wzorowe a u lekarzy (nawet jeśli wydawało mi się, że jestem całkowicie spokojna) zawsze wychodziło wysokie. Masz cisnieniomierz w domu?

kociatka, przez kilka miesięcy na pewno nie zaszkodzi a jeśli komuś bardzo zależy na córeczce to naprawdę warto, trzymam kciuki za owocne staranka oraz 2 kreski na teście i 3 białe kreski na USG! :-)

Andziak, masz rację, lepiej cierpliwie poczekać, do 11-tego czerwca już tuż tuż.

Kosmo, tak, miałam robiony wymaz tydzień temu i na szczęście nie mam tego paciorkowca ale głowa do góry, ten paciorkowiec to strasznie popularna sprawa, zażyjesz antybiotyk i nie będzie ryzyka zarażenia dzidziusia.

Gal, hop hop, gdzie jesteś?

Przepraszam jeśli komuś nie odpisałam ale padam ze zmęczenia po dzisiejszym dniu. Dobranoc i kolorowych snów dla wszystkich!

Do góry