reklama
tasha31
Fanka BB :)
Kate - ja już nie będę robić usg 3d ani 4d, to dzisiejsze mnie zniechęciło na maksa, myślę, że dużo zależy od tyg ciąży, w którym robi się to usg i sprzętu
, ale już nie chcę
Ewcik - w 1 ciąży przytyłam 25 kg a schudłam 30 kg i nie karmiłam piersią, ale nie zapieram się, zobaczę jak będę się czuła na siłach i czy żadna infekcja się nie wda, poza tym zaraz po macierzyńskim czyli po 20 tyg wracam do pracy, więc to też muszę mieć na uwadze, ale zobaczymy jak to będzie;-)
Daria - a po co Ci 2 kosz??? tak pytam tylko z ciekawości...:-)
Czarodziejko - dziękuję za zrozumienie i dobre słowo:-)

Ewcik - w 1 ciąży przytyłam 25 kg a schudłam 30 kg i nie karmiłam piersią, ale nie zapieram się, zobaczę jak będę się czuła na siłach i czy żadna infekcja się nie wda, poza tym zaraz po macierzyńskim czyli po 20 tyg wracam do pracy, więc to też muszę mieć na uwadze, ale zobaczymy jak to będzie;-)
Piranha jeszcze jedno pytanie(przepraszam, że Cie tak zadręczam,ale nie umiem nigdzie odpowiedzi znaleźć a Ty zajęta jesteś dzieciaczkami)
Czy tabletki przeciwbólowe są bardziej na chłopca czy dziewczynkę bo gdzieś kiedyś czytałam i sądzę, że na dziewczynkę, ale nie jestem pewnna
bo ja 8 usówałam i trochę biorę tych tabletek...

Czy tabletki przeciwbólowe są bardziej na chłopca czy dziewczynkę bo gdzieś kiedyś czytałam i sądzę, że na dziewczynkę, ale nie jestem pewnna
Kate - ja już nie będę robić usg 3d ani 4d, to dzisiejsze mnie zniechęciło na maksa, myślę, że dużo zależy od tyg ciąży, w którym robi się to usg i sprzętu, ale już nie chcę
jak udaje mi sie tanio kupic pozniej sprzedaje
Piranha
Noemi, czy teraz masz pik to ciężko stwierdzić, wielce prawdopodobne. To, że rosną Ci estrogeny to bardzo dobrze, bez tego nie byłoby owulki. Estrogeny rosną pod wpływem hormonu FSH, po osiągnięciu dostatecznego stężenia estrogenów w krwi, wydzielanie FSH ulega zahamowaniu, co średnio przypada na 12-16 dzień cyklu. Estrogeny pobudzają za to wydzielanie LH. Przysadka mózgowa jednorazowo wytwarza wysoką dawkę LH (tzw. pik LH), która inicjuje końcowe procesy dojrzewania komórki jajowej, doprowadzając po 8-48h do owulacji.
Czarodziejka
Piranho Kochana z miłą checią ponosila bym Twoja dziecinKe..zebys Ty mogla odsapnąć, Kosmoplitan tez bym ponosila...Kazda z nas matek wie jak trudne są poczatki: czy to z pierwszym czy to z czwartym dzieckiem
No ale pocieszajacy jest faKt, ze czas naprawde szybko płynie i te "poczatki" stana sie tygodniami, potem miesiacami i wreszcie latami. dzieci bedą coraz strasze a my jeszcze wspominac bedziemy z usmiechem na twarzy ten okres.
Dziewczyny badzcie dzielne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zycie sie zmienia...dzis jest tak a jutro inaczej.
Pamietam jak jeszcze calkiem niedawno wprowadzilismy sie do obecnego domu i moja sasiadka zza płota patrzyla na mnie z politowaniem bo ja mialam dwoch gagatków w domu...do tego ciagle sama. Maciej mial wtedy 3 lata i 8 miesiecy a maksio 5 miesiecy. Nie bylo wowczas lekko...musialam zajmowac sie dziecmi i jeszcze posprzatac, ugotowac, poprac i poprasowac...niekiedy mialam dosc...najciezej wspominam moment jak mi obaj na raz zachorowli..a ja z nimi w nocy sama bo malz pracowal...jeden wył bo mial gorączke , drugi wyl bo mial katar...i tak calą noc latalam od jednego pokoju do drugiego...w pewnym momencie juz z tego braku sil i z tej bezradnosci stanelam miedzy pokojami i zaczelam plakac...tak wyłam jak nigdy,,,myslalam sobie wowczas dlaczego mnie to spotkalo....po co mi to bylo...itp
Ale rano mimo niewyspania -wstalam, wypilam mocną kawe i pokonywalam kolejny dzien....az wreszcie przyszedl moment ze jest juz tak fajnie, tak przyjemnie bo cała rodzina idziemy na basen, bo mozemy poleciec sobie na wakacje, bo dzieci sa coraz bardziej samodzielne, Maksio niby jeszcze glutek ale jest bardzo kumaty i naprawde grzeczny....
Teraz ja patrze na moja sasiadke i moze nie mam litosci ale nie zazdroszcze jej tego stanu...jedno dziecko 3 lata , drugie 3 miesiace przy czym codziennie z nia siedza rodzice i jej pomagaja...a ona jeszcze potrafi narzekac...Mi nikt nie pomogl bo moi rodzice sa nadal aktywni zawodowo...ale dzieki temu ze dalam rade z dziecmi czuje sie silniejsza...mam poczucie ze dzielnie przetrwalam naprawde trudne chwile
Dlatego dziewczyny Glowy mega wysoko do gory...badzcie dzielne...a gdy dopada was dolek (ktory zreszta i mi sie trafial) myslcie sobie ze taki stan nie bedzie trwal wiecznie!!!!!!
Jestem z Wami
No ale pocieszajacy jest faKt, ze czas naprawde szybko płynie i te "poczatki" stana sie tygodniami, potem miesiacami i wreszcie latami. dzieci bedą coraz strasze a my jeszcze wspominac bedziemy z usmiechem na twarzy ten okres.
Dziewczyny badzcie dzielne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zycie sie zmienia...dzis jest tak a jutro inaczej.
Pamietam jak jeszcze calkiem niedawno wprowadzilismy sie do obecnego domu i moja sasiadka zza płota patrzyla na mnie z politowaniem bo ja mialam dwoch gagatków w domu...do tego ciagle sama. Maciej mial wtedy 3 lata i 8 miesiecy a maksio 5 miesiecy. Nie bylo wowczas lekko...musialam zajmowac sie dziecmi i jeszcze posprzatac, ugotowac, poprac i poprasowac...niekiedy mialam dosc...najciezej wspominam moment jak mi obaj na raz zachorowli..a ja z nimi w nocy sama bo malz pracowal...jeden wył bo mial gorączke , drugi wyl bo mial katar...i tak calą noc latalam od jednego pokoju do drugiego...w pewnym momencie juz z tego braku sil i z tej bezradnosci stanelam miedzy pokojami i zaczelam plakac...tak wyłam jak nigdy,,,myslalam sobie wowczas dlaczego mnie to spotkalo....po co mi to bylo...itp
Ale rano mimo niewyspania -wstalam, wypilam mocną kawe i pokonywalam kolejny dzien....az wreszcie przyszedl moment ze jest juz tak fajnie, tak przyjemnie bo cała rodzina idziemy na basen, bo mozemy poleciec sobie na wakacje, bo dzieci sa coraz bardziej samodzielne, Maksio niby jeszcze glutek ale jest bardzo kumaty i naprawde grzeczny....
Teraz ja patrze na moja sasiadke i moze nie mam litosci ale nie zazdroszcze jej tego stanu...jedno dziecko 3 lata , drugie 3 miesiace przy czym codziennie z nia siedza rodzice i jej pomagaja...a ona jeszcze potrafi narzekac...Mi nikt nie pomogl bo moi rodzice sa nadal aktywni zawodowo...ale dzieki temu ze dalam rade z dziecmi czuje sie silniejsza...mam poczucie ze dzielnie przetrwalam naprawde trudne chwile
Dlatego dziewczyny Glowy mega wysoko do gory...badzcie dzielne...a gdy dopada was dolek (ktory zreszta i mi sie trafial) myslcie sobie ze taki stan nie bedzie trwal wiecznie!!!!!!
Jestem z Wami
Piranha dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, trochę mnie zmartwił ten spadek ale dobrze że mam monit bo wiem że aż tak szybko nie urusł by pęcherzyk.Jutro mam znów monit i zobaczymy ile od sb urósł mi pęcherzyk. Też mnie pocieszyłaś z tymi tabsami bo staram się ograniczać ale tak z 2/3 dziennie biorę;/;/ jak przestaje boleć to juz myślę, że po ale niestey a stomatolog powiedział że jeszcze trochę poboli....
Powodzenia w usypianiu Kajki:-)
Powodzenia w usypianiu Kajki:-)
reklama
aguska24mir
mama Pawełka :)
hej laski
pirania super a twoja córczka
noemi kciuki za monit
missbella kcuki za wizyte i oby dzidzia pokazała co ma miedzy nózkami
mama gdzie jestes?
kosmo gratuluje piekne imie dla synka niech sie zdrowo chowa :0
tasha na pewno twoja dzidzia bedzie sliczna