reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam serecznie!jestem nowa na forum, chociaz od jakiegos czasu podczytuje Was.Mamy juz trzyletnia corke i teraz chcielibysmy postarac sie o braciszka dla Malej.Potrzebuje rady, bo kompletnie zglupialam. Uzywalam testow owulacyjnych, wczoraj mialam pobolewanie jajnikow i wszystko wskazywalo na to, ze zbliza sie owulka, jednak kreski na tescie byly prawie identyczne, ale nie bylo odpowiedniego sluzu, wiec stwierdzilam, ze czekamy dalej. Cykle mam ostatnio 28-29dniowe. Dzis przed poludniem krecha byla juz wyrazniejsza od testowej i teraz nie wiem co robic... czekac do wieczora, czy moze lepiej do rana??? Boje sie przegapic odpowiedni moment, bo za tydzien wyjezdzam i nie wiem kiedy bedziemy mieli nastepna szanse...
Największą pewność daje monitoring owulacji-usg u ginka.

reklama
Ja za to nastawiłam się tez mocno na córcię, i teraz tez chcę szybko poznać plec , by jakoś się przetsawic psychicznie jak będzie chłopczyk.

to tak jak ja :tak::-D:tak:

pixella, mój to tez jest pierwszy starankowy cykl, ale ja chyba odwrotnie, chyba chciałabym aby ta kolejna @ jednak przyszła, jutro ide po wyniki ( po rezonansie wątroby) i niby jest OK, ale zawsze są jakieś obawy :tak:

qurcze ja chyba sama nie wiem już czego chcę????????? tylko patrząc z perspektywy zawsze coś jest nie tak,nie teraz, nie pora :no: więc trzeba zdać sie na los ( oczywiście troszkę mu pomóc) i tyle, co ma byc to będzie i kiedy ma być :tak::-D:laugh2:

kinga, witaj :tak: w kwesti tych testów to głównym ekspertem jest tutaj Dorotka, ale ona niestety rzadko teraz będzie zaglądała, bo sie wczasuje w PL :tak: ja nie mam o nich zielonego pojęcia

:-):-) Kinga jak są 2 krechy mocne, wyrazne tzn że owulka będzie za 24-36 godzin- więc do dzieła!!!! Co do śluzy kilka dziewczyn na forum wspomaga się wiesiołkiem to pomaga na śluz- bierzemy 2 razy 2 do owulacji, potem stop. Dlatego dodatkowo mierzymy temp.;-) POWODZENIA;-)

:happy2: Jarzębinko będzie dobrze, nie marudz tylko bierz się do roboty......:-D:laugh2::-D
Na 100% twoja wątroba ma się dobrze.....:-D:-D po co ten stres????? Trzeba działać, póki młode i piękne jesteśmy.....hahaha......:laugh2::laugh2::laugh2:

:happy: Medio może będzie córcia?????:laugh2::laugh2::laugh2: Ale by było fajnie, wkońcu dziewczynka by się urodziła. Bo jak narazie są 2 chłopaczki- chociaż staranka były na dziewczynkę.....:tak::tak::tak: zresztą i tak wszystko zapisane jest na górze.....:-D

Wiecie co- u nas cały czas wieje.....:baffled::baffled::baffled: normalnie porażka.
Byliśmy na działce zerwać truskawki tak na deser . Oskar jak zwykle na dworzu, najchętniej by tam spał, to tak na marginesie...:laugh2::laugh2::laugh2: Zresztą na naszym osiedlu jakoś cicho się zrobiło...:szok::szok: albo boją się wiatru albo już dzieciaki wyjechały na wczasy, kolonie itp.

:-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D

Beatko, dziekuje!!! Chyba nie pozostaje mi nic innego, tylko cierpliwie czekac na mezusia z kolacja :)U nas wiatr ustal po burzy. Teraz swieci sloneczko, dlatego zmykam na spacerek.

A tak wogole, to w tej chwili jestem w gorach, dokladniej w Pieninach, ale za tydzien bede juz pisac ze Stanow. Mam nadzieje, ze za dwa tygodnie bede miala dobre wiesci [Uśmiech]

Beatko fanie Ci że sobie jedziesz na wycieczke i to do męża -super!:-)A jak tam wygląda sytuacja z jedzeniem, chodzicie do restauracji, czy jak?Będziesz miała dostęp do netu, bo smutno by nam było bez Ciebie.

Medio spokojnie, internet na statku jest. Szkoda że nie w kabinie S, tylko trzeba iść do kafejki....;-):-)
Jedzenie jest 1 klasa.
Jest taka samoobsługowa restauracja- raczej bar; otwarty od 6-00 do 23-00 i jest tam kuchnia świata, dania meksykańskie, włoskie, chińszczyzna itp.
Jest super 3 poziomowa restauracja, kelnerzy biegają w białych rękawiczkach i przez 2 godz. skaczą koło Ciebie. Jedzenie jest bezpłatne ale za lampkę wina płacisz 25$.
Mają też bar z pizzą, hot dogami, frytkami itp. otwarte do 21-00 nakładasz i jesz ile dasz rade. Jest tam dużo dzieci.
Jedzenie, wszystkie napoje, soki, lody, desery, cola, fanta jest bezpłatne.
S na drinki ma 50% zniżki.

czy wy tesz macie problemy z zalogowaniem sie na stronkę BB :szok: dotychczas wystarczyło,że otworzyłam kompa i bez logowania wchodziłam na stronke a dzisiaj za każdym razem musze sie logować :szok:

Beatko, och jak przyjemnie :tak: a za sam wasz pobyt bedziesz musiała cos zapłacić ???, a wogóle to urlop jak z bajki i trzymam kciuki aby jeszcze zakonczył sie II kreseczkowym sukcesem :tak::-D:tak:

a mam jeszcze pytanie - czy bóle owulacyjne to sa w momencie owulacji czy po ???

reklama
Jarzębinko ja mam bóle owulacyjne czasami 2 dni przed owulką i w owulację, po owulce STOP.
Też mam problemy z wejściem na BB, ile mi dziś postów pożarło- porażka. Też za każdym razem muszę się logować. Za pobyt płacimy symboliczną sumę.....;-)

Do góry