reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

jarzebinka- 77 to mój rocznik :-), trójke planuję zgromadzić do 35 roku...

zrobiłam dzis test nr 2 i kreska 2 x grubsza wyszła wiec na 99% nie ma pomyłki.@ nie ma więc raczej fasolkowy pewnik.
Chyba na bete nie pójde dzis, za to pójdę do gina po skierowanie i przynajmniej nie bede za to płacić...

brzuch mnie boli na maxa, nawet majtki mnie dziś cisną heheh...(podobno bezuciskowe są....) Nie miałam szans odpoczać, mój niejadek zrobil sajgon, a potem z nia latałam po placu zabaw i jak mi o 22 usneła to padłam z nią...

reklama
Pixella, gratulacje!!!
Jarzebinko, mam nadzieje, ze humorek pozostanie w takim stanie do wieczora! Ja tez wczoraj spedzilam polowe dnia na zakupach i bylam wykonczona tym upalem.Wspolczuje osobom pracujacym w takie dni w nieklimatyzowanych pomieszczeniach.
Beatko, wakacje wygladaja bardzo obiecujaco, bede trzymac kciuki:)
Ja z Madzia wymiotowalam cala ciaze, nawet w dzien porodu i nie moge powiedziec, ze byly to poranne nudnosci, bo "lapalo" mnie o roznych porach. Byc moze mialy na to wplyw moje problemy z refluksem? Poza tym mam bardzo wyczulony zmysl powonienia, a w ciazy wiadomo wszystko sie wyostrza... I mieso drobiowe bylo wtedy dla mnie zepsute, smierdzialo mi niesamowicie.
Medio, pozno sie Twojemu synkowi zaczynaja wakacje, czy szkole zaczyna tez pozniej, czy po prostu wolnego dzieciaki maja mniej niz w Pl?

Ostatnia edycja:
jarzebinka- 77 to mój rocznik :-), trójke planuję zgromadzić do 35 roku...

zrobiłam dzis test nr 2 i kreska 2 x grubsza wyszła wiec na 99% nie ma pomyłki.@ nie ma więc raczej fasolkowy pewnik.
Chyba na bete nie pójde dzis, za to pójdę do gina po skierowanie i przynajmniej nie bede za to płacić....

to witam w klubie '77 :tak::-D a ja chyba zostanę prz dwójce, chociaż nie mówię nie :tak: ja ma 4 rodzeństwa więc jest wesoło :tak::-D wszystko pewnie będzie zależało od warunków mieszkaniowych, a że jesteśmy na etapie poszukiwan własnego kata to się zobaczy jak to będzie :tak:a Ty teraz pracujesz ???

jarzebinka- niestety pracuję, Wika siedzi z babciami....ale po urodzeniu maluszka planuję pujsć na wychowawczy na 1-2 lata aż Wika nie pójdzie do przedszkola (babcie sobie z dwójka nie poradzą...).
A o własny kat walczyny, dlatego tez jestem w pracy :-( a nie z córcią, nie stać nas obecnie na nie pracowanie, za rok będzie juz troszke lepiej mam nadzieję i sytuacja sie zmieni.
dziś dostaniemy nowy wózek, do tej pory miałam używane przez kilkoro dzieci straszne graty trzeszczące, starałam sie o udział w ocenie produktów jednej firmie od 3 miesięcy i dzis sie udało....

A o własny kat walczyny, dlatego tez jestem w pracy :-( a nie z córcią, nie stać nas obecnie na nie pracowanie, za rok będzie juz troszke lepiej mam nadzieję i sytuacja sie zmieni.
dziś dostaniemy nowy wózek,

własny kąt - ale kredyt??? czy od miasta czy jeszcze inaczej:tak: teraz mieszkamyna wynajetym :tak: bo my to kredyt, dożywocie na 40 lat, ale innej opcji nie mamy, szans na żaden spadek ani od miasta, tymbardziej,że te komunalne mieszkania od miasta są w takim stanie i do remontu, że lepiej sobie domek kupic i mieć coś swojego :tak::-D:tak: i gratuluje wózka

.
Medio, pozno sie Twojemu synkowi zaczynaja wakacje, czy szkole zaczyna tez pozniej, czy po prostu wolnego dzieciaki maja mniej niz w Pl?
Wolego dzieci mają tu bardzo dużo, w październiku 2 tyd., na święta z 3, w lutym 2 tyg, na wielkanoc tez , w kwietniu 2 tyg. i jeszcze czasami dochodzi do tego jeden dzień wolny w tyg z okazji jaiś ich świąt.A wakacje od 20 lipca do 1 września.I trzeba dzieci odbierac i zaprowadzac do szkoły do 12 roku zycia, w praktyce do 10,jak widzę z obserwacji.

pixella 77 , Jarzebinka , witajcie o rok młodsze koleżanki :tak: Ja jestem z końca roku 1976 - więc ciut starsza :-) Jak szczęśliwie wszystko będzie do lutego to to będzie moje 3 i ostatnie dziecko .:tak: Pixella a ty załapiesz się na luty czy już marzec 2009???

reklama
asus- termin wychodzi mi na 3marzec ale z doswiadczenia wiem, że Wikę zaczełam rodzic oststniego dnia 37 tyg, więc myslę, ze w połowie lutego powinnam byc gotowa...
i ja i siostra urodziłysmy sie pod koniec 37 tyg.

jarzębinka- oczywiście chodzi mi o kredyt - mam na 35 lat wiec też prawie dożywocie, budujemy domek i może za rok sie przeprowadzimy, sprzedamy obecne malutkie mieszkanko i wykonczymy za to resztę...

Do góry