reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

...bo to śliczne imię:D:-D
:-D:-DAniu juz się niedługo dowiesz kto tam pod serduszkiem sobie wzrasta:)))))

a co do dzieci i tego ze wszystko słyszą to juz dawno sie przekonalam ze radary maja niezłe!!!!
moje czasem niby zajete,. coś ogladają skupione a antenki wszystko rejestrują...ma po prostu meeeega podzielnosc uwagi!!!!!

reklama
Piraniu Ty sobie wszystko nieźle wymyśliłaś
wink2.gif
Najpierw rozpowszechniłaś całą teorię o planowaniu płci, później udowodniłaś, że jest skuteczna, wspierałaś i wspierasz wszystkie staraczki, a na końcu ustawiasz zakłady i kolekcjonujesz ukochane kasztanki
laugh.gif
shocked.gif
laugh.gif
p.gif
Umiesz sobie życie zorganizować
biggrin.gif
Oczywiście żartuję, czasem nie gniewaj się o to
wink2.gif

Dobre oj dobre ,,,,,się usmiałam:))))))))))
No nasza Piranha to w ogole mądra kobietka....a w zyciu trzeba sie ustawić (co kolwiek to znaczy) :))))))

Magda urodzinki masz dzisiaj??? To wszystkiego dobrego kochana :) STO LAT STO LAT niech żyje żyje nam . Zdrówka i dużo miłości, radości i cierpliwości :-)
I dzięki za kolejne przeczucie - oby się sprawdziło :tak:

Agatko ano imię śliczne śliczne :-) Także do przemyślenia będzie :-)

a Piranhi te kasztanki się należą i tyle - takiej sprawdzalności jak teraz tu na forum to nawet w pogodzie nie ma ;-) Nooo chyba że ja kolejna po Andziak zaniżę statystyki ;-)

Zobaczcie co znalazłam :
http://www.sfora.pl/Testy-ciazowe-wykrywaja-raka-U-mezczyzn-a49318

Ostatnia edycja:
Nullko, ja teź mam przekonanie źe u Ciebie córka będzie; bo zrobiłaś bardzo dużo w tej kwestii:) ja cały czas mam wrażenie że nie zrobilam wszystkiego. Wydaje mi się że odstęp był za mały, bo niepełne dwa dni. Ale innymi sposobami może ciut zwiększyłam szansę. A teraz zamiast się cieszyć tą ciążą tylko myślę i się doluję. Martwię się bo objawy mam dość skąpe, jakieś mdłości ale minimalne a to szósty tydzień i jednego dnia się cieszę a drugiego martwię. Przepraszam że. Wam tak smęcę ale takie mam dołki. Myślę że to niesprawiedliwe źe inni bez planowania mają parki a drudzy tyle zachodu i nie wychodzi. Mam koleżankę która codziennie i przed owulacją i w trakcie i po i ma córę bez diet, zakwaszania i ma córę druga wpadła dwa razy i raz syn raz córka

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

wyspana jestem wreszcie :p
w pracy luzy i dobrze, bo ostatnie dni były pełne emocji :p
ale....ja was nadrabiam nadrabiam i dogonić nie mogłam, bo jednak ciągle jakiś telefon dzwonił w pracy :p jak prawie doszłam do końca to mój brat zadzwonił, bo akurat na lunch wyskoczył i żeśmy sobie pogadali pół godzinki :p

Nullko Pirania ZAKŁAD PRZECIĘTY!!!!! hahaha i ja wiem kto znowu będzie się objadał kasztankami:-p
Pirania a my..no baaa ...jasne że sie tuczymy kasztankami, co sobie będziemy przyjemności odmawiać :p
Ann ale wiesz że dziewczynki to też potrafią niezły armagedon zrobić? hahahaha
z dietą mężów, wiadomo że ich dieta mniej "przepisowa" mój D też mięsożerca, ziemniakożerca i generalnie diety nie przestrzegał za bardzo. Tyle że np zamiast pomidorów kupowałam inne warzywa, więc korzystał z tego co w domu było haha i wieczorem mu przygotowywałam kakao :p to pił grzecznie :p
Nullka utrzesz nosa przepowiadaczowi ;)
Tasha haha Michała może sobie jeszcze dorobimy :p
a póki co, będzie Michalinka na drugie :) jeszcze tylko pierwsze imię musimy ustalić :p
Patrysiak buziak dla Ewelinki :)
Magda haha dokładnie, mam takie samo uczucie, niby widziałam, niby mam napisane czarno na białym, ale jednak ta informacja o córci do końca jeszcze do mnie nie trafiła:-D jak się mała urodzi i faktycznie zobaczę że to dziewczynka, to chyba do mnie dotrze prawda:-D
Andziak teraz czekamy na Jędrusia i życzę żebyście starcili dla niego głowę :) a przyszłość...jeszcze wiele może przynieść ;)
powodzenia ;)
Czarodziejka haha na zakupy sie na razie nie wybieram, bo mam już takąąąą mase ciuchów od przyjaciółki zaklepaną, że już się zastanawiam gdzie to upchne haha ale ale..jak zobaczę w sklepie cosik co skradnie moje serdcucho to na pewno kupię :p
Maciurka tak jak Czarodziejka pisała i zdjęcie wkleiła. Sylk to lubrykant, tak jak np te z durexa, ale Sylk jest naturalny, nie szkodzi plemnikom, nadaje fajny poślizg i do tego obniża ph, same plusy :p
Aga hahaha uścisk ręki prezesa rozłożył mnie na łopatki hahaha
MissBella :) ualala czekamy :)
a ja ..kurka no...fruwam ze szczęścia choć nadal nie dociera do mnie że córę mam pod serduchem :p

buziaki przesyłam iiii...może pora na...pierwszy raz...dziewczynkowe ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i może dotrze do mnie że dziewczynka w drodze hehe

maggie nie smęcisz :-)postaraj się nie dołować i zamartwiać , teraz już i tak nic nie zmienimy - musisz podejść do tematu na luzie. Mi się udało mimo że mam juz dwóch synów. I wiem że jak będzie trzeci to też będę bardzo się cieszyła. Wiadomo gdzieś w sercu głęboko będzie to niespełnienie marzenia siedziało, ale cóż co komu pisane....
Trzymaj sie i nie zamartwiaj bo dzidzia teraz musi być spokojna :)

truskafffko i dla Ciebie buziak :-)

Dzięki dziewczyny! :-)

Miciurka
, dopiero teraz doczytałam Twojego posta. A masz możliwość sprawdzenia sobie LH, FSH, estradiolu, prolaktyny i progesteronu? Ile mija od owulacji do @ w Twoich cyklach?

nullka, dzięki kochana :-* :-)

Magda, hehehe, ale się uśmiałam, no trzeba sobie radzić w życiu :-D Nie wiem jak się zabrać za odpieluchowanie synka, jeszcze z nim nie pogadam, on nie jest z tych co sobie posiedzą na nocniku ;-), gdy próbuję go posadzić na nakładce na toalecie to panika. Wiele osób radziło, że najlepsza nauka to niezakładanie pampersa by dziecko czuło jak ubranko robi się mokre albo leje się po nogach ...no ale zima to nie najlepsza pora na taką naukę ;-)

Czarodziejko, Agata to moje drugie imię :-)

Maggie, u mnie mdłości zaczęły się dopiero w 7 tygodniu, wcześniej nie miałam kompletnie żadnych objawów. Mi pomagało takie myślenie - ta mała istotka ma już określoną płeć i nasz stres czy rozmyślania nic kompletnie nie zmienią, ona potrzebuje naszej miłości i jest nam przeznaczona. Zresztą jak zobaczyłam bijące serducho na pierwszym USG to płeć nie miała już znaczenia, stresy zniknęły a zżerała po prostu ciekawość :-)

Wiecie co sprawdziłam z chłopakami wymiary CRL bo akurat USG wszystkie trzy były robione w tym samym czasie mniej więcej i tak:
Julek miał 7,5 cm (fakt że na innym sprzęcie i u innego lekarza i nie wiem kiedy była owulka)
Antoś miał 4,5 cm (tylko owulacja była w 21dc)
a teraz gwiazdeczka ma 5,2 cm :-)

I obejrzałam płytke z nagraniem całego USG z Antosiem (tym z badaniem przezierności karkowej) i wiecie już wtedy wydawało mi sie że sterczy coś i teraz patrze bo jestem mądrzejsza że to NUB. Lekarz wtedy mi nie powiedział płci , ale ja mówiłam wszystkim że widziałam (wtedy mówiłam że widziałam siusiaka ;-) ), ale miałam racje bo za 3 tyg. lekarz to potwierdził.
Ciekawe czy wypatrzę coś 19.11??

Ostatnia edycja:
Dziewczynki dziękuję Wam za ciepłe słowa i że mogę się Wam wyżalić. Swoją drogą straszne ma humory w tej ciąży. Ale dzięki Wam już lepiej. Piranho, Twoje słowa poruszyły mnie do łez. W przyszłym tyg idę do lekarza może potem będzie lepiej. Co do nocnika to na razie nasz największy wróg dzisiaj idziemy do sąsiada pół roku starszego może Wiktorek podpatrzy to sikanie do nocnika :) bo bardzo się naśladują

Ostatnia edycja:
reklama
Maggie dobrze Pirania pisze, polać jej hahaha
zobaczysz maleńkie trzepoczące serducho i będziesz wiedzieć że kochasz tego brzdąca bez względu na płeć :)
a my swoją drogą ...kciuki zaciskać będziemy żeby w brzuszku rosła dziewczynka :)
Nullka byle do 19go:-) i myślę że uda się nuba wykukać :-)

Do góry