reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jarzebiniko a gdzie się wybieracie?

jedziemy do Międzywodzia ( między Międzyzdrojami a Dziwnowem) :tak::-D:tak:

a do tego rozmawiałam w zeszłym tygodniu z moją kuzynką, gratulowałam jej ciąży i okazało się,że w piątek pojechali włąsnie do Dziwnowa na wczasy więc umówiłyśmy sie na niedziele na lody nad morzem ........ trudno nam się spotkać, jak ona jest w domu a ja u rodziców, to może nad morzem się uda :tak::-D:tak:

reklama
Jarzebinka to pozostaje życzyć Ci wspaniałej pogody :-)
Dorotko gratulacje i czekamy na szczegóły :tak:
Medio z racji tego że mam 2 córy to jasne że chciałabym synka ale przeczucie mówi mi co innego ( Czuję się zresztą dokładnie tak samo jak poprzednio ) I wiesz co ? Wczoraj na wieczór wymyśliłam że jak wszystko szczęśliwie się skończy i jednak to będzie dziewczynka to na imię będzie miała Viktoria , bo ta ciąża to walka moja i dzidzi a jak wygramy to będzie prawdziwa Viktoria - czyli Zwycięstwo :tak:
Sofik współczuję paskudnej choroby i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :tak:

Medio a ty jak przyjedziesz do Polski to też znikniesz z forum tak jak Dorota i Beata czy będziemy mieć z Tobą kontakt ?

Jarzębinko ja znam Dziwnów bardzo dobrze, moja rodzina tam mieszkała do niedawna i byłam tam kilkanaście razy, w Międzyzdrojach też:)
Asus, a Twoje przeczucia w poprzednich ciążach się sprawdziły,że tak im zawierzasz?Moja koleżanka w tym roku urodziłą drugie dziecko i czuła się identycznie jak w pierwszej ciązy z synkiem a jest córcia.
Ja postaram się zaglądać na forum, planuje z mamą pojechac też nad morze, a w rodzinnym domu nie mam internetu, napewno się odezwę:)

czesc dziewczyny!
Pozdrawiam z basenu:-) Jest tak goraco, ze nic tylko w wodzie siedziec.
Cos chyba pokrecilam ze swoim suwaczkiem, musze go poprawic.

Dorotko, gratuluje!!!

Sofik, zdrowka!!!

Wszystkim odpoczywajacym wspanialej pogody i niezapomnianych wrazen:tak:

Witajcie :-)
Medio koniecznie daj nam znać po usg jakiej płci dzieciaczka nosisz bo mnie osobiście by poskręcało z ciekawości . A na ile przybywasz bo nie pamiętam ?

A na forum luty 2009 wczoraj jedna z dziewczyn po usg dowiedziała się że serduszko jej dziecka nie bije , w czwartek ma mieć zabieg :-( I do mnie znów to wróciło . Koszmar z przed roku , u mnie to też był 10 tydzień . Tak się boję żeby to się nie powtórzyło i tym razem :-( Wczoraj ciśnienie mi skoczyło do góry - koszmarnie było , myślałam że konieczne będzie jechać na oddział ale przetrzymałam i dziś ok.

Spokoju i udanego dnia Wam życzę :tak:

witam z rana ciepło i słonecznie ..... :tak::-D:tak:

my nad morze też bierzemy laptopa ( z internetem), tak raczej bardziej asekuracyjnie dla dziecka, aby mu czasem baje zapodać, jak będzie sie nudził przy przydkiej pogodzie ( chociaż mam nadzieję,że będzie ładna) albo jak juz słońce da nam w kość ..... więc pewnie czsem wieczorkiem zajrzę poczytać co na froncie BB :tak::-D:tak:

a my dzisiaj popołudniu też wybierzemy sie nad wodę, urwę się z pracy ok. 14.00 i sobie pojedziemy poplażować .....:tak::-D:tak:

pozdrawiam
miłego .... :cool2:

Jarzebinko milego plażowania:)
Kinga pozdrawiaski:)
Asus dam znac tego samego dnia, czyli w piątek popołudniu jak wrócę, już przeżywam:)Trzymaj kciuki, by wszytsko było dobrze. A widże,ż eTY masz problemy z ciśnieniem czy to ma związek z tym cukrem we krwi czy jak, a ile miałaś (wynik ciś)?

Medio ja na nadciśnienie leczę się ok.8 lat , teraz biorę Dopegyt taki lek który może być stosowany w ciąży . Jak to nie wystarczy to mi coś więcej dołożą ale kardiolog i ginekolog mówią że w pierwszym trymestrze im mniej tym lepiej a na razie wystarcza . nie zależnie od leków które biorę co 3-4 miesiące mam taki wyskok ciśnienia tak do 180 / 100 i wtedy biorę Captopril pod język i albo spada albo jadę na ostry dyżur i coś jeszcze mi dają ( ale przeważnie spada) Tego leku nie wolno brać w ciąży i dostałam Cordafen też pod język - bo to mogę wziąść ale wczoraj brałam go pierwszy raz i źle na niego reaguję . On niestety ma to do siebie że powoduje przyspieszenie akcji serca a wież mi to nic miłego . Ja jestem wyczulona na swoje ciśnienia . Wczoraj zmierzyłam 1 raz i było 120 / 70 (ideal) ale za pół godziny już 150 / 95 no i zadziałałam i zatrzymałam wzrost ale lekko nie było . Nie wiem jak to będzie następnym razem. No dość o mnie . Kciuki w piątek trzymać będę na pewno , ale nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze .Kiedy wylatujesz i o której ? No i na ile ?

Asus wylatujemy w niedzielę o 11.20 mamy wylot, ja może bedę w Polsce aż do 17 września, ale to się okaże później, może wróce wcześniej.

reklama
Asus wylatujemy w niedzielę o 11.20 mamy wylot, ja może bedę w Polsce aż do 17 września, ale to się okaże później, może wróce wcześniej.

czyli faktycznie dosyć długo ...bo mąż chyba troszke krócej prawda ...... :tak::-D:tak: więc przyjemnego lotu iwspaniałego wypoczynku

ja z rana wyjeżdzam nad morze, a nie wiem czy uda mi sie jeszcze dzisiaj zajrzeć, więc chciałam i Wam życzyć wspaniałych 2 tygodni, trzymajcie się ciepło i " nie dajcie sie zjeść " :-):cool2::-)

Do góry