reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Dopiero teraz mam chwilkę :-( a że padam ze zmęczenia to odpiszę na szybko.

Ann
, dziewczyny na in-gender zaraz po staraniach aplikują Replens ale tylko u "wejścia" a nie głębiej, dopiero po 4 godzinach plemniki są podobno w bezpiecznym miejscu ("safety zone") i można wtedy "zaszaleć" z kwaśnym tamponem na noc czy irygacją :-) Z tego co czytałam na in-gender to Replens może zabijać plemniki.

Daria, tak, kofeina sprzyja poczęciu synka dlatego to musi być bezkofeinowa Cola Light :-) Napiszę dlaczego ważne są 4 godziny i sprawdzanie co 30 minut. Otóż niskie pH unieruchamia ogonki męskich plemników, gdy pH wzrośnie powyżej 5 to po 30 minutach gotowe są do dalszego "biegu" :-), podobno po 4 godzinach plemniki X są już w bezpiecznym miejscu stąd można na noc włożyć tampon nasiąknięty roztworem limonki albo robić irygacje. A zatem pilnując niskiego pH przez 4 godziny co 30 minut a potem aż do samej owulacji (a niestety przy staraniach przed owulką trzeba zadbać o niskie pH aż do samej owulki, nawet wzrost w nocy może namieszać w planowaniu stąd te tampony ;-), im dłuższy odstęp od owulki tym gorzej ;-)) zmniejszamy ilość plemników Y w grupie, która dotrze do jajowodu :-)

Maggie, a może te krwawienia były dlatego, że zarodek miał wadę i organizm chciał go usunąć? Podawanie progesteronu niestety tylko wydłuża ten proces. Trzymaj się kochana, wierzę, że niebawem doczekasz się ślicznego i zdrowego dzidziusia, jesteśmy z Tobą!

Kaja już pięknie podpiera się na samych dłoniach :-), gdy płakała to Krzysiu mówił "Kajusia, nie płacz", podchodził i dawał jej buziaka :-), może jutro wkleję jakieś fotki jak czasu starczy, dobrej nocki dla wszystkich!

reklama
Cześć dziewczyny
confused8gj.gif

Ja jestem dziś wykończona. Na wizytę u lekarza czekałam w przychodni 3 godziny
baffled5wh.gif
realmad2.gif
Niby miało być 1,5h ale coś im się opóźniło
mad.gif
Mniejsza z tym. Pojechałam do tej pracy, a tam jeszcze lepszy motyw....
Otóż miesiąc temu złożyłam im podanie o macierzyński, osobiście do rąk mojego menadżera, a gość z działu personalnego mi mówi, że jeszcze go nie dostał
no.gif
angry.gif
realmad2.gif
mad.gif

Na moje pytanie, czy nie zdziwiło go, że tak długo nie dostarczyłam tego podania (a zna mnie doskonale), nie umiał mi odpowiedzieć. Miał to po prostu w d****!!!

A co najgorsze, pytam go, czemu mi o tym przez telefon nie powiedział, tylko kazał przyjechać osobiście. On na to, że był pewny, że ja z tym podaniem przyjadę, więc przecież nie mogliśmy tego załatwiać na telefon
eek.gif
baffled5wh.gif
shocked.gif
no.gif
K****, czy ja jestem aż taka głupia, żeby mnie tak potraktować. Podanie składać chciałam przez telefon?
shocked.gif

Ehhhh....szlaken trafen!!! Wróciłam wściekła i tak zmęczona, że nie miałam siły palcem ruszać. Marcel się mści chyba całe popołudnie i wieczór za to siedzenie w przychodni, bo skopał mnie już chyba na wszystkie możliwe sposoby.

Poczytałam, co u Was, ale napiszę jutro, bo dziś nie mam już siły. Śpijcie dobrze
yes2.gif

Piranha
a sylk mozna glebiej??
i co jeszcze w takim razie nadaje sie do glebszego zapodania aby obnizyc ph?
kurcze tak teraz kombinuje.... jak zapodam ten replens tylko u wejscia to On mimo wszystko obnizy wewnatrz ph? hmm ja poki co bralam go na koniuszku palca w probowalam ciutke glebiej niz tylko u wejscia.
hmm pewnie replens w tym cyklu usmiercil robaczki ema :( no nic grudzien tuz, tuz:D
pozytyw w tym wszystkim, ze w czasie swiat i sylwestra bedzie mozna cos popic hehe:)

Truskaffka
dokladnie w 100% sie zgadzam odnosnie przedszkola,jakbym dostala miejsce to z miejsca oddalabym malego juz dzis.zaprowadzalabym na 8 a odbieralabym o 12-ehh marzenia. poki co staram sie spotykac ze znajomymi i ich dzieciakami,czesto chodzimy do krainy dziecka gdzie moga sie wyszalec na roznych atrakcjach.

Magda, dobrze, że jesteś, co za dzień, też by mi ciśnienie skoczyło :-( Trzymaj się kochana!

Ann, Sylk można głębiej :-) a Replens zaaplikowany płycej też coś tam obniży pH głębiej, obniży pH u wejścia a ten śluz "przekaże" niskie pH dalej ;-) gdyż układ zawsze dąży do równowagi (na tej zasadzie zakwaszanie w pochwie doprowadza do dodatniego naładowania komórki jajowej), ważne by plemniki nie miały bezpośredniego kontaktu z Replensem gdyż on ma bardzo niskie pH (2,8) a plemniki giną przy pH poniżej 4. Bezpieczniejszy dla plemników jest Rephresh, który obniża albo podwyższa pH do 4-4,5 a więc działa inaczej jak - jak bufor, jednak niektórzy twierdzą, że dla plemników może być za gęsty. Pre-Seed ma pH w okolicy 7-7,5.

Przepraszam, że tak na szybko ale klikanie budzi Kaję :-(, uciekam zjeść kolację, umyć się i lulu :-) Dobrej nocki i do jutra babeczki!

Ostatnia edycja:
Dzien dobry
zima6_%28www.e-gify.pl%29.gif

....wpadlam was odwiedzic z cieplutka kawusia....u nas najpierw powodzie a teraz ....brrr....zimno -5....

Maggie bardzo mi przykro, tule cie mocno.

Daria czytalam twoje posty, hm....wierzysz w tego goscia za kase???? Ja to poczytalam i mysle, ze to jest zwykly naciagacz... a ludzie, ktorzy wierza w jego wyliczenia itp, to tez sa dziwni....napelniaja mu konto za " bzdety". To jest moje zdanie. Zycze tobie, aby udalo ci sie zaplanowac coreczke.

Dziewczynki nie doczytalam dokladnie co u was, ale mam nadzieje ze u kazdej jest ok....a fasolki sa coraz blizej.

Piranha, Patrysia, Andzia, Mama, Natusia, Daria, Tasha, Ewcik, Kate, Czarodziejka, MissBella, Martika, Truskaffka, Patrysiak, Czarna, , Tusia, Nullka, Agagsm, Magda UK, Marzycielka, Ann, Macy, Axari, Kilober, Maggie i pozostale laseczki milego dzionka

Ostatnia edycja:
Piranhu, być może masz rację i tak właśnie mogło być... może progesteron przedłużyl ten czas, ale do konca walczyłam bo nadzieja była ...
Trzeba iść do przodu i nie poddawać się
Zyczę Wam wszystkim miłego dnia :)
Ja zamierzam go poświęcic mojemu łobuziakowi, jakie to szczęście że mam już dziecko, bo w tej sytuacji to jest moje największe pocieszenie, nawet sobie nie wyobrażacie jak przez te 10 dni za nim tęskniłam, wczoraj go musiałam wyprzytulać i wycałować.
Jutro idziemy na Mikołaja, to wrzucę jakieś fotki:)

Maggie
jakie to szczęście że mam już dziecko, bo w tej sytuacji to jest moje największe pocieszenie, nawet sobie nie wyobrażacie jak przez te 10 dni za nim tęskniłam, wczoraj go musiałam wyprzytulać i wycałować.

slonce masz super podejscie, ciesze sie ze jest tyle w tobie pozytywnej energii mimo tego co cie spotkalo. Wierze, ze jeszcze zobaczysz raz II kreseczki a pozniej to juz bedzie calyyyy czas super do konca.

Hello!

Maggie, kochana, bardzo dobrze, że brałaś progesteron bo zawsze trzeba walczyć, gdy dzidziuś jest zdrowy to często to pomaga, gdy ma wadę to jednak często nie i tylko w tym kontekście to napisałam - że zapewne dzidzia miała ciężki defekt i organizm ciążę usunął. Masz super podejście i wierzę, że już niebawem pochwalisz się nam super newsem.

Kasiu
, oj kawusia u mnie wskazana choć Krzysiu od samego rana robi za 5 kaw ;-) Nie wyspał się i jest potwornie marudny a Kaja mu wtóruje. Miłego dzionka dla Ciebie i reszty naszej ekipy!

reklama
Do góry