reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Melduje sie ! Hey hey

U nas nic nowego robota po malu do przodu :-)

No to DARIA jak sie wyrobimy z tym wszystkim to tez tak planuje od wakacji sie starac chciala bym rodzic na wiosne ma juz syna z lata i z zimy to teraz na wiosne by sie przydala dzdzia ;-) ja juz wszystko mam tylko zamowie jeszcze ten gynoflor

Tylko jak go brac? ile przed starankami a moze po napiszcie cos dziewczyny:-)

reklama
Ja nie mialam testu ciazowego i zrobilam owulacyjny i wyszly mi II piekne krechy kazalam kupi M ciazowy i tez byly II.
Zostaly mi testy owu ktore dalam szwagierce i tez dzien przed @ zrobila i tez jej wyszly dwie powiedzialam jej ze jest na 100 % w ciazy wiec poleciala po ciazowy no i ma 3 tygodnie mlodszego synka a co najlepsze to bie sie staralysmy ladnych pare miesiecy i nic nie bylo a nasze starsze dziecki chodza razem do klasy i tez jest 3 tygodnie roznicy tylko moj jest mlodszy od kuzyna ale to juz byl kompletny przypadek dowiedzialam sie ze ona jest w ciazy a zaraz potem okazalo sie ze ja tez jestem :szok: i byla niespodzianka ;-)

myszka to bedziemy razme sie starac;p co do tych globulek ja wlasnie nie wiem jak je uzywac przed czy co bo np jak uzywalam vitagyn c to uzywalam troche predzej przed stosunkiem.

milla ja dzis ide z colinem na szczepienie to sie okaze ile wazy ale licze ze ponad 7 bo jak mial 2,5miesiaca to wazyl 7 kg. ja chce teraz zeby byla 2 lata roznicy a dzieci mam z konca roku to chcialabym chociaz jedno z polowy;p ale czy sie uda nie wiem zanim zaszlam z colinem minal rok;/ a mialo byc miedzy nadia a nim 2 lata a wyszly 3;/

Magda to kciuki zeby byl synus :)

Ostatnia edycja:
hejka :)

Witam się szybciutko z pracy, mam dziś co robić, więc raczej zajrze potem z domku ;)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

Pirania ja nie wiem jak to jest...ale im więcej przykładów podajesz tym bardziej wydaje mi sie że z Krzysiem jest wszystko ok ;) i za to trzymam kciuki
Oczywiście ciężko oceniać po opisie, jak cię sprawy nadal niepokoją, to obserwuj, a w swoim czasie zrobicie dodatkowe badania ;)

Witam!
ja mam nowe postanowienie noworoczne, że staram się po prostu o dziecko bez względu na płeć - co Bóg da to będzie. Wymarzoną dziewczynkę mamy, to teraz niech będzie po prostu zdrowe dziecko. Mam troszkę dosyć tego, że od sierpnia nie zachodzę w ciążę i z kalendarzem w ręku kiedy mogę kiedy nie i czy dziś to na pewno dziś itp.:) M. nie ma w domu po 12h, ja mam dwie prace, do tego dom, przedszkole - jest ciężko pogodzić to ze staraniami, a tu jeszcze ciągłe sprawdzanie Ph i korygowanie mnie męczy:(
Odpuściłam płeć i mam nadzieje, ze szybciej pójdzie - i tak jak Bóg da to będzie troje dzieci, więc wszystko przede mną, a Michasia była bez planowania:)

W tym roku mi się szykują dwa wesela w rodzinie i 50-rocznica ślubu moich rodziców we wrześniu. Nijak bycie w ciąży nie pasuje w te plany, nie? :) żartuję rzecz jasna, bo wiadomo co ważniejsze:)

Piranha: spokojnie - Krzysiu na pewno jest zdrowym dzieckiem, nie dopatruj się jakiś nieprawidłowości, choć wiem jak trudno jest tego nie robić:)
Noemi: bardzo sie cieszę, ze się udało - taką miałam myśl jak zaszłaś w ciąże, że Tobie się na pewno dziewczynka udała:) Podobnie jak wiedziałam i czułam, że u Nullki będzie dziewczynka:)
Kasia: chciałabym być pyłkiem na meblach żeby widzieć waszą radość z dwóch kresek!
Macy: mówisz Agata róż lubi?:) Misia też heh, ale na torcie ma być Myszka Miki i nie chce słyszeć o niczym innym, więc będę lepić myszkę Miki:)
Myszka: do wakacji czas szybko zleci i będą starania:)

Miłego dnia kobietki, ja dziś pracy full, ale się wdrożyć nie mogę, bo wczoraj miałam dzień wolny. Ogólnie styczeń mam do kitu, bo będzie w pracy full delegacji i ciągle w rozjazdach będę, na szczęście 1-dniowych i jak dobrze pójdzie to w godzinach pracy, bo inaczej to musimy babcię ściągać do siebie...

hej laseczki!!!

Noemi - wielkie gratulacje!!!! super, że się udała ta wymarzona córeczka, no i mam nadzieję, że teraz już bez ciśnienia bedziesz częściej zaglądać!?:-)

Myszka - ja też używałam gynofloru na poprawę flory bakteryjnej, globulki są tylko na receptę, silnie zakwaszają i mogą wytłuc plemniki, więc trzeba sprawdzić jak zadziałają; u mnie się udało i też mam córeczkę; gynoflor wkładałam codziennie wieczorem i potem był seksik, nie pamiętam kiedy odstawiłam globulki ale chyba jak test ciążowy wyszedł pozytywny...a...utrzymują ph na poziomie 3,8-4,5...powodzenia w starankach!!!

Axa - pięknie Adolinka rośnie, buziaczek dla niej!!!

Macy - udanych wypieków!!!

Pirania - a przy zabawie z innymi dziećmi Krzysiu tak samo się zachowuje??? kochana, porozmawiaj z jakimś mądrym pediatrą, poproś o radę, zadręczysz się tym niepokojem; trzymam mocno kciuki za Krzysia!!!

dziewczyny, miłego dnia życzę; dla wszystkich buziaczki:-)

a u mnie wieje i pada, szaro, buro i ponuro i ze spaceru nici......:-D

Truskafffka
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

Mam nadzieje, ze dzionek w pracy szybko zleci i juz w krotce bedziesz w domku, buziak

Agagsm
ja mam nowe postanowienie noworoczne, że staram się po prostu o dziecko bez względu na płeć

Trzymam mocno kciuki, wiem ze juz w krotce ujrzysz swoje II na tescie. Pamietaj, ze marzenia sie spelniaja. Buziak

Tasha milego dzionka, kawusia????

Hallo Kochane!
Zazdraszczam tych staranek, ja starałam się tylko 1 cykl, i czuje niedosyt normalnie:-D
Tasha Malutka wycałowana, zdjęcia pokaż biedroneczki:-)
Wątek Z został zamknięty, czy mnie wyrzucono bo nie wiem:cool2:
Agagsm takie podejście tez jest dobre, ja chciała córeczkę oczywiście, ale byłam tak szczęśliwa, że M się zgodził, i tak się spieszyłam, żeby nie zmienił zdania, że płeć znaczenia już nie miała:-D

Agagsm, Agata bardziej za Minnie szaleje, ale na szczęście było tylko życzenie dotyczące koloru. Kupiłam masę cukrową i będę kombinować. Chciałam z pianek robić, ale jak przeczytałam, że ma ich być 400 g plus kg cukru, to mi się słabo zrobiło. Dzieci tak czy inaczej dostaną zakaz jedzenia tego cukrowego szaleństwa. Jutro będę piec. :tak: A za Wasze starania kciuki. Uda się na pewno.
Axari, to może jeszcze jedno, jak czujesz niedosyt starań. ;-)

reklama
Do góry