reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
czesc Laseczki;)
przyszlam zobaczyc jak Wam ida starania, a wlasciwie przygotowania;)

elmo działasz pełna parą, na pewno sie uda!!!!!!!!!!!!!

maran u nas było dokładnie odwrotnie, ja od razu chcialam dziewczynkę, jak sie okazało, ze pierwszy chłopak pomyślałam, ze następna bedzie dziewczynka, a teraz jak poznałam płeć dziecka to złapałam doła... dziewczynki sa wspaniałe, zwykle blizej z matka w wieku dorosłym, ogólnie nawet moja mam mowiła, ze lepiej, zebym miała córki...........sama ma parę

Andzia super wyglądasz!, a Jędruś jest najbardziej roześmianym dzidziusiem jakiego widziałam, na kazdym zdjeciu z rogalem na twarzy ;)

Witam :)

Elmo no to super, że pierwszy cykl połączoczony z obserwacjami masz juz za sobą. tez się ciesze, że masz super chłopczykowy śluz :biggrin2:
Mam pytanko, jak robisz testy owu; siusiasz na test czy do jakiegoś naczynka?

mamo kubulki chłopcy też są wspaniali :) tez potrafią być blisko z matką, wiem to z autopsji. Mój brat jest dużo bliżej z moja mamą niż ja, mój M też często kontaktuje się z mamą (ale nie jest mamim synkiem :) Nie można tak generalizować.

Krystianmartin, a czytałaś to (zielona czcionka): https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html
Niestety nie znam się na wynikach badań, jeszcze żadnych nie robiłam. O tych tabletkach proman nie słyszałam, ale gdzies mam zanotowane jakie są na poprawę nasienia (od naszej guru forumowej, Pirani :) jak chcesz to Ci napiszę?

Maran atha ja do niedawna też nie myślałam o trzecim dziecku :) Ale czasem warto posłuchać się głosu serca :) Twoja Maja jest z tego samego roku co mój Krzyś, pomyśl sobie, że za rok pójdą do przedszkola to będzie wspaniały czas aby zająć się trzecim dzieckiem :tak:

eden77 pewnie że będę wdzięczna za informacje.
Powiem szczerze że zaczynam zastanawiać się czy w ogóle zajdę w ciążę.. a do tego wpływ na płeć? Niby wszystko ok ze mną, na testach owu widoczne dwa paski.. jednak po temp widać owu że miałam dopiero 3 dni później, przytulanko ( 3 dni przed) i... lipa.
Albo chłopaki mojego męża nie są już tacy jurni jak 5 lat temu, albo problem tkwi gdzieś indziej. W lutym minął dokładnie rok jak się staramy... 5 marca wizyta u gina, może zrobimy monitoring.

No wreszcie jesteście :-)
Eden robie zwykłe paskowe testy. Siku do kubeczka (takiego jak na badanie moczu) i dawaj z testowaniem. Zuzylam ich teraz chyba ze 20 az wstyd :zawstydzona/y:
Mamo kubulki tak jak mowi Eden to nie jest regula ze corki sa blizej mamy... no wiesz co! Wszystko zalezy od wychowania i charakteru dziecka. Ja mam dwóch braci i widze ze lecą do mamy z kazdą pierdołą ze sie tak wyraze. Mame traktują jak najlepszą przyjaciółke. Nawet ja nie mowie mamie wszystkiego, zawsze kieruje sie zasada ze mamy nie ma co martwic a oni z byle glupota leca do mamy. Widze tez jak moj M szanuje mame, wogole rodzicow, ciagle by tam przesiadywal, mowilam juz ze on ma 2 braci i naprawde sa zżyci z rodzicami. Nie w sensie maminsynkow ale w takim pozytywnym sensie. Ale rozumiem dlaczego tak myslisz. Takie jest ogólne przekonanie.

Ostatnia edycja:
Elmo, mój M też ma ogromny szacunek do swojej mamy i to jest naprawde kwestia wychowania. Całe szczęście mam spoko teściową :)
To jest takie stare i błędne przekonanie, ze chłopcy to łobuzy, którzy pija, palą i biją a dziewczynki są grzeczne i spokojne. Kobiety potrafią być gorsze od facetów. Kiedyś pracowałam w takiej firmie gdzie miałam straszny mobbing ze strony 2 dziewczyn (cięzko mi o tym nawet pisać), Zwolniłam się za namową mojego M, i znalazłam nową pracę. Siedzę w pokoju z 3 facetami i to jest naprawdę bajka :) Świetnie sie dogadujemy, a śmiechu jest tyle, że czasem mam do nich pretensje, że mam coraz więcej zmarszczek wokół oczu :)

hej Laseczki;) ale mi sie strasznie brzuch napina, ledwie obiad zrobiłam i boje sie wstawac, na szczescie jeszcze jutro mam wolne, a w sr do pracy, eh

krystianmartin
kochana, głowa do góry! uda sie, musi sie udac!!!!!!! monitoring to świetny pomysł, bedzie dobrze, trzymam kciuki z całej siły! ;)
eden
wcale nie generalizuję i nie twierdzę, ze chłopcy nie są wspaniali, u mnie w rodzinie jest inaczej i nie tylko w mojej, fajnie, ze masz obok przykład cudownego wzoru matka-syn,
elmo fajnych masz braci ;) mój brat prędzej zwierzy sie swojej dziewczynie niz mamie, bo mama to wcibski wróg nr 1;) czasem jest przez to śmiesznie, bo jak mi cos opowiada, to od razy zastrzega:"tylko, ani słowa mamie, bo wasza goraca linia jest zawsze aktywna", hehe fakt siedzimy duzo na telefonie ;)

mamo kubulki podpisuję sie pod slłowami elmo. Nie kazda córka jest z mamą, tak jak inie każdy syn. Moim zdaniem to zależny od charakteru i wychowania dziecka.
krystian dalej trzymam kciuki , następnym razem musi się udać-musi. Głowa do góry. Wiara czyni cuda.
eden fajnie tak pracować trzema facetami w jednym pokoju:tak:
elmo widzę że cykl pracowity-tak trzymać, ja tez się biorę do roboty.
Dziewczyny zrobiłam hormony w 3 dc: czy któraś z Was powie mi czy są ok, ja się nie znam. Podobno stosunek LH:TSH powinien byc blisko 1 u mnie 0,45 (chyba niedobrze).
wyniki moje to
TSH-2,74 μIU/ml
FSH 8,25 mIU/ml
LH 3,75 mIU/ml
Estradiol 45,32 pg/ml
Progeteron 0,94 ng/ml
Prolaktyna 11,42

reklama
Do góry