reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to ja niby też tą diete trzymam ostro (choc podkreslam ze miewałam i chwile słabosci na słodkie czy lampke wina), nie pije wogóle mleka, nie jadam jogurtów, serów białego i żółtego. Ale np. gotuje zupy pomidorową z całych pomidorów w puszce, brokułową, jarzynową... niby warzywa sa na tak ale przeciez te zupy gotuje na bulionie czy rosole a on chyba kwasny :/ nie da sie na samych ziemniakach i surówkach funkcjonowac. No ale jem zdecydowanie inaczej, wszystko sole solą morską co jest najgorsze bo za sola nie przepadam :-( ale jeszcze tylko poltora miesiaca... oby sie tylko udało za pierwszym razem bo chyba wszystko sobie odpuszcze.
Dziewczyny ja kupiłam niedawno sok żurwinowy 100% w sklepie warzywnym dla córki bo miała zapalenie dróg moczowych. Kosztował chyba z 8 zł za butelkę, ale nie wiem jaka pojemność, sprawdze, cos koło 0,5 l.

reklama
Antosia dzięki za wytłumaczenie tych stref. Niby prosta sprawa a ja coś dumam nad nimi. Ale fanie ze nie jest sie samemu z tym i można liczyć na pomoc. Mówisz że sok ohydny- hmm no cóż ale może pomoże bo ph coraz wyższe zamiast niższe.
Wczoraj przyszła lampa solna, fajnie się prezentuje. Dodatkowy atut to to ze wytwarza aurę podobna do tej w grotach solnych a mój mały że względu na przyrost migdałków podniebiennych ma zalecenia chodzenie do jaskini więc podwójny plus posiadania lampy.

Hejka Kochane!!!
Dawno mnie nie było ja jak zwykle padam na chwilę .
Troszkę was poczytałam i z tego co zrozumiałam kierujecie się też kalendarzem księżycowym tak?
Ja tylko dietę, suplementy i ph no ale wiadomo im więcej sprzyjających warunków do poczęcia konkretnej płci tym większe szanse na spełnienie marzeń tak mi się wydaje - ale powiem wam że ostatnio mierzyłam ph i wyszło mi 4,5 a w sumie pilnuję tylko diety bo na suplementy jeszcze nie czas na razie przystosowuję się tylko do diety także :szok: przeżyłam a jak do tego wprowadzę suplementy i preparaty obniżające ph to rewela będzie :-) oby się tylko nic nie zmieniło :-)
Miłego Dzionka Dziewczyny!!!!

Mama kubulki rozbroiłaś mnie! No bracia jak z obrazka :-)
Misia pH masz niezle. Oby tak dalej. Mam nadzieje ze Twoje samopoczucie juz lepiej. Pozdrawiam

mama kubulki Wysłałam Ci z interpretacją :) Synuś śliczny, pewnie nie może się doczekać braciszka.:-D Mój Krzyś jest bardzo za swoim młodszym braciszkiem Pawełkiem:tak:i uwielbia się z nim bawić-ale czasami ma chwile zazdrości.
Misia masz dobre podejście (bo to jest na pierwszym miejscu) a kiedy się będziesz starać?
ewelin ja będę obniżać pH (tzn zakwaszać organizm)dopiero w miesiącu starań. Lampę solną mam już od kilku lat ale zamierzam ją teraz częściej włączać
Elmo każda dieta jest straszna, ale mam nadzieję że tu wszystkie będziemy się wspierać w swoich poczynaniach. Ja nigdy wcześniej nie stosowałam się do żadnej diety. Zawsze starałam się słuchać mojego organizmu i nigdy nie miałam problemu z wagą. Teraz jak zaczęłam więcej mleka pić to zaczynam mieć problemy ze skórą w okolicach oczu :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Mama Kubulki Synkowie Suuuuuper !!!
Antosia jacy podobni fajne zdjęcia :-)
Ja będę się starać w okolicach września ale przyznam szczerze że chciałabym od lipca i próbuję M skręcić ale boję się tylko że jak będę zbyt nachalna to powie że wcale nie będzie 3 dziecka dlatego robie podchody jak mała dziewczynka :-) hehehehehe

Do góry