reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczynki ale namachałyście postów.
Luka witam, coraz nas więcej, ale to dobrze będziemy sie wspierać.

Elmo ja tez dzisiaj mam pierwszy dzień. Więc będziemy razem zaczynać, ja chyba trochę wcześniej bo przed owulka będę sie starać. A my tez do Chorwacji na wakacje jedziemy, będziemy dokładnie 6 km od centrum Zadaru. Nie mogę się już doczekać.:-)

Kasia uk bardzo mi przykro, straszne przeżycie. Teraz trzymam kciuki za następny udany cykl.
84 misia dzięki za linki rephresu, w jednym wychodzi po 13 z groszami, jakoś tanio bo na innych stronach to 21zł, 24 zł. Musze zobaczyć czy te same wielkości bo jak tak to będzie sie opłacało.

Marantha a ja chce nawiązac do twoich starań. Mówiłaś że srania były cały miesiąc. Mi się wydaje ze tutaj tkwi setno. Moja znajoma jak dwa sie starała o dzieciaki to również zaczynała po okresie i tak cały miesiąc bo chciała byc pewna że wyjdzie od razu-efekt trzy dziewczyny. Ja np. starani dwa razy do owulacjji, efekt dwaj chłopcy. Ona przez codzienny seks osłabiała plemniki , u mojego męża znowu 4 dniowa wstrzemięźliwość spowodowała że nasienie było bardzo mocne. Tak mi sie przynajmniej wydaje, że częstość zbliżeń tez ma wpływ.

reklama
Witam się poniedziałkowo!
Eden- no własnie, to medicline to jacyś oszuści, ciekawe, czy mi pieniądze oddadzą:wściekła/y:
Ja dzisiaj rano też zakupiłam te paski Mercka z allegro i zobaczę jak pokazują.
No ja własnie ja mam mało sluzu, więc chyba dla mnie nabieranie nie bardzo, ale jak ktos ma więcej to chyba dobre rozwiązanie. No sama nie wiem.

Elmo- a to ten mirnik można wkładać do środka? bo na tym zdjęciu co Daria dzisiaj linka dała to widzę tą czarną rurkę a chyba w środku jest elektroda, to jak by to mierzyć w środku? :confused:

A tak wogóle Elmo i inne dziewczyny czy porównywałyście może odczyty miernika z paskami. Ciekawa jestem, czy jednakowo pokazują, bo paski to typowo dopochwowe, a miernik do czego innego przeznaczony. Ale może ph to ph:-)
I jeszcze raz do Ciebie Elmo pytanko, cos mi świta , że jak czytałam wczesniej forum to pisałaś, że chyba tez unikasz cukru, cukierków, czy coś takiego, a cukru to mamy przecież unikać w diecie dziewczynkowej. Jak coś pomieszałam to sorry;-)

Ewelin- dzięki:tak:

Ewelin wiec oby ten 13sty byl dla nas szczesliwy! &&&&&&&&&&& rozowe oczywiscie ale pisze z komorki i nie mam jak zmienic :)
Luka nie wiem jaki tam miernik jest pokazany ja mam miernik taki jak Daria i Ewelin z elektroda. Nie wklada sie jej do srodka :) nabierasz sluz na patyczek kosmetyczny i przykladasz do diodki. Ale jakby sie uparl to moze by i wlozyl do srodka hehe. A co do cukru sa produkty krore nie sa wskazane ani na chlopca ani na dziewczynke i sa to np. Cukier i alkohol. Zakwaszaja ale trzeba unikac i tu i tu. Ktos juz kiedys o to pytal i Piranha tlumaczyla.

Elmo- dzięki za odpwiedź, no właśnie to chyba właśnie dlatego ten miernik nie dla mnie, jak u mnie krucho ze śluzem, to na patyczek by było ciężko. A czy może porównywałaś odczyty z miernika z paskami?
A widzisz, to tego nie wiedziałam z tym cukrem i z tym alkoholem, cały czas człowiek czegoś nowego się dowiaduje:tak:
A tak wogóle dla Ciebie i innych dziewczyn, które sie starają meeeeega kciuki&&&&&&&&&&&&&&&.

Ja pewnie w środę rozpocznę nowy cykl, M idzie jednak jutro na badania i w przyszłym tygodniu do gina na konsulatację co dalej.

Piranha kochana a moze Ty w wolnej chwili zerkniesz na mój poprzedni wykres? bo wiem, że nie cofnełaś się w dyskusji tak daleko, nie ogarniam go, myślę, że nastąpiło jakieś przyspieszenie @, ale Ty więcej rożnych wykresów widziałas.
Teraz staramy się o dziewuszkę i trochę nie wiem, jak to ugryźć.
Bo teoretycznie ovu myśle ze była ok. 20-21 dnia (LH pik 19dc) ale tutaj dziewczyny sugerują, że właśnie 18 dc i ja już głupieję, bo faza lutealna jakaś krótka i tempka dziwna, zaczełam sądzić, że coś tam się przyspieszyło...
Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

I zazdroszcze ogródka, ach, to musi być coś taka piaskownica.

Krystianmartin widzę, że Ty też jakieś plamienie wczesniej, eh nie ogarniam tego, trzymam kciuki by było to dobre plamienie :)

Elmo kciuki!

Eweline ciekawe odnośnie tego co mowisz Marantha o czestości staranek, a jak co dwa dni to co? :D

kochane ile po stosowaniu represha czy innych cudów widzicie zmiany na niższe ph? kurcze, bo u mnie rano mam wrażenie, że to ph wyższe, nie rozumiem już, w ogóle te paski są dzziwne, może ja za sucha na nie jestem, nie rozumiem...
widze, że Wy polecacie elektroniczny, ale już chyba nie wyrobie się...

no i właśnie myślę, czy lepiej staranka co drugi dzień?

a i mam jeszcze jeden problem, jak ogarniacie rozpoznawanie śluzu stosując te lubrykaty itp.?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
maggie2205- no toś mi troche cisnienie podniosła;-), bo ja dzisiaj na allegro te paski Mercka zamawiałam i mówię sobie kurka pewnie przepłaciłam. Weszłam na te strone co podałaś, patrzę, że to te same co na allegro i w pierwszej chwili patrze, a tam jest cena netto , wię trzeba doliczyć i tak pewnie vat 23% i mówię spróbuję zobaczyć ile to kosztuje wrzucić do koszyka, ale jakoś tego do koszyka się wrzucić nie dało, więc zadzwoniłam na infolinię i Pani mi powiedziała, że tylko mogą zamawiać ginekolodzy:baffled: No więc nie ma lekko niestety...

Dziewczynki, chaciałam Was jeszcze podpytać o ten Sylk, czy taki jak ten na allegro zamawiałyście

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3246482175

Bo chcę go wypróbować po, bo do tej pory po przytulankach nic nie stosowałam, ale teraz jak żołnierzyki mojego M będą naspidowane L -karnityną i innymi wspomagaczami, to się trochę boję , że te męskie wyprzedzą te potrzebne dziewczynkowe :)

I jeszcze zapytam o Replens, trochę się go boję po przytulankach i czy wiecie czy są dziewczyny, które go stosowały po, czy zaszły w ciąże, bo ja sie go trochę boję, ze wzgledu na jego niskie ph, że powybija wszystkie, zwłaszcza, że mój M ma je w kiepskiej kondycji.

Ostatnia edycja:
znalazlam taka aplikacie na androida ktora po wpisaniu danych liczy kiedy jest dzien plodny,owulacja okres itd, mozna modyfikowac jest bardzo fajna polecam wam nazywa sie moj kalendarzyk, jest taki rozowy z bialym kwiatkiem w srodku

Hello! :-)

Dorcia, przy kamicy nerkowej w układzie moczowym powstają kamienie będące głównie solami wapnia i wówczas zalecana jest dieta bogata w potas a cytrynian potasu hamuje krystalizację i agregację minerałów, podnosi też pH moczu, ograniczając ryzyko powstawania kamieni nerkowych. Są jednak choroby nerek powodujące hiperkaliemię, wówczas łykanie potasu może być bardzo niebezpieczne. Trzymam mocno kciuki za owocne działania! :-)

Milla, ja Kaję zaczęłam odstawiać stopniowo jak miała około 8 miesięcy, było mi łatwiej bo lubiła i butlę i mleko modyfikowane (od urodzenia raz dziennie jej podawałam). Zaczęłam bardzo powoli i stopniowo zamieniać kolejne karmienia na butle, obyło się bez zastojów, pokarm zanikł stopniowo bez żadnych wspomagaczy a córcia nawet nie zauważyła, że cycusia już nie ma ;-) Ja chciałam jak najszybciej urodzić zaplanowaną, docelową ilość dzieci ;-) a życiem zawodowym zająć się już bez macierzyńskich i wychowawczych przerw :-) (tym bardziej, że umowy w ostatniej pracy nie przedłużono mi TYLKO dlatego, że zaszłam w pierwszą ciążę).

Elle
, potrzebujesz dokładnie taki komplecik: Hanna HI98103 CHECKER 0-14 pH Meter HI 98103 w/ (pH Buffers 4&7 500ml) HI70300 | eBay a więc miernik + roztwory pH 4 i 7 do kalibracji + roztwór do pierwszego namoczenia oraz późniejszego przechowywania elektrody.

Lukaa, dzięki kochana za tak miłe słowa! Efekty będą na 100% po 3 miesiącach (tyle trwa spermatogeneza), zobaczysz :tak: Niech L-karnitynę łyka w dawce 2000 mg dziennie, bardzo ważna jest też witamina E 400iu a nie wymieniłaś. Lepsza 4-dniowa abstynencja, podobno wtedy jest najwięcej plemników w spermie.

Elmo, no to faktycznie wyjątkowo zagadkowy ten ostatni cykl, oby ten był przejrzysty jak EWCM :-D, ja tam już kciuki ćwiczę do mega zaciśnięcia :-)

krystianmartin
, który dziś dzień cyklu i czy masz gdzieś wykresik?

Lukaa, dziewczyny na in-gender porównywały odczyty i pisały, że miernik pokazuje tyle co paski po kilkunastu minutach i że paski początkowo zaniżają pH, sama jednak nigdy tego nie sprawdzałam. Cukier zakwasza ale zmniejsza wchłanianie wapnia, stąd nie jest zalecany. Sylk aplikuje się bezpośrednio przed starankami :-), może być ten z linka, to wersja niemiecka, ja miałam angielską w innym opakowaniu ale skład jest ten sam.

Polisia
, faktycznie nie dotarłam do wcześniejszych postów. Według mnie owulka była 20-21 dc, cykl wygląda tak jakby ciałko żótle miało niewydolność, to się czasem zdarza w pojedynczym cyklu ale warto jednak sprawdzić LH i FSH w 3 dc a także progesteron w 7 dpo, obowiązkowo również prolaktynę, ona niestety może zaburzać owulacje. Jak wyglądały poprzednie wykresy? Czasem Rephresh, Replens, Sylk i inne zakwaszacze mogą u niektórych kobiet wręcz podnosić pH.

reklama
Co do miernika dodam tylko ze na mojej instrucji pisze ze do przygotowania miernika do pracy czyli do tego zanurzenia na kilka godzin przed kalibracja i pierwszym uzyciem mozna uzyc plynu o ph 7 a wiec w zasadzie potrzeba 3 płyny: do kalibracji o ph 4 i 7 oraz plyn do przechowywania elektrod.

Polisa Luka opisalam sie wczesniej do was i mi bateria w laptopie padla... odezwe sie jutro bo mnie tak brzuch napier.... ze musze sie polozyc.
Dobrej nocki babeczki!

Do góry