reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maggie- dzięki, no u mnie kiespsko z mobilizacją do ćwiczeń, zawsze sobie jakies usprawiedliwienie wynajdę, i obiecuję , że juz od jutra:rofl2:. ALe z dietą to się przyłozyłam o dziwo:happy2:

reklama
Maggie Pani Chodakowska to mój plan na po ciąży. Ale najpierw trzeba w ciąże zajsc ;-) I nawet mi nie mow ze sie nie uda za pierwszym razem. Nie ma takiej opcji :wściekła/y: Uda mi sie :tak:

Witam Was porannie!

Krystianmartin- synuś pięknie wygląda na tym zdjęciu!:tak: Mamusia może być dumna!

Elmo- słuchaj mam zagwostkę z brokułami. Wczoraj zakupiłam bardzo ładny okaz i mam ochotę zrobić z niego pyszną sałatkę, ale naszły mnie wątpliwości czy powinniśmy z M go pałaszować :eek:. Kojarzę, że wcześniej dziewczyny pisały , że brokuł na dziewczynkę, ale coś mi świta, że Ty kiedyś pisałaś, że jesz brokuły. Tak wiem, że ma on dużo potasu, bo nawet sprawdziłam, ma go chyba 385mg na 100 g. Tylko nie wiem czemu wcześniej był polecany na dziewczynkę , a co potem wytyczne się zmieniły? Bardzo Cię proszę skrobnij cos do mnie w tej sprawie, bo ten brokuł bardzo ładnie sie do mnie uśmiecha;-):-)

Dziewczynki trzymajcie za mnie kciuki , bo dzisiaj mam wizytę u gina z monitem i mam stracha co powie.

Lukaa Dzięki.
Dziewczyny czy mozliwe jest zapłodnienie jeżeli przytulanko było 4 dni przed owu? Pewnie marne szanse.... no to u mnie dopiero w lipcu:-(

Hej Laseczki.
Krystianmartin teoretycznie tak. Ponoc silny plemnik potrafi przetrwac 6-7 dni ale nie wiem ile w tym prawdy :eek: Normalnie jest to chyba do 72 godzin. Kochana nie nakręcaj sie, ja wiem ze nadzieje trzeba miec zawsze ale lepiej byc mile zaskoczonym niz znow rozczarowanym. Moze w lipcu Twoj M przyjedzie na dluzej i bedziesz mogla go wykorzystac do bolu???:-)
Luka a więc moje zdanie jest takie że brokuł jest chłopczykowy. Owszem pojawiały sie tu różne informacje bo jest wiele produktów ktore w necie mozna znalesc i na liscie zakwaszających i na liscie alkaizujacych ale ja osobiscie uwazam ze jest to warzywo zielone i byc moze ma cos wapnia i magnezu ale napewno nie jest warzywem zakwaszającym :no: Ale pamiętaj że przygotowując się do ciąży trzeba zachować zdrowy rozsądek i takie zdrowe warzywko też czasem zjeść dla dobra naszych przyszlych dzieciaków. Ja np. mam zamiar dziś zjeść kawałek ryby choć jest dziewczynkowa. Nie wiem jak bardzo restrykcyjnie trzymasz tą diete bo to jest trudne !!! :-D ja dosyc ostro sie przykładam ale zjem czasem i kawałek ryby i kawałek kurczaka. Ale potem zapijam to szklanką wody z dużą ilością z cytryny :-D

Miłego dnia!

reklama
Do góry