reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle ja tez juz czekam z niecierpliwoscia na Twoje staranka &&&&&
Maran mowisz pogoda do d...? U nas tez sie zepsula ale ja nie narzekam, upal tylko wzmagal moje dolegliwosci a tak to jakos daje rade dotrwac do wieczora bez łez ;-) Ale dla dzieci spacer w plszczach i gumowcach to nie lada atrakcja czyz nie? :-)
Matik mysle ze Antosia to wkleila troszke w formie zartu ;-) Zapewne kazda z nas miala nie raz objawy ciazowe wtedy kiedy sie nie starala i nawet nie miala w planach sie starac, wiele rzeczy mozna sobie wkrecic :tak: Inna sprawa jest kiedy ktos ma np. torbiel. Zaś kiedy ktos zalicza tzw. "wpadke" zadnych tego typu objawow nie zauwaza badz ignoruje je. Tak jest i tyle. Są one poprostu bardzo subiektywne i to jest prawda.
Mama kubulki i tak tez bylo, nie tylko zapowiadalam ze bede obładowana kablami ale w rzeczywistosci tak zrobilam :-D w kazdym gniazdku obowiazkowo cos pod napieciem. Z reszta co ja nie wyrabialam... az mi wstyd jak pomysle :zawstydzona/y: ale tylko wy mnie rozumiecie. Boze zeby tylko dzidzius byl caly i zdrowy, jaka ja glupia.

Ewelin juz na wizycie. Czekam z niecierpliowscia co u niej - u nich ;-)
I ja sie zbieram do domu.
Zatem do uslyszenia wieczorkiem.
Trzymajcie kciuki.

Ja za was nieustannie &&&&&&&&&&&&&& i &&&&&&&&&&&&&&&&&& i jeszcze ~~~~~~~~~~~~~~ :-)

reklama
hej!
jak się nudzę w pracy to was podczytuję :)
Elmo: mówisz u ciebie ostatnia ciąża? Ja bym jeszcze jedno chciała, ale ja się do ciąży nie nadaję – niektóre to się czują jak nowonarodzone, a ja dzień w dzień umieram i pokonuję sama siebię idąc do pracy:) pierwsze 3 miesiące fatalnego samopoczucia, teraz jeszcze tylko czekać na powtórkę z rozrywki czyli niewydolność szyjki ,skracanie, rozwieranie ect.+ leżenie do końca ciąży i chyba skończę z marzeniem o trójce:) i kciuki za twoją wizytę – jestem ciekawa wieści:)
U mnie dzidziol w sobotę miała 2 cm na USG - 2 cm upragnionego szczęścia, tylko te mdłości bleee
Ewelin: nie dziwię się, ze nie chcesz mówić, ja sama niewielu osobom z otoczenia powiedziałam – w zasadzie trzem najbliższym koleżankom i nikomu więcej, bo już słyszę w uszach te komentarze, że musi być syn, bo przecież taki model rodziny, że parka być musi i te oceny czy już widać czy nie widać – polska rzeczywistość:( (aczkolwiek u mnie ciążę widać na twarzy, jak u Elmo:))
Jak wieści od lekarza? Ja ogółem jestem pewna, że u ciebie córa będzie jak nic, a u Elmo synJ))
Antosia: mówisz za dużo sylku heh – byle nie strzykawką, ucz sie na moich błędach hehe ;) ale tempka ci wzrosła? może przynajmniej w wiosnę trafisz – ja chciałam, ale widać zimowe dzieci tylko rodzę…
Daria: kiedy u ciebie będzie wiadomo jaki termin? Też zawsze chciałam adoptować, ale mój m. przeciwnyL
Dorcia: wiem co przechodzisz, jak chyba każda która nie zachodzi od razu tylko po miesiącach starań… czasem na sukces potrzeba troszkę więcej czasu, ale tym większa będzie radość:)
Mamo_kubulki: a jak synuś? Widać traumy nie masz po porodzie, że już kolejny planujesz :)
Matik: a ty na dziewczynkę? To za mała dawka calcium chyba... z tego co kojarzę to ja brałam swego czasu dużo większa niż 45mg:)

Elmo wszystko się zgadza :-) dokładnie tak jak piszesz

Błagam Pomocy
Witam Was , jestem już u siebie w ciepłej HHHHiszpanii
biggrin.gif
i zaczynam nowe starania ale muszę Was poprosić o sprawdzenie czy aby na pewno ja dobrze robię
tzn czy prawidłowo zażywam te tabletki?
magnez 1000mg
witamina c z róży(naturalna) 1000mg
b 12 1000mc
vitam omplex b - 50 mg
calcium glukonicum 45mg
żórawina 150mg 4 tabl
do mycia Lactacyd Femina plus 3,5ph
teraz w Polsce znalazłam takie coś AbiOfem 3,8ph pierwszy raz użyłam dziś w nocy
piję dużo kefirów maślanki, 0 pomidorów ziemniaków , staram się jeść octowe jedzenie :) rybę makaron tylko na obiad ale mało , kurczaka, papryka trochę do obiadu, bardzo mało jem w zasadzie i deserek czekoladowy
moje 6ph teraz
Oki błagam pomóżcie co z tymi witaminami czy ja coś nie tak biorę?

Ostatnia edycja:
Agagsm Ty o dziewczynkę się starałaś jak dobrze pamiętam?
Matik wapno w ilości 300mg x 2 ja biorę plus dużo nabiału się staram jeść więc myślę że powinnaś zwiększyć dawkę. ja biorę witaminę b complex 100, magnez 150mg x 2 i używam tego samego płynu do intymnej co Ty ;-)

Elle wiesz biorę tylko bcomplex, kreski miałam mega, tempka piękna bo wyższa niż ostatnio, ból ovu, śluz wszystko czułam a ovu chyba nie ma :O no trudno, w sumie to teraz nie wiem co dalej, chyba muszę czekać, może przynajmniej przesunie mi się cykl i będę wpadać w dziewczynkowe fazy księzyca, bo przy cyklach ok. 30 dniowych zawsze wpadam w te mniej korzystne :p jakoś się pocieszam.
A Ty co zaraz starrujesz?

Elmo, Ewelin dawajcie znać po wizycie!

Dobrze ze Antosia wkleila to. Ja po wielu latach starań tak bardzo chciałam żeby się udało ze prawie wmowilam sobie że jestem w ciąży. Tak jakbym chciała tym oszukać organizm i wymusić na nim. Jakiego doła zalapalam kiedy przyszedł @. Kupilam bilet do pl do lekarza on dal mi tabletki po których wreszcie się udało. Tutaj pewnie jeszcze by mnie leczyli.

reklama
Do góry