Hello!
Jagienko, masz po prostu cudne i prześliczne dzieci! ...a do tego zdolne :-)
Daria, w takim razie musisz strasznie się oszczędzać (jest szansa, że jeszcze łożysko się przesunie, gdyby nie to czeka Ciebie zapewne CC). Trochę szokujące, że w takiej sytuacji (a niestety przy częstych krwawieniach przy łożysku przodującym czasem potrzebny jest pobyt w szpitalu i podawanie leków na podtrzymanie ciąży, u Ciebie na pewno wszystko będzie OK z naszymi kciukami) lekarka wyznaczyła tak odległy termin :-( Trzymam kciuki i mocno wierzę, że wszystko się szczęśliwie zakończy.
Andziak, jak fajnie, że jesteś. Rozumiem doskonale bo Kaja też z tych nieśpiących i wymagających dzieci, ja sobie z dwójka rady nie daję i podziwiam Wam - mamusie mające trójkę czy czwórkę dzieci. Kaja wstaje o 8 godzinie i do godz. 22 śpi tak jak Jędruś najczęściej tylko 1,5 godziny. Ostatnio śpi bardzo niespokojnie, popłakuje, mam nadzieję, że to idące zęby bo ma tylko 2 na dole i 2 na górze. Super masz chłopaków!
Elmo, strasznie to miłe, aż się ciepło na sercu robi, dziękuję! :-* Jak tam, mijają powoli mdłości?
Matik, bardzo ładny wykres, ja Ci wklejam mój beznadziejny przedciążowy (widać, że prolaktyna sobie nieźle poszalała wtedy) i udany ciążowy. Różnice jakie zaobserwowałam to w udanym cyklu tempka zaczęła rosnąć jeszcze przed owulacją a temperatury w 2 fazie były wyższe.
Zobacz załącznik 576301 Zobacz załącznik 576302
Ewelin, kiedy masz USG? Na pewno dzidzia zdrowa i wszystko będzie w należytym porządku, z naszymi kciukami nie ma innej opcji!
Polisia, po zagnieżdżeniu tempka nie spada a wzrasta. Co do spadku przez implantacją to nie zawsze występuje a jego pojawienie tłumaczy się dwojako - że przed implantacją wzrastają estrogeny (organizm jednak nie wie, że jest w ciąży dopóki zarodek nie zagnieździ się w śluzówce macicy więc nie wierzę w większą produkcje estrogenów przed implantacją) albo po prostu że w drugiej fazie cyklu progesteron już spada, stąd spadek tempki a potem drugi skok gdy ciałko żółte wchodzi po zagnieżdżeniu na wyższe obroty produkując duże ilości progesteronu (i to wytłumaczenie bardziej do mnie przemawia, na moim wykresie widać dokładnie kiedy zagnieździł się zarodek, pasują tez do tego odczuwane przeze mnie objawy w tym rejonie cyklu). Ten dziwny spokój był u mnie jednym z objawów ciąży

, to zwiększona ilość progesteronu go powoduje, trzymam zatem mocno kciuki! :-)
Krzyś jest teraz z M pierwszy raz u dentysty ze swoją pierwszą próchnicą w ząbku, jestem mega zestresowana jak to będzie :-(