mamakaja co to w ogole za lekarz....boze uchowaj

Jakbym widziala moich dotychczasowych eh.
Ile staracie sie juz ?
elmo dziekuje Kobietko droga !

Piszesz o diecie, wiec dodam cos od siebie. Mleka prawie w ogole nie pijemy - tyle co do kawy. Mleko to tylko Ola chlonie litrami

Ł. zawsze sie smieje, ze powinnismy otworzyc warzywniak, bo fakt - ja warzywa uwielbiam. Pomidory, ogorki, kukurydza w sezonie, salata, kalafior, brokuly, oj duzo by pisac. Ogolnie ja jestem warzywnozerna jak to mowie

a Ł. owocozerny

Choc z Nas dwojga on wiecej wcina warzyw, niz ja owocow. Ale trzeba to zmienic w takim razie. Ryby i czerwone mieso jemy na co dzien, drobiu staram sie unikac odkad pojawily sie sensacje o kurczakach napakowanych antybiotykami - boze, ciekawe co za niedlugo bedziemy jesc jak juz teraz taki syf sie sprzedaje

Zielona herbata..moze byc w kapsulkach ? Alkoholu praktycznie w ogole nie pije, raz/dwa razy w miesiacu lampka wina. Napoj sodowy zakodowalam - od @ do owulki, jak owulka pozno to pare dni po @ zaczac. Raz dziennie, czy dwa jak Ty pilas ? A aplikowanie w okolicach owulki na godzine przed przytulankami jak wyczytalam wczesniej

Co do samych przytulanek - ten miesiac mam akurat monitorowany, usg najblizsze bede miec w poniedzialek, kolejne w srode czyli w 12dc i 14dc. O wzmacnianiu plemniczkow co 3-4 dni tez slyszalam, staralismy sie to stosowac, ale nie zawsze sie udawalo niestety ( Ł. zaczal od niedlugiego czasu pracowac na same nocki, i tak bedzie przez najblizsze dwa miesiace ). Ale w niedziele sie poprzytulamy

Jak juz doczytalam - najlepiej rano
piranha tak tez sadzilam, ze badanie w 6dc bedzie kompletnie bez sensu, ale leczac sie u Niej pomyslalam, ze jak zrobie w innym dniu to mi baba powie, ze zle bo jej NIE O TO CHODZILO ( guzik prawda oczywiscie ) i bedzie kazala powtorzyc.
Teraz lecze sie u siebie w Poradni u gin. i to ona sama dala mi skierowanie na badanie hormonow, te wlasnie ktore wymienilam. Jednoczesnie przepisujac CLO i Luteine, i kazac zrobic badania w 22dc

Boze..rece mi juz opadaja. Czyli moge zrobic tak, ze 7 dpo zbadam jak piszesz tylko progesteron i test czynnosciowy na prolaktyne,a to skierowanie ( FSH,LH,estradiol, progesteron) zrobie na poczatku przyszlego cyklu ( jesli sie teraz nie uda ), miedzy 2-3dc, wtedy bedzie juz klarowna sytuacja z progesteronem w II fazie cyklu, i bedziemy miec jasne hormony zbadane tym razem we wlasciwym dniu cyklu, a nie bede musiala za to placic, bo skierowanie mam, wiec szkoda by bylo niewykorzystac. Jak myslisz, tak bedzie ok ?

Euthyrox 25 mam juz zapisany, w poniedzialek wykupie,we wtorek zrobie sobie jeszcze u Nas w poradni TSH przed braniem Euth...zeby miec swiezy wynik i odnosnik,zaczne brac 1 dziennie i po okolo miesiacu zbadam ponownie TSH. Zapisze sie tez w miedzy czasie do poradni endokrynologicznej masz racje, lepiej byc pod kontrola specjalisty, terminy niestety u Nas sa koszmarne,okolo pol roku.Do tego czasu bede monitorowac TSH, jakie jest postepowanie w przypadku spadku TSH, tzn orientujesz sie ile powinno wynosic "idealne" dla osob starajacych sie ?FT3 i FT4 jeszcze nie badalam, bo kazdy uwazal ze nie ma takiej potrzeby

Robilam sobie ostatnio usg tarczycy, tu wszystko ok bez zadnych niepokojacych objawow. Lekarka powiedziala mi tylko, ze powinnam zbadac anty- TPO i moze je rowniez zbadam we wtorek razem z TSH zeby miec aktualne wyniki, bo po Euthyrox-ie wiadomo, ze wszystko sie zmieni.
Tak jak wyzej napisalam, w poniedzialek 12dc i bede miec usg, kolejne w 14 dc wiec bedzie widac mam nadzieje juz w poniedzialek na jakim etapie jest owulacja :-)