reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew kiedy planujesz zrobić test ciążowy ???

Roszpunka...super więc trzymamy teraz i za Ciebie &&&

A ja znów o sobie
Właśnie leże z lapkiem na brzuchu ... M chrapie wielce zmęczony !!!
Zrobiłam test po 19 ...i krecha ciemniejsza od tej kontrolnej !!! Więc wzięłam pressed z sodą i do dzieła...ph po "wkładce" 8 ... nie wiem czy znów nie przesadziłam !!! Ja chyba nie nadaję się do ustawiania tego ph ... albo za niskie albo za wysokie ! Pierwszy raz od wielu miesięcy podczas przytulanek bolała mnie pachwina i miałam uczucie jakbym miała w środku balonik.Nakręciłam się że to właśnie był ból owulacyjny...jeśli jutro nic mnie nie będzie boleć to znaczy że to był "ten " ból !!! I teraz nie wiem...powtarzać w piątek ???
Wiecie co jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział, że będę takie cuda robić, pić takie świństwa, stosować dietkę i leżeć z dupskiem w górze po przytulankach ...to bym go wyśmiała i popukała w głowe !!! Nigdy nie przypuszczałabym że będę tak bardzo pragnąć dziecka !!! I że zajście w ciążę zajmie mi tyleeee czasu !!!

Dobrej nocki babeczki !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia - z tego co pamiętam to pH 8 jest właśnie idealne! trzymam mocno kciuki &&
mój mąż jak mnie zobaczył z pupą do góry to mnie śmiechem zabił :p
test miałam robić dopiero w piątek... ale znając siebie to pewnie rano sobie sikne - nic z tego nie wyniknie... ale ja coraz mniej cierpiwa się robię...

Ostatnia edycja:
Elmo witamine C lykamy obydwoje bo to jeden z suplementow jakie mi wypisala piranha :zawstydzona/y: wiec biore zgodnie z przyrzeczeniem :blink:

Dorcia zamowilam te tesciory na allegro,ale te kosztowaly 1,70zł za jeden. Mam nadzieje, ze do piatku dojda, jak nie - trudno :blink: Twoj tescior potraktowalabym jak prawie pozytywny. Wydaje mi sie, ze rano badz jeszcze dzis wieczorem moglabys siknac i krecha powinna byc jeszcze piekniejsza. Ach zebysmy takie krechy na ciazowych ujrzalt to skakalabym z radosci.
Obstawiam ze u Ciebie jutro bedzie spadek :tak:

Matik ja ciezko wytrzymuje, ale chyba to juz wynika z nastawienia - im blizej @ tym gorzej :baffled: Oby ta Twoja krecha na tescie ciemniala ! :happy2:

marchew wyszedl bladzioch bo to jeszcze wczesnie, wierze ze pare z Nas ujrzy w tym miesiacu | | :blink: Jutro bedziesz testowac ???? o matko matko, to bede czekac na wiesci i trzymac mocno &&&&&&&&&&&&&

edit. Dorcia teraz doczytalam posta na tej stronie. Super ze krecha ciemniejsza, bardzo dobrze, dzialajcie kochana :* Staraj sie teraz jak najbardziej wyluzowac i nie myslec choc wiem ze tak sie nie da, ale przynajmniej sie postaraj :*
A co tych dziwnosci - teraz pierwsze co po przytulankach to Ł. mi mowi - Nogi juz na sciane i poducha pod tylek :wściekła/y: staram sie wzglednie utrzymywac pozycje od tylu, ale Ł. tak nie bardzo lubi, a ja nie chce go do tego zmuszac, kurcze wierze ze uda sie w koncu w taki sposob w jaki obydwojgu bedzie dobrze a nie tak jak trzeba. Ale z czasem tak, masz racje. W zyciu nie myslalam, ze prawie rok od momentu kiedy zaczelismy staranka nadal bede w tym samym punkcie :-(

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane:-D Mój komp nadal zepsuty:baffled: No i nadal mało czasu. W pracy pełne ręce roboty a jak wracam do domu to trzeba jeszcze coś ugotować, posprzątać i tak dzień w dzień a wieczorem to już nawet nie mam siły żeby zmyć makijaż :sorry2:
Dorcia uśmiałam się z tych Twoich opisów :-D Ja po fakcie leżałam na brzuchu.:tak:
Kochane mocno trzymam za was kciuki i przesyłam moc fluidków.

Byłam na pierwszej wizycie 1.10. Ale to jeszcze za wcześnie by zobaczyć serduszko i kolejna wizyta dopiero 15 go.
Ponownie zrobiłam betę w 25dpo i miałam 26837,0 mlU/ml
Moze jest szansa na córeczkę ;-)

Nuuuśka, Dorcia, Mar-chew trzymam kciuki za II kreseczki na chłopca.
Antosia79 kciuki za córeczkę może się udało skoro beta taka wysoka.
Ja mam wrażenie że za chwilę wszyscy zaciążą i zostanę sama na tym wątku
Dobrej nocy

reklama
Polisia, zmieniłam stronicowanie i faktycznie jakby lepiej :-)Zagnieżdżenie zależy od tego jak szybko zarodek dotrze do macicy a to zależy od ruchu rzęsek i skurczów w jajowodzie, z płcią dzidziusia nie ma to nic wspólnego :-)

Daria, na pewno wszystko jest w porządku ale dobrze, że już we wtorek wizyta.

Dorcia, w razie co chętnie pomogę, zerknij np. tutaj Alka Seltzer Gold Antacid Medicine 36 Effervescent Tablets | eBay, koszt jednego opakowania to 58 zł a wysyłki do PL to około 17,38 zł, jeśli to ma być przesyłka rejestrowana to koszt wzrośnie to 9,99 GBP, za dodatkową sztukę trzeba dopłacić 1,98 GBP w przypadku tańszej nierejestrowanej przesyłki i 2,99 GBP w przypadku tej droższej.

Anette, jeśli bardzo zależy Ci na córeczce to i z odtłuszczonego bym zrezygnowała, to odtłuszczone też zwiększa ilość EWCM. Co do kawy bezkofeinowej to według mnie można. Jeśli będziesz restrykcyjnie trzymać dietę i łykać suplementy to ja tam bym zadziałała po tych niecałych 6 tygodniach :tak:

Nuuuśka, jest tak gdyż podobno testy owulacyjne krzyżują się z hCG na poziomie 10 mIU/ml. Ja bym ziółka nadal piła, zamiast Lutki łykałabym Duphaston. Witamina C poprawia płodność (i w tym parametry żołnierzyków M) ale jeśli zależy Ci bardzo na synku to odstaw koniecznie tak duże dawki a najlepiej nie łykaj wcale tylko zajadaj się sprzyjającymi poczęciu chłopca cytrusami :-)

Dorcia, ja bym powtórzyła test wieczorem i jeśli będzie jeszcze mocniejsza krecha to bym zadziałała jutro z samego rana (rano żołnierzyki mają lepsze parametry, do tego rano będzie prawdopodobnie idealny odstęp od owulacji) po bardzo węglowodanowym śniadaniu :-) o ile owulki występują u Ciebie nie wcześniej jak 24h po piku LH, ważne by wstrzelić się na kilka do 12h PRZED pęknięciem pęcherzyka. Pęcherzyk pęka od 8 do 48h po owulacji, najczęściej 24-36h po a z tego przedziału statystycznie najczęściej są to około 24 godziny, trzeba jednak poobserwować kilka cykli by to wyłapać. U mnie przez kilka cykli takie testy były pozytywnymi, dopiero po suplementacji B-100 w momencie piku kreska testowa była równie mocna albo nawet mocniejsza od kontrolnej. Właśnie doczytałam, że wieczorem test mega pozytywny i zadziałaliście, zaciskam kciuki, pH 8 jest idealne do planowania synka :-)

Roszpunka, super wieści, będę mocno Ci kibicować. Wkleję jutro tabelkę :-)

Antosia, piękna beta, niech dzidzia zdrowo rośnie!

Maggie, i Ty doczekasz się rosnącego w brzuchu szczęścia, zobaczysz, z naszymi kciukami i wsparciem nie ma innej opcji.

Do góry