reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo ja glukozę dopiero w przyszłym tygodniu zrobię. Ten test Combsa to w związku z konfliktem?
O której jutro wizytka jak zwykle późnym popołudniem?

reklama
Mamakaja witaj. Ciesze sie ze sie lepiej czujesz :-) Odpowiem Ci za Maran, byla na diecie dukana. Niestety to tez duzo nabialu ale najwyrazniej pomaga w zaplanowaniu dziewczynki bo i ostatnim potwierdzeniem na to jest jak dobrze pamietam Araki.

Oczyniebieskie
tak u nas jest konflikt. Nie wiem co mi sie ubzduralo ze to wczoraj bylas na tej glukozie. Jutro mam wyjatkowo na 10 rano ale przy okazji jade z mama na zakupy wiec mi troszke zejdzie. Juz nie moge sie doczekac z zarazem mam duzego stresa.

Daria ja Cie prosze ostatni raz, nie pisz tu wiecej o tych pomylkach plci bo zawalu w ktorys dzien dostane :-D Jak tam Colin?

Dzięki Elmo, a widzisz ja na dietach się nie znam nawet nie wiedziałam, że jest tam dużo nabiału. No nic dam sobię radę inaczej, ale córa musi być! :-D
A Ty jak się czujesz? Jak tam małe Elmiątko? Tańcuje w brzuszku?
Jutro wizyta, trzymam w takim razie & żeby ptakol nie odpadł,zresztą co ja piszę............. będzie na miejscu zobaczysz:)

Ostatnia edycja:
Mamakaja Elmiątko haha :-D a wierciś mały. Nawet dobrze sie czuje, wiesz raz jest lepszy dzien raz gorszy ale nie narzekam. Czas mi bardzo szybko leci, suwaczek zasuwa. Jutro sprobuje z lekarzem podjac temat porodu i juz sie tym stresuje. Trzymam kciuki za Twoje wyniki &&&& :-)

Mamakaja, no niestety Dukan jest oparty m.in. właśnie na nabiale, choć podobno jak ktoś je sam nabiał to nie schudnie, dlatego zalecane jest dużo filetów z kurczaka, chudej wędliny i jajek. Zobacz sobie tę stronkę, dziewczyna gotuje na Dukanie naprawdę pyszne rzeczy z Kotem w kuchni. Polecam pizzę, fajne są chlebki z mikrofalówki albo bułki z patelni (oczywiście bez mąki). Na tej stronie są też wytłumaczone zasady diety, zobaczysz, że wcale nie ma dużo nabiału :tak:

A mnie wczoraj M wnerwił strasznie :wściekła/y: Leże sobie wieczorkiem w łóżku a on patrzy na mnie i mówi "No, przytyłaś". Normalnie Amerykę odkrył! Ja się go pytam, a w jakim celu to mówi - przecież ślepa nie jestem, na co on, że potem po porodzie będę marudzić, że za dużo przytyłam i może byśmy zaczęli zdrowiej jeść :wściekła/y: Całe życie miałam kompleksy na punkcie swojej wagi i zawsze rodzice powtarzali, że mam tyle nie jeść ale od M nigdy tego nie usłyszałam, rozumiem jego intencje no ale... subtelny jak ruska armia normalnie :wściekła/y:

Elmo u Ciebie suwaczek zasuwa że szok, zaraz 30stka będzie ;-)
Kciuki za wizytę jutro, możesz być pewna że nic nie odpadnie, pomyłki się zdarzają ale ja raczej słyszałam że w odwrotną stronę, mojej znajomej do ósmego miesiąca mówili że dziewczynka, a potem się nagle okazało że chłopczyk, siusiaczek był nieduży i się jakoś przykleił ... Ale jak jest dobry lekarz to uważam że nie ma szans na pomyłkę

Araki dzięki za stronkę, skorzystam na pewno:tak: A daj spokój z tymi M, mój nieraz coś palnie jak łysy w beton! Nie przejmuj się, tym zwłaszcza, że jesteś w ciąży! Przede wszystkim dlatego, że jesteś w ciąży! Buziaki dla Wiktorka i malutkiej, macie już jakieś propozycje imion dla córeczki?
A właśnie, Ewelin ? masz już wybrane imię dla malutkiej?
Maggie co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Elmo trzymam kciuki, nie stresuj się, no może nie stresuj się aż tak bardzo - wszystko będzie ok!
Araki, nasi mężowie by chcieli, żebyśmy w ciąży nadal były laskami a z przodu tylko piłeczki miały. Ja się śmieję z mojego męża, bo on teraz jak ja jestem "brzemienna" :-)ma większe zachcianki ciążowe ode mnie. A też truł na początku, żebym uważała, bo potem będę płakać. Ale to chyba normalne, że kobieta w ciąży trochę przybiera? No chyba, że jest anorektyczką w ciąży brrr.
Ale ostatnio mój M mi powiedział, że zaczął zwracać uwagę na babeczki w ciąży wokół i mówi, że ja go rajcuję w ciąży i w ogóle kobiety w tym czasie są seksowne. Hahahahah! Więc niech może twój maż pokaże kobietę w ciąży, która jest szczuplutka i nie ma dodatkowych kg tu i ówdzie, hę?

Ja chyba najbardziej skłaniam się ku Hani, M woli Gosię, bo tak chcieliśmy zanim zaszłam w ciążę ;-) A i jeszcze w grę wchodzi Beatka.
Dziś już się tak nie przejmuję tym co powiedział M, wiem że poniekąd ma rację i powinnam jeść trochę zdrowiej ale wątpię czy uda się mniej bo jestem ciągle GŁOOODNA :szok:

reklama
Co do ciąży powiem Wam kobitki że mój mąż jak ze mną przytył w ciąży to jeszcze nie urodził i tak mu zostało :-)
Araki ja też mam Wiktorka fajne chłopaki ale łobuzują, mężem sie nie przejmuj, po porodzie będziesz laska aż mu szczęka opadnie :-)
Mamakaja miło mi że pytasz, a u mnie po staremu czekam na wyjaśnienie spraw zatokowo – nosowych bym mogła podziałać coś, ale nie wiem czy nie skończy się zabiegiem.
A co u Ciebie kochana ?
Oczyniebieskie, kiedyś przesyłałaś przepis na gulasz piwny czy mogą go jeść także dzieci ?

Do góry