reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew...żartujesz...fakt nikt kogo znam z Luton nie miał większych problemów zdrowotnych...może dlatego chwalą ?
A w Leicester też mam sporo znajomych ;-)
Dobrze że te nocki to była pomyłka...BUZIAK !!!

A ja mam temperaturę ..........buuuuuuuuuuuuuuuu...znowu coś.....jak nie urok to sraczka !!!

reklama
Hello!

Nie dałam rady wczoraj napisać, dziś rano skleciłam posta i komp mi się niespodziewanie zrestetował, dopiero teraz mam krótką chwilkę ale ciężko mi myśli zebrać do kupy bo obok panowie wyrzynarką panele tną :-D

anias
, a może gin nie zauważył ciałka żółtego? Szkoda, że nie mierzesz PTC, sprawdź sobie poziom progesteronu w poniedziałek. Może też tak być, że pęcherzyk nie pękł i szybko się wchłonął (zdarza się). Może by tak cykl stymulowany z CLO + Pregnyl 10000 iu?

Nuuuśka, kurczę, trochę chyba strach stosować CLO+Pregnyl jeśli nie będzie w tym cyklu podglądu :-( Ja chciałam taka strategię - CLO 1 tabletka od 5 do 9 dc a Estrofem 2x1 od 9 do 13 dc :-) Myślę, że warto jednak spróbować z Pregnylem ale to tylko w cyklu, w którym będzie możliwość częstego monitoringu by podać Pregnyl przy wielkości pęcherzyka 20-22 mm. Zobacz co znalazłam odnośnie Pregnylu, może się przydać:

Wait 14 days after a 10,000 IU injection, 10 days after a 5,000 IU injection, or 7 days after a 2,500 IU injection.

Jeśli to będzie cykl z CLO to ziółek bym nie brała, strach jednak stymulować cykl bez USG, może te ziółka za to pić Ł :tak:, podobno poprawiają jakość żołnierzyków. A może ten cykl tylko na ziółkach skoro nie ma szans na monitoring? Albo może monitoring u innego gina i nasz plan? :-) Super, drapak, taki nowoczesny :-)

Dorcia, Kiraa, krystianmartin, dzięki kochane, Kaja mega zakatarzona a Krzysiu tylko czasem zakaszle, ja mam katar ale posiłkuje sie Otrivinem i nie ma tragedii :-)

Dorcia, ja chciałam kupić coś takiego WŁOCHATA NARZUTA 220x210 futerko rewelacja NOWOŚĆ! (3803490355) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub takiego KOMPLET NARZUT na KANAPĘ i FOTELE narzuta NARZUTY (3731376505) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale jakoś wciąż funduszy na ten cel nie uzbierałam :-) Boję się tylko, że to będzie zjeżdżać ze skórzanej kanapy. Dużo zdrówka dla Ciebie kochana, ani mi się waż chorować! :-)

Kiraa, jestem strasznie ciekawa czego dowiesz się na dzisiejszym USG, trzymam mocno kciuki!

Marchew, to przykre, że szef tak traktuje kobiety w ciąży :-( Przecież nie da się w dzień odespać mając dziecko w domu.

gorgusia, dobrze, że nic złego Ci się nie stało.

Piranha- odebrałam wynik bety 13590. Jest ok? 12 dni temu było 159.
Zdrowia dla Ciebie i dla dzieciaków! U nas w ruch poszedł olbas i syrop z czarnego bzu. Kacu ma katar, ale znacznie mniejszy. ZDRÓWKA!
W ogóle dla mnie odbieranie tych wyników to taki stres....głupia jestem. Aż się cała zawsze telepie....

Piranha jak dobrze ze juz jestes:)
mozliwe zeby nie bylo ani plynu w zatoce douglasa ani cialka zoltego?)
Ja juz zglupialam...:(
Po pierwsze mialam dwie kreski na tescie owu w niedziele...wczoraj juz nie mialam... Czy moze byc tak ze kreski sa a owu nie bedzie?
Mozliwe ze pecherzyk sie tak szybko wchlonal?
I jeszcze jedno... Czy ta moja prolaktyna 26 i bardzo niski estradiol 15 mogly spowodowac taka sytuacje z tym pecherzykiem? Przeciez tak ladnie sobie rosl.. I zniknal:( podlamalam sie..
Jutro ten lekarz kazal mi przyjsc... W sumie to sama nie wiem po co..(?)
Piranha kochana a po jakim czasie po peknieciu pecherzyka pojawia sie cialko zolte i plyn w zatoce?
Przepraszam Cie za nawal pytan ale jestem troche przerazona...
Buzka kochana:*
Czekalam na ciebie i co 5 min sprawdzalam czy nie napisalas...

hej hej
wpadlam na chwilke, bo mamy przerwe w sprzatniu :baffled: matko, ale ja jestem zaskmarkana !!

piranha no to musimy cos wymyslec bo @ wlasnie sie pojawila :-( Zaczynamy wiec nowy, 12 cykl staran. Jutro przejde sie do gin, jesli nie dam rady, bo strasznie zle zaczynam sie czuc, zadzwonie do Niej i porozmawiam o planie na ten cykl. Usg u innego lekarza chyba odpada, nie mam nikogo takiego, no chyba ze ona sama by zaproponowala kogos w zastepstwie za siebie sama. Najwazniejsze chyba ze @ nie kazala na siebie zbyt dlugo czekac skoro musiala sie juz pojawic :dry: Pic dzis ziolka czy czekac ? bo ja sie juz w koncu zakrecilam :wściekła/y:
Jak Krzys i Kajusia ??

gorgusia alez piekna ta Twoja betka :-) az milo patrzec jak rosnie !

Dorcia ja tam nie uwazam zebys miala temperature ! powtarzam - wcale tak nie uwazam :-) !!

GRUDZIEŃ 2013

krystianmartin - termin @ 17.12 ( 20 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 22.12 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 25.12 ( 2 cykl starań )

STYCZEŃ 2014

mamuśkamimi - termin @ 04.01 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 12 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Hej, może mnie jeszcze pamiętacie :) widziałam, że czasem Ewelin się pyta :)
U nas OK :)
Trzymam kciuki za te z Was, które się starają, podziwiam weteranki, dziewczyny niech Wam sie uda szybko :*

Gorgusia gratuluję Ci ciazy :) życzę Ci zdrowego bobaska! Popatrz dopiero co czekałyśmy na pierwsze a tu już kolejne, super!

Ewelin mam nadzieję, że u Ciebie dobrze, że szyjka OK i malusia rosnie :)
Elmo Ty też juz blisko!

Hejka :-)

Dzisiaj też zapierdziel w pracy a jutro wigilia w pracy jeszcze :-( Jak ja tego nie lubie....

Nuuska kurcze co za złośliwa @ :-( Tule mocno i wierzę że musi się udać...:-)

Gorgusia piękna beta Super Dobrze że nic Ci się niestało Uważaj na sibie i nie stresuj się

Kiraa jak po wizycie??

Piranhu
super te narzuty :-) dużo zdrówka dla dzieci :-)

Kurcze od kilku dni na ovufriend nie mogę wygenerować miniatury ani linku z tym cyklem...... cały czas jest trwa generowanie miniaturu.... i nic :-( miała z Was może tak już kiedys?

oooo udało się link zmienić ale miniatury dalej nie wygenerowało

Zrobiłam dzisiaj test owulacyjny i wyszła druga kreska bardzo blada

Ostatnia edycja:
Polisia jakbym mogła zapomnieć...no coś Ty !!! Witaj kochana !!! Fajnie że się odzywasz....Ewelin tez czasami "kuknie"

Gorgusia piękna betka !!! Super ...baaardzo się cieszę !!! A Ty już się nie stresuj...rośnijcie zdrowo !!!

Piranha...dziękuję ...jak się mają dzieciaczki ????
Ja też długo zastanawiałam się nad tym kompletem za 219 zł....ale on z podłokietnikami będzie kosztował 300 zł...a to już spora sumka. I niestety nie przykryję nim najbardziej narażonych ( na brudne łapki kota i Młodej ) miejsc !!!
Wybrałam mniej "elegancką" opcję !!! Kupiłam trzy koce ( dwa mniejsze na fotele i większy na sofę) wyszło niecałe 150 zł
I zakrywa mi wszystkie "nefralgiczne" miejsca !

Nuusiątko
obawiam się że to jednak stan zapalny nerki...mam ból pachwiny i nadal temperaturę !!!
Rano zrobię sobie badania ....ehhhhhhhhhhhhhh ...do doopy to wszystko !
Plasterek kochana...plasterek działa cuda !!! Młoda moja już nie ma kataru !!!
Wredna małpica...nooooooooooo ...mój wróg nr 1 !!!!!!!!!!!!!

reklama
Polisiu
wracaj tesknimy tu za Toba.;-)

dziewczyny spiesze z newsami, nasza Wielka Nieoceniona Piranja miala racje!!!!! Owu byla:-) chyba przyjade Piranju Cie osobiscie ucalowac :happy2::nerd: :rofl2:
pecherzyka nie ma, cialka zoltego nie widzial ale nawet nie patrzyl.... Endo 13,7 mm czyli czekam :szok:
caluski dka wszystkich do potem

Do góry