reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej babeczki.
Ściągnelyscie mnie myslami :-)

Ewelin zagladam, podczytuje, ale przewaznie z telefonu a z niego nie lubie pisac. Co u mnie? Pewnie to co u Ciebie, wygladam jakbym polknela pilke :-) ale mniejsza z wygladem. Czuje sie w miare dobrze, w miare bo bywa roznie, mam lepsze i gorsze dni. Teraz najbardziej dokucza mi kregoslup. Jeszcze przed ciaza mialam ucisk na jakis nerw z lewej strony w krzyzu a teraz to juz wogole, bywa ze nie moge sie podniesc z lozka. Wczorajszy dwugodzinny spacer po miescie poskutkowal tym ze nie moglam sie poruszac do wieczora. Wczoraj bylam na badaniach, robilam te Wzw typu B i C, HCV, HIV no i ogolne. Nie mam jeszcze wszystkich wyników ale to co mam jest ok. Pisalas ze boisz sie porodu, oj ja tez i to bardzo. Staram sie nie nakrecac ale wiesz jak to jest, mysli same sie pojawiaja i wierca dziure w glowie. Bardzo sie boje. Napisz cos wiecej co u Ciebie, jak Twoje samopoczucie?

Oczy niebieskie czuje sie jw. :-) Co do magnezu nie łykam go dodatkowo, jem tylko witaminy Doppel herz aktive dla kobiet w ciazy w ktorej magnez jest w dawce 90 mg. Jak narazie nie dokuczaja mi skurcze łydek ale w pierwszej ciazy to byla moja zmora. Lekarz dodawal kolejne dawki magnezu ale nic mi to nie pomagalo. Budzilam sie w nocy z krzykiem z moj m nie wiedzial czy ma leciec pakowac torbe czy sie ubierac czy co :-) Kolezanka w aptece doradzila mi Aspargin, poczulam ulge juz po kilku tabletkach. Okazalo sie ze najwidoczniej brakowalo mi nie magnezu a potasu. Polecam. Moj lekarz tez kaze mi jesc kolacje a mi te juz nie bardzo wchodza. Z ta piłką z przodu i tak ciagle czuje sie najedzona wiec na wieczor najchetniej siegam po owoce typu pomarancze, jablka, grejfruty, mandarynki. Te z kolei fajnie wplywaja na moja przemiane materii ;-) nie mam problemow z zaparciami czy cos w tym stylu. Zaraz biore sie za ta rozpiske na ktora sie umawialysmy. Odezwe sie na pw.

Piraniu szkoda ze maz zaspal, musisz go bardziej poganiac ;-) Systematycznosc jest bardzo wazna w przyzwyczajaniu do przedszkola, tym bardziej ze ciagle przeszkadzaja wam choroby, ale kiedy mozna zaprowadzalabym go chocby nie wiem co. Szkoda ze Krzys narzeka na nude w przedszkolu, byc moze cos tam faktycznie jest nie tak. Moja Zuza ma w grupie 2 panie i mam porownanie, obie pracuja z nimi zupelnie inaczej. Jedna angazuje dzieci non stop, w zabawe, w zajecia, w rozne prace. Druga niestety mniej i jest kompletnie niezorganizowana. Kiedy corka wraca z przedszkola ja po jej zachowaniu potrafie nie pytajac rozpoznac ktora pani miala z nimi dyzur. Kiedy spedza dzien z ta pierwsza pania corka juz od progu ma wizje co bedzie robic, jeszcze w czapce biega w poszukiwaniu nozyczek, papieru i innych gadzetow, przy tym ciagle cos spiewa itd. Kiedy jest z ta druga pania jest zupelnie inna, czasem mam wrazenie znudzona. Niestety nie wszystkie panie przedszkolanki sa takie same a my nie mamy na to wplywu. Zdrówka dla Kajuni.
Polisia ja zawsze wygladam wpisów od Ciebie, wiesci od ciezarowek teraz interesuja najbardziej :tak:
Mamawczesniaka co u Ciebie?
Daria fajnie ze wizyta ok. I jeszcze Ci sie poszczescilo z dodatkowa kasa, super!
Araki co u Ciebie?
Gorgusia to Ty pisalas o tych placzkach? Kochana ja mialam to samo, z reszta mam do dzis. Kiedys obejrzalam z rana program o chorym chlopcu i wylam caly dzien. Hormony nadal mi buzuja i z moim humorem jak w kalejdoskopie. Aczkolwiek jest lepiej niz na poczatku ;-) Bedzie dobrze. Piekna beta, mozesz juz byc spokojna.
Viedzma odezwij sie.
Maggie jak tam? Widzisz jak czas goni, do lutego juz tylko rzut beretem :tak:
Macy a co u Ciebie? Jak pisalam wyzej zrobilam te badania, co prawda nie kosztowały 50 zl za szt, cos mi sie kiedys zwidzialo, ale ok. 30 zl HIV takze, razem zostawilam ponad 100 zl i tak co miesiac... + wizyta + dojazd. A mowia ze pieniadze szczescia nie daja...

Krystian tez czekam z niecierpliwoscia na dzisiejsze wyniki bety &&&&&&&
Nuśka Zakrecona Anias &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kira super wiesci, kiedy testujesz???? :-)
Airfix Mamakaja co u was? Dawno was nie bylo.
Dorcia rowniez czekam na zdjecie choinki obiecanej. Chyba nie przegapilam?

Duzo zdrowka dla chorujacych, dla was i dziaciaczków!!!!

Ostatnia edycja:
Olusia ta betka u Krystian to taka faktycznie dziwna...ale czekamy...czekamy &&&&&&&&&&&

Oczy niebieskie.
..obiecane foty choineczki...choinka wygląda na żywo o niebo lepiej niż na zdjęciu...i ten zapach...achhh

DSCN7072.jpg
DSCN7071.jpg

Załączniki

• DSCN7071.jpg
    DSCN7071.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 44
  • DSCN7072.jpg
    DSCN7072.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 53
Oczy niebieskie zgodnie z umową pw.
Dorcia ale fajna choineczka, tez czekałam na foty. Pewnie ładnie Ci pachnie w domu choinką.
Zakręcona cos juz widac ale jeszcze słabo. Ja taką blada kreske to miewałąm nawet przez tydzien :/ Zatestuj jeszcze popoludniu.

Hej :)
Elmo dzięki, że pytasz. Nie wchodziłam na bb bo syna mam chorego. Właściwie to już po chorobie ale nadal jest w domu.Stwiedrdziłam, że do świąt nie pójdzie już do przedszkola. Miał anginę bakteryjną, już mu na uszy wchodziło, bo go baardzo bolały. W poniedziałek skończył brać antybiotyk, teraz jest już znacznie lepiej.
Również domowe porządki mnie pochłonęły.... dwa dni temu to z ledwością na łóżko się wdrapałam, tak mnie wszystko po sprzątaniu bolało.Wczoraj myłam okna prałam, prasowałam i wieszałam firanki. Dziś jadę kupić buty zimowe,tzn, kozaki bo jeszcze nie mam:) Ale u nas wcale śniegu nie ma.
Kurcze, tak szybko ten suwak ci zasuwa Elmo,jeszcze dwa miesiące. Wczoraj była u mnie znajoma, ma termin na 24 grudnia, chciałaby już urodzić ale małemu Wojtkowi się nie spieszy hahaha
Maggie gdzie jesteś? buziaki :*:*
Ewelin tak Ci zazdroszcze, że już niedługo córeczkę urodzisz, prześlesz mi trochę różowych fluidków? plisssssss,
Jutro odbieram wynik tsh, jeśli będzie dobry, wprowadzam dietę i zaczynam staranka.
Jeśli do Świąt się nie pojawię :
Kochane, każdej po kolei życzę spełnienia marzeń i Wesołych Świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mistletoe and wine - Cliff Richard - Lyrics - YouTube

mama kaja przesyłam różowe fluidki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

elmo witaj kochana jaka lista, co tam sobie podpisujecie, - ja tez chcę, buuuu, chce listę plisss- hehehe
U mni tez nadal hormony buzują. ciesze się że badania wyszły dobrze, a wiem wszystko kosztuje. ja tez ciagle wydaje. Ginekolog, masci na nogi witaminy itd. dentysta mój i dzieci(za ich zeby płace jak za zboże), endokrynolog, badania-masakra. A teraz trójeczka bedzie-muszę z m pogadac zeby za jakas druga robotą się obejrzał hehe. Dobrze że tego nie czyta bo by chyba uciekł na druga półkulę.
Wczoraj zrobiłam badania TSH i FT4 i wreszcie wynik dobry,uff. mnie tez kręgosłup boli no i te nogi wielkie jak balony, brzuchol ogromny, mała fika koziołki i nie daje w nocy spać ale jest to przemiłe uczucie. buziaki
dorcia choinka śliczna my tez w tym roku kupujemy żywą, zapach takiej choinki jest niezastąpiony.

reklama
Elmo, wiesz co ja też mam ten Aspargin z potasem ale jak go wezmę to jakoś nie za bardzo się czuję, brzuch mnie pobolewa i jakoś tak odczuwam pogorszenie samopoczucia. No nic, zapytam jutro lekarza, w sumie rzadko mi się zdarzają te kurcze, po eskapadach zwykle, raz tylko w nocy mnie ból obudził. Właśnie miałam zapytać o badania, faktycznie ściągnęłyśmy cię myślami :-) Odzew na maila już poleciał do ciebie.
A propos humorków i hormonków naszych kochanych, ostatnio przedwczoraj była awantura w domu bez powodu, aż mąż z córą poszli na spacer, żebym się uspokoiła w tym czasie heh...:zawstydzona/y:
Dorcia no piękna ta choineczka, będziesz ją jeszcze ubierać? I mówisz, że na żywym pniu są na drucikach powtykane gałązki? Jej ile to cierpliwości potrzeba, szacun dla wykonawcy :tak: Zazdraszczam zapachu, szkoda, że koło mnie takich nie można kupić.
Mamakaja i nawzajem spokojnych, rodzinnych, pysznych Świąt!

EWELIN NO NIE WYJ, NIE WYJ, TYLKO MAILA PRIV NA PRIV PODAJ ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry