reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko ja niestety jutro przy garnkach, zrobiłam obiadek tylko na dziś, ale jutro mam zaplanowanego kurczaczka:-) z tego co poczytałam to chyba lubisz, więc zapraszam jakbyś miała ochotę ;-))) achh ten Mikołaj ,Ty mu koniecznie uświadomij, że waciki w roku to teraz bardzoo drogie są:-D:-D:-D
Aga prawdziwa Mikołajka z Ciebie:-) napewno się opłaciło i dzieciaczkom na bank prezenciki się podobały:-)
ja kochane lecę lulu, laski moje wróciły, naopowiadały cała czapkę:-D
jakas padnięta dziś jestem
aaaa zamówiłam testy ;-))
czekam na przybycie i zaczynamy działać,wkońcu do stycznia już mało czasu zostało ;-))
ja zmykam, zyczę spokojnych i kolorowych snów:-)
do jutra, buziaki:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Czarodziejko ja niestety jutro przy garnkach, zrobiłam obiadek tylko na dziś, ale jutro mam zaplanowanego kurczaczka:-) z tego co poczytałam to chyba lubisz, więc zapraszam jakbyś miała ochotę ;-))) achh ten Mikołaj ,Ty mu koniecznie uświadomij, że waciki w roku to teraz bardzoo drogie są:-D:-D:-D

:-)
Beti lubie lubie choc od czasu jak bylam w Indiach- mięsa jem coraz mniej i juz tylko biale
Ale chetnie wpadne do ciebie na kurczaczkową uczte mniam mniam

Laseczki zmykam spac bo mam juz galy na zapaly :)
pbear2.jpg

Dzięń Dobry kochane!!!
Czarodziejko co do Twoje pytanie :
"Mow szybko jak sie miewasz? Oswajasz sie z mylsą o fasolce?:-)"
od kąd zobaczyłam dwie grube krechy to chodze jak nakręcona:-) wszystkio mi sie chce , energia mnie rozpiera jestem przeszczęśliwa:-):-):-) czasami aż niemoge uwieżyć i patrze na tego teściora:-D

Dziewczynki milego dzionka Wam życze przesyłam fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Anuffi a co Z Tobą???

Jarzębinko ale świetny ten pokoik, napewno Twój synus jest bardzo zadowolony. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam.

U nas dziś mrozik ale i słoneczko.Miłego dnia wam.

JARZĘBINKO- przepiekny ten pokoik, sama pomyśle o czyms takim dla mojego szkraba :) pozdrawiam ( a kiedy masz termin okresu?)

termin na 16.12..... ;-)

Jarzębinko ale świetny ten pokoik, napewno Twój synus jest bardzo zadowolony. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam.

U nas dziś mrozik ale i słoneczko.Miłego dnia wam.

a u nas dzisiaj pada .... na rynku w Poznaniu są rzeźby lodowe, które mieliśmy w planie dzisiaj zobaczyć i pokazać małemu Koziołki poznanskie o 12.00, ale odpada, bo pogoda na to nie pozwala, a pogoda jest taka,że te rzeźby pewnie długo nie przetrwają, a szkoda :no:

a co do pokoiku, zawsze marzył mi się pokoik dla dziecka taki dziecięcy i w końcu mogłam zrealizować to marzenie... bo to chyba bardziej moje niz jego, on jest jeszcze za mały aby o czymś takim myśleć, nie mniej bardzo mu się podoba, bo jak synek Czarodziejki tez lubi tę bajkę :tak::-D:tak: ja jako dziecko dopiero będąc w 8 klasie dorobiłam sie samodzielnego pokoju, więc pewnie stąd takie marzenie i za dużo zagranicznych filmów sie naoglądałam, bo w nich te pokoiki zawsze takie kolorowe i dziecięce.... :tak: i dziękuje za dobre słowo i uznanie...

Anuffi, dla Twojego Syneczka z okazji pierwszych urodzinek, wszystkiego co najlepsze...

Ostatnia edycja:
dzień dobry dziewczynki:-)
a ja dopiero wstałam:-)

Aga mam nadzieję, że ja też w styczniu zobacze na moim 2 kreseczki i będę chodzić taka szczęśliwa:-)
Czarodziejka Indie mmmm moje marzenie:happy2:, czy to prawda, że większość z nich to wegeterianie?, takiego czerwonego mięska to oni nie jedzą z tego co wiem

ide na kawusie :-)

Ostatnia edycja:
Witaj Agniesiak:-)
no to staramy się razem o chłopczyka:-)
parę postów wyżej wstawiłam artykuł, zaczerpnięty z jednej ze stron www, z tego co tam napisane, musimy duużo jeść hehe i bardzo kalorycznie ;-))
a powiedz kupiłaś sobie może testy owulacyjne?

Witaj Agniesiak:-)
no to staramy się razem o chłopczyka:-)
parę postów wyżej wstawiłam artykuł, zaczerpnięty z jednej ze stron www, z tego co tam napisane, musimy duużo jeść hehe i bardzo kalorycznie ;-))
a powiedz kupiłaś sobie może testy owulacyjne?

Nigdy nie kupowałam testów owulacyjnych....:zawstydzona/y: po co się je robi? Ja nie mam zielonego pojęcia...:zawstydzona/y: do czego służą?

reklama
Agniesiak ja też nie :-)ale wczoraj sobie je zamówiłam:-)
te testy owulacyjne, które umożliwiają w przybliżeniu określenie czasu największej płodności w celu poczęcia zaplanowanego dziecka. Dzięki nim można stwierdzić z dużym prawdopodobieństwem występowanie owulacji.Określają stężenie w moczu hormonu luteinizującego LH (co odpowiada stężeniu LH w surowicy krwi), którego poziom jest najwyższy tuż przed jajeczkowaniem.
Bardzo przydatne, jeśli chcemy wszczelić się w chłopczyka, do zapłodnienia musi dojść w dzień najbardziej płodny.Męskie plemniki sa bardziej ruchliwe , szybsze i silniejsze i jest większe prawdopodobienstwo,że dotrą do jajeczka pierwsze.Natomiast jesli chce się dziewczynkę to trzeba wczesniej sie przytulać(dzien lub dwa przed dniem płodnym) , żeńskie plemniki sa badziej żywotne i przez te 2 dni męskie giną(żyją podobno tylko 24h) i zostają tylko dziewczynki:-) tak ja to rozumiem:-)

Do góry