reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik :-( ja jeszcze czekam na wyniki bety, lub kolejny test. Trzymaj się!

Lilly jak wizyta?

Nusiu a jak moge podejrzeć twoje koty - weszłam do "zdjęć" w twoim profilu a tam "brak aktywności"

reklama
Pirahniu jeśli mogę, to też cię dziś trochę pomęczę. Jak skończy mi się ten cykl, chciałabym pokazać ci wykresy z tego i poprzedniego cyklu i może udałoby się nam ustalić tak wstępnie kiedy najlepiej serducho jeśli chcę spróbować metody O+12. Jakbyś mi pomogła to ustalić, to bardziej wnikliwie obserwowałabym się w tym dniu cyklu i szukałabym oznak odbytej owu.

I przy tym chciałam się ciebie zapytać - wiem, że jednym ze wskaźników tego, że owulacja się odbyła jest kremowy lepki śluz. U mnie będzie z tym problem bo po drugiej ciąży mam śluz płodny i niepłodny w znikomych ilościach - np. w tym cyklu pojawił się raz kremowy gęsty śluz po owu ale była to dosłownie kropelka śr 2 mm :tak: chyba z lupą muszę szukać tego swojego śluzu :-D. I tak się zastanawiam czy coś jest nie tak, czy o czymś to świadczy, że w ogóle śluzu jest mało? Dodam, że przed staraniami z chłopcami, zawsze nie miałam problemu z określeniem dni płodnych - przez kilka dni miałam książkowy płodny śluz, a po owu właśnie taki jaki powinien być. Nie chcę brać wiesiołka, bo chyba wiesiołek sprzyja plemnikom y...

Airfix miałam identyczny problem jak Ty - choroba pojawiła się 6 m-cy po urodzeniu 1 dziecka i też sobie wkręciłam że 2 mieć nie będę - a mam i jeszcze jedno bardzo ale to bardzo bym chciała - tym razem dziewczynkę bo chłopców już mam

Dziewczynki kochane, jestem po wizycie, nie jest dobrze, chociaż ginka kazała jeszcze nie panikować. na usg zobaczyła tylko malutki przecineczek w pęcherzyku, ale nie było akcji serca i zarodek jest bardzo mały jak na ten tydzień. staram się nie płakać, chociaż jest ciężko. mam wizytę za tydzień i wtedy zobaczy co dalej

Lilly trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo ok i żebyś na następnej wizycie usłyszała bicie serduszka Wiem ze latwo sie mowi ale mysl pozytywnie i nie denerwuj sie choc domyślam siw ze jest Ci ciężko po tym co dzis uslyszalas :-*

Lilly :-(trzymaj się!!! A czy to był w miarę nowy sprzęt usg? Pytam bo przy drugim synku miałam podobną sytuację tzn. poszłam na pierwsze usg, to był 6/7 tc ciąży, lekarka powiedziała, że jest tylko pęcherzyk, serca nie ma a powinno już być i że może to koniec jest ciąży, popłakałam sie po wyjściu, z tego stresu nie wytrzymałam i chciałam się upewnić, udało mi się tego samego dnia umówić do zupełnie innego lekarza, prywatnie, sprzęt był w miarę najnowszy, był bardzo dokładny obraz na ekranie i widać było serduszko (od poprzedniego usg minęło tylko kilka godzin, tak więc zrzucam to na stary sprzęt w poprzedniej przychodni).

Z tego co pamiętam beta bardzo ładnie ci przyrastała na początku ciąży

reklama
Do góry