reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

anias, Twój wykres też wygląda jakby pęcherzyki rosły a owulka się zbliżała :tak:

Annette, przy takim wyniku progesteronu sam powinien Ci to zaproponować, masakra z tymi lekarzami. Najlepsze do stymulacji są gonadotropiny ale są bardzo drogie (najtańszy to Fostimon) i aplikowane w zastrzykach. Z tabletkowych stymulatorów :-) najbardziej popularny jest Clomid (nazywany w skrócie CLO) ale ja bardziej polecam Femarę (dziewczyny pisały też o jej tańszych zamiennikach) gdyż w przeciwieństwie do CLO nie upośledza grubości endometrium. Czasem jeden środek pięknie stymuluje jajniki a inny nie bardzo odpowiada organizmowi. Przy stymulacji lepiej mieć monitoring - czasem można przestymulować jajniki i zamiast 1 czy 2 dominujących pęcherzyków pojawia się całe mnóstwo małych.

Ostatnia edycja:
reklama
Pytałam się o wynik progesteronu powiedział, ze w normie. Jak go poprosiłam o Duphaston to stwierdził, że sobie nim tylko zaszkodzą!!!! bo nie będę wiedziała kiedy go brać!!! Jak zapewniałam, ze prowadzę obserwację i wiem kiedy mam jajeczkowanie (albo wydaje mi się, ze je mam) to z łaską mi zapisał. Nie wiem czy ja mam takie szczęście do lekarzy?
Endometrium miałam badane na USG, grubość 8 mm w 12 dc, więc wynik chyba nie najlepszy.

Jeśli chodzi o przestymulowanie jajników i kilka małych pęcherzyków, to znaczy, ze może żaden z nich nie dojrzeć tak? Czy raczej pięcioraczki się mogą urodzić?

zakrecona GRATULACJE - piękna beta!

lilly daj znać od razu jak dostaniecie wyniki. Widzę, że taktykę podobną stosujemy :-D - ja również wysyłam męża jak trzeba coś załatwić - kawał przystojnego Egzemplarza mi się trafił :-D i wiem jak działa szczególnie na starsze kobiety w przychodniach, urzędach....:tak: Od razu od ręki wszystko mamy :-D. Z chęcią ci podeślę zdjęcia mieszkania, może podesłałabyś mi swój adres mailowy i załączyłabym w mailu kilka fotek? A ja proszę o zdjęcia poszewek na jaśki - zrób koniecznie i pochwal się!

...Dzięki dziewczyny za miłe słowa :* :-) Pirahniu pomożesz, prawda :-)?

Aljul bardzo dobrze cię rozumiem - aż za dobrze znam męski świat :-). Trochę z innego tematu - ja teraz starszego synka próbuję uczyć prawidłowo trzymać w ręce kredkę, a on się zapiera rękami i nogami przed jakimkolwiek rysowaniem, nie lubi i koniec kropka. Nie chce rysować, nie chce malować pierwszych literek. A musi się nauczyć trzymać właściwie kredkę, długopis, za 2 lata pójdzie do szkoły i a tam będą już wymagać by pisać literki, pierwsze zdania. Mamy jeszcze czas ale mimo wszystko dobrze by było, żeby powoli i chętnie uczył się takich rzeczy. Młodszy synek na etapie odpieluchowywania - i ten też się zapiera przed nocnikiem, nakładką, siedzi 3 sekundy na nocniku, wstaje, rozkłada ręce i mówi "nie ma" i już powtórnie nie chce usiąść :-) U dziewczynek pewnie to inaczej wygląda - myślę o rysowaniu, czy nauce korzystania z nocnika...

miłego dnia dziewczyny! u mnie takie pięknie słońce - wybywamy zaraz na spacer. Do poczytania wieczorem :-)

Annette, chodzi o to, że może być ich dużo ale żaden nie dojrzeje i nie stanie się dominującym. Podejście gina szokujące niestety. Endo 8 mm w 12 dc to niezły wynik, jeśli owulka ma być opóźniona to endometrium jeszcze przytyje, warto sprawdzić jaką ma grubość nie w danym dc ale w okolicy owulacji (np. gdy jest pik LH).

Ostatnia edycja:
Niuśka Ty przestań się stresować bo to opóźnia owulkę!!!

Zakręcona no piękną masz bete super gratuluję :)

Pirania nie, nie mam cały czas już krwawienia tylko wtedy z tym skrzepem i koniec, ale to nie za mało??
plamień nigdy nie miałam dopiero trochę się zaczęło od kiedy zaczęłam brać te witaminki na dziewczynkę , może przypadek po prostu
Ale ostatnio okres też był taki słaby tylko 1 tampon i to ledwo nasączony :cool:

boję się , że się nie oczyści

Ostatnia edycja:
Witajcie po długiej przerwie, tak mnie grypa rozłożyła, że nie miałam siły nawet myśleć o laptopie, ale na szczęście jest już lepiej.

Widzę, że nie próżnowałyście i ciężko będzie Was nadgonić ;)

Może są jakieś nowości z 2 tygodni w sprawie poczęcia dziewczynki?

Idę dziś do ginekologa i nie wiem czy pytać się o te wszystkie diety, czy mnie nie wyśmieje? Rozmawiacie z lekarzami o planowaniu płci?

małe liski ...no właśnie jeśli o rysowaniu mowa to ja pamiętam że jak dostałam kredki 56szt to jakiś czas mnie nie było rysowałam domki, zwierzaki, księżniczki...ale było fajnie - szkoda że teraz nie mam na to czasu, a mój straszy synek jak wcześniej był nauczony zachowania w wc i wszystko robił idealnie i wykonywał z radością wszelkie prace plastyczne tak teraz obrót o 180st w drugą stronę - ubrania rozrzuca, rysowanie traktuje jako karę, a po pobycie w wc wstaje i wychodzi:-) - a mnie po prostu krew zalewa i tylko mu wszystko wytykam i gonie, ręce, woda, ubrania, pokoloruj jeszcze raz...czasami mam dość :wściekła/y:
Czytasz może chłopcom książki? Pytam bo mam serię sprawdzonych które do tej pory mój starszy syn uwielbia i jego koledzy jak pożyczaliśmy to też się dobrze przy nich bawili.

Annette
nie martw się na pewno wszystko wyjdzie na prosto - u mnie endokrynolog stwierdziła że z pewnością z 2 dzieckiem się mi nie uda ...a ja wiedziałam co innego - Ty też wsłuchaj się w głos serca i wierzę że też doczekasz się upragnionej ciąży.
Trzymam&&&&&

Ostatnia edycja:
Piranju, dziękuję za wsparcie :tak:
Umówię się na USG przed owulką w momencie piku LH i poszukam innego gina.

Zakręcona, gratuluję bety, pięknie przyrasta :tak:

Ajul, dziękuję :-) Szkoda, ze lekarze potrafią tak zdołować pacjenta. Ja mam z pracy opłacany abonament w klinice, może to jest problem....Badania sobie robię prywatnie bo się i tak nie doproszę, żeby zrobili mi je w ramach abonamentu. Poszukam lekarza prywatnie, może spojrzy na mnie jak na człowieka :-)

reklama
Annette, zapomniałam wspomnieć o najważniejszym, w rzadkich przypadkach może dojść nawet do hiperstymulacji a ona jest niebezpieczna i może zagrażać nawet życiu, stąd przy stymulacji konieczny monitoring (Nuuuśka, od razu mi się przypomina ta ginka co proponowała Ci CLO bez USG).

Matik, to za mało :-(, powinnaś iść kochana na USG.

małe liski, no jasne, że pomogę! :-) Krzyś też nie cierpli rysowania i malowania (nie narysuje nawet kółka), Kaja od dawna garnie się do rysowania i trzyma kredkę lepiej jak Krzyś ;-), będzie to chyba lubić po mamusi :-)

Do góry