reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No więc jestem, trochę to trwało bo były 3 kobitki
No więc tak w środku wszystko ok na swoim miejscu na prawym jajniku malutka cysta :tak:
ale szyjka i rozpulchnienie według niej może świadczyć o ciąży ale na USG nic nie widać i albo nic nie ma albo jest za wcześnie
Przepisała mi taki badania na hormony
FSH, B-HCG, Prolaktyna, TSH, LH, Estriadol
no i mam przyjść jak będę miała wyniki :tak:
Generalnie jestem zadowolona bo nic złego w środku się nie dzieje uf
No a co dalej to się okaże
Janiki mówiła bardzo ładne
bardzo podobało jej się, że przyniosłam wydruki wszystkich swoich cykli :tak:
Wszystko w domu sobie opisałam w ich języku co by nie pominąć
ni to czekam dalej :-D
Buziaki i dobranoc słoneczka

teraz sobie przypomniała, zapomniałam zapytać jakie mam endometrium :( muszę następnym razem dopytać zawsze maiłam ładne nie wiem czy dobrze pamiętam 11/12?? ale przecież po okresie powinno być cieńsze i potem rosnąć do owu tak?? czy nie??

Ostatnia edycja:
reklama
Elle87 ten drugi to jak nic pozytywny. Sluzem nie przejmuj sie tak bardzo. Ja w swoim szczęśliwym cyklu prawie wcale nie miałam sluzu...
Matik to znaczy ze jeszcze nic straconego!!?? Fajnie ze zadowolona z wizyty jesteś - Twoj post od razu inaczej sie czyta! Nie puszczać kciukow w takim razie!

Generalnie nie łudzę się , że to ciąża no chyba, ze faktycznie walnęli się w laboratorium ale szczarze w to wątpię :tak:
ale miło było usłyszeć , po zbadaniu upewniła się "rozumiem, że Pani chce mieć dziecko" :tak:
no i dowiedziałam się też jak to oni funkcjonują z tym HCG
no więc u nich to jest tak
test robisz dopiero jeżeli okres nie przychodzi min. 10 dni :tak: i najpierw robią badanie HCG jakościowe, które zabarwia się jeżeli jest powyżej 25ml bo w tym czasie taki powinien być minimalny poziom
potem dopiero w 8tyg. do lekarza, bo wcześniej nic i tak nie zobaczą a mam będzie się nie potrzebnie stresować :tak:
i z tym ostatnim również się zgadzam bo ile razy dziewczyny panikują , że jest fasolka ale nie widać serduszka itp.
a oni tak to rozwiązują
Po potwierdzeniu wysyłają na szereg badań w tym HCG ilościowe i całą masa innych
Natomiast, jeżeli ktoś się leczy stara o zajście w ciąże to robią HCG ilościowe a nie jakościowe ot i cała taka ich polityka

Teraz dla mnie najważniejsze, żeby te wyniki wyszły dobre myślę, że teraz też ona mi pomoże :tak:

a ta moja cysta ma zaledwie 22mm czyli mniejsza jak ta w czerwcu 26 albo 28mm i po diecie dziewczynkowej zniknęła więc i teraz muszę znowu mocniej w nią wejść
w tedy wyszła mi po cyklu , który trwał chyba 22dni a teraz po cyklu bez krwawienia uf .. :)

Ostatnia edycja:
Lilly, Kifsi, Matik - ściskam Was mocno
Dorcia, gratuluje wygranej w konkursie
Kira, widać, ze tabletki przyszłości u nas w modzie ostatnio ;)
Ewelin, już z górki. Potem zobaczysz jak czas będzie szybko leciał, gdy maleństwo będzie już z Tobą!
Gorgusia, ja nadal uważałabym na surowe produkty, bo w nich nie tylko może byc toxo, ale np. listeria inne dziadostwa. Po co masz się martwić potem ;)
Matik, fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty. Wszystko się ułoży, zobaczysz
Elle87, często owu jest po dniu szczytu śluzu, więc wcale nie musi on być rozciągliwy. Poza tym wiele dziewczyn w ogóle EWC nie ma ;)
Miłego dnia Dziewczynki. Jak dobrze, że już środa:-)

Matik
mocno zaciskam kciuki, zeby bylo dobrze. Czyli mialam racje z tym ilosciowym i jakosciowym okreslaniem bety? :tak:
Spokojnego dnia, do wieczorka dziewczynki

Matik dobrze ze wizyta sie udala. Az milo sie czyta takie posty:)
Dorciu, zdolniacho gratulacje konkursowe!
Gorgusia ja myslalam zeby surowe sushi odpuszczac bo to oprocz toxo moze byc listerioza, raz zjadlam po prostu wegetarianskie
I wszystkim Wam kochane dobrego dnia! Jednak doczytam w domku, bo w telefonie nie jest tak latwo.aha i czuje sie niezle, gdyby nie bol glowy po tej wczorajszej 'imprezie'

reklama
Gorgusia gratulacje zdrowgo dzidziusia. A cos robiłaś w stronie starań? Opiszesz?
Matki dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza i ci pomoże. A kiedy masz przyjsc na wizyte? Długo bedziesz czekała na wyniki?
Nuska i jak wykre dzisiaj?

Lili dobrze ze w omku jestes. I do boju.

Do góry