reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry laseczki

Kirra jeszcze raz,napisze CIESZĘ SIE BARDZO :-*

Piranhawczoraj za braklo mi czasu przejrzeć plytke i poszukac zdjecia Dzisiaj na pewno wysle :-)

Kochane zyczymy Wam Wesołych Świat

A tu obiecane zdjecie brzuszka (zrobiłam je w czwartek i zapomniałam wrzucić:-D)

Załączniki

• DSC_000001.jpg
    DSC_000001.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 68
  • DSC_0156.jpg
    DSC_0156.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 71
reklama
hej hej :)

zakrecia sliczny malutki brzuszek :)

kiruś super, ze wreszcie trafilas na innego lekarza, jak sama mowisz - dobrego. Kiedys czytalam, ze okolo 60% ciaz jest w poczatkowym etapie ciazami blizniaczymi jednak drugi zarodek nie dojrzewa i obumiera, czesto dzieje sie to tak szybko, ze nie zostaje to juz uchwycone na usg. U Ciebie drugi pecholek widac, jest splaszczony, ale jak pisze piranha to nic nie oznacza, wiec ja mocno trzymam kciuki za dwie kirusie :tak:a jaka betke mialas wczoraj ?

Wesoły świąt i mokrego poniedziałku ;)

U mnie cykl wygląda jak zeszłym razem spadek 4 dnia więc trzymajcie kciuki

Kiruś odpoczywaj i ciesz się
Super że drugi lekarstwo normalny człowiek , niechodz więcej do tego pierwszego

Zakrętka super brzusio

a to informacje pomocne przy zagnieżdżaniu , może komuś się przydadzą
JEDZENIE:
Gdy zaczynam wyciszacze zaczynam pić minimum 2l wody dziennie
Gdy zaczynam stymulację pije nadal 2 l wody + 1l mleka
dietę wysokobiałkową zaczynamy od 1szego dnia stymulacji.
Po transferze jem więcej czerwonego mięsa i buraki, szpinak, suszone morele

herbata z sokiem malinowym (tylko do testu)
mleko (kakao, maślanka, jogurt, kefir, twaróg, sery)
jajka
orzechy (wszystkie niesolone, najlepsze są brazylijskie)
sok marchewkowy i pomidorowy (ble…
wink.gif

masło orzechowe (nie mylić z Nutellą!!!)
warzywa strączkowe (fasole, groch)
kasze - najlepsza jaglana i gryczana
morele suszone (zawierają dużo żelaza i betakarotenu, co obniża ryzyko
poronienia wczesnego)
zarodki pszenne (cynk)
tłuste ryby
drób (kurczak, indyk - nienasycone kwasy tłuszczowe + proteiny)
pestki z dyni
avocado

WITAMINY:

Omega 3 i 6 (bez "udziału" ryb) w preparacie ALPHOL OMEGA PLUS- polskiej firmy
"HASCO-LEK" lub tymofarm
witaminy dla ciężarnych (Bion-3, PRENATAL Classic, firma: Puritan's Pride lub
Prenatal Complex)
wit A (do 4tego dnia transferu-w ciąży nie powinno się brać wit A)
wit C (500 mg, np. visolvit, tez do 4tego dnia po transferze)
kwas foliowy
magnez
olej lniany (1000mg kapsułkę dziennie) - LINOMAG
cynk (bardzo ważny na prawidłowy podział komórek, prawidłowe DNA, niedobór grozi
poronieniem. Dawka przed transferem 30mg, po 15mg)
wit B complex
wit E

ZAKAZANE:
alkohol, kawa, czarna herbata, aspartam
nie chodzić po schodach, mało jeździć autem, nie zrywać się i nie dźwigać
(miałam wolne od pracy (naprawdę trzeba polegiwać, ale nie leżeć non stop)

KOSMETYKI:
szare mydło lub inne bezzapachowe (np. Sebamed) kilka dni przed punkcją
nie używajcie w tym okresie perfum, lakierów do włosów, szamponów (najgorsze
jest wszystko co w aerozolu), kosmetyki AA help

FACET:
zacząć 3 m-ce przed punkcją (sperma buduje sie prawie 100 dni )
wit A, wit C, wit E, cynk, selen (najlepiej zestaw, który zawiera 500-1000 mg C,
200 mg E, 30 mg cynku, L-arginina, L-karnityna, L-taurina) – Promen (tymofarm)

Problem z implantacją zarodka:

Acard 75 mg (lub Baby Aspirin 75 mg, lub Polopiryna S 300 mg) 2x 1 tabl dziennie
– na ukrwienie endometrium, ponadto rozrzedza krew, powoduje lepsze
zagnieżdżenie i dotlenienie zarodka, działa przeciwzakrzepowo – brać od
pierwszego dnia stymulacji, stop na 2 dni przed punkcją i po transferze znowu
brać przez 7-10 dni..

Ostatnia edycja:
Witajcie
U nas piękna pogoda dzisiaj oby pozostała taka przez całe święta

Dziewczyny niech ten radosny świąteczny czas spędzony bez pośpiechu, trosk i zmartwień, w zdrowiu, radości i ciepłej rodzinnej atmosferze będzie źródłem nadziei, siły oraz wiary choćby nawet w to że nam wszystkim tutaj może się udać i mieć swoją upragnioną i wyczekaną płeć dziecka - czego wszystkim z całego serca życzę ....ach i oczywiście mokrego dyngusa.

Zakręciu śliczny tyciusieńki brzusio ...nie dziwię się że znajomi się nie zorientowali

Ilaczek
zdrówka dla córci - oby obyło się bez szpitala

Hejka!

Vivienka, mięso niestety podobno zakwasza, pamiętam, że na in-gender zaznaczali, że jeśli pH jest niskie to należy ograniczyć ilość mięsa. Jeśli pH będzie za niskie to będziesz je w cyklu staraniowym podbijać sodą, będzie dobrze :tak:, ważne by dieta zapewniła odpowiedni poziom minerałów. 6-7 dc, to tak nijako, nie znam norm dla tych dni cyklu, według mnie to będzie faza pęcherzykowa, faza owulacyjna to okolice owulacji - tak od 2 dni przed do owulki. A jakie tabletki na alergię konkretnie łykasz? Jest wątek "Do any allergy meds (allegra, claritin, zyrtec) sway?" na in-gender ale coś się nie otwiera.

Airfix, ja wiele razy kupowałam świetne (One Step Ovulation Test) testy owulacyjne od jednej Allegrowiczki ale coś się stało, dostała nagle mnóstwo negatywnych komentarzy i już nic nie sprzedaje. Polecam zakup tych testów na eBay - wychodzi taniej jak na Allegro.

ilaczek, jejku, dużo zdrówka dla Zosi i kciuki by żaden szpital nie był konieczny. Strasznie jestem ciekawa jak zadziała u Ciebie DHEA.

małe liski, zdrowiejcie szybciutko i niech więcej już żadna jelitówka Was nie odwiedza.

Nuuuśka, współczuję uczulenia :-(, oby szybko Ciebie opuściło.

Kiraa, no to 24 kwietnia będzie dniem mega radosnych wiadomości, Ty nam napiszesz o zarodeczkach a zakręcona o córeczce :-) Brak słów na opisanie tamtego pierwszego gina, wmawiał Ci cykle bezowulacyjne i ciążę pozamaciczną, zakazywał brać potrzebne Tobie leki ...nawet nie chce sobie tego przypominać bo ciśnienie mi skacze, super, że trafiłaś w końcu na wspaniałego i kompetentnego lekarza, bardzo dobrze, że bierzesz dodatkowo Clexane. Odpocznij kochana przez te święta a po nich usłyszysz już same dobre wiadomości, będę za to mocno trzymać kciuki!

zakręcona, śliczny zgrabny brzuszek, ja na tym etapie już ciąży ukryć nie mogłam :-) Czekam zatem na fotki :-)

Mnie od jutra do wtorku nie będzie, będę za Wami tęsknić :-)

Życzę Wam cudownych, radosnych i zdrowych świąt a po świętach lawiny samych dobrych zdarzeń.

Piranju
ja tez nie chce myslec o tym... Lekarzu

nuska
beta 3100

leze sobie na plazy..jak mi dobrze sloneczko swieci, super zapach morza.... Ahhhhhh:-):-) chodzimy po miejscach w ktorych powstawaly Kirusie:happy2:

wszystkim zycze wesolych swiat!!!

reklama
Do góry