reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa obrączką wróżyłam sobie w zeszłym roku jak moja siostra zaszła w ciąże.
skopiowane z innego forum:
"zawieszasz obrączke na nitce wkładasz ja trzy razy miedzy kciuk a reszte palcó lewej dłoni, obracasz dłoń i nad nią trzymasz nitke z obrączką(nie bujaj nią). Ruch na około symbolizuje dziewczynke, ruch pionowy-chłopiec.
pwtarzamy to samo, czyli obraczka trzy razy między kciuk, znowu obracamy dłoń i patrzymy jak się rusza, robimy tak do momentu gdy obraczka stanie nad nasza dłonią i ani nie drgnie. Tyle razy ile musiałyśmy wykonać te czynnośći tyle będziemy miec dzieci, o wskazanej wcześniej płci". Za każdym razem wychodzi mi chłopiec, dziewczynka a potem obrączka się nie rusza. Robiłam wszystkim możliwym znajomy i wszystkim się sprawdzało. Robiłam mojej bratowej jak nie wiedziałam że jest w ciąży i wyszło jej 3 chłopaków i się śmiałam że będą mieć jeszcze jednego syna (a oni zawsze zastrzegali że już więcej nie) i się zdziwiłam że nic nie mówią tylko oczy wielkie zrobili (a już wiedzieli że wpadła) i za tydzień bratowa mówi: "Wiesz co jestem w ciąży, miałama nadzieję że to dziewczynka, ale po tej wróżbie chyba nie ma co się łudzić" no i całkiem niedawno urodził im się trzeci syn. Natomiast siostrze która była wtedy też w ciąży zawsze wychodził pierwszy syn i druga córka (a ona juz wtedy wiedziała z usg że będzie dziewczynka) i cała rodzina czekała jak urodzi i czy czasem nie okaże się że jednak chłopak, ale urodziła córeczkę, czyli w jej przypadku się nie sprawdziło.

Dziewczyny czy te witaminy b to się bierze cały cykl? czy tylko do owulacji?

Ostatnia edycja:
reklama
Kirra mi dodało 2 lata. Jak zaszłam w ciaze to miałam 23 lata a mi pokazuje sie napis ze chinka majaca 25 lat w 6 cyklu ksiezyca powinna miec dziewczynke.

Iweet
no to mi wyszlo
dziewczynka
chlopiec
dziewczynka

i potem sie nie ruszalo....:-) Ale jestem swirnieta :happy2:

Kiraa ten kalendarz przelicza wiek na wiek chiński (oni jak się rodzą to już mają 1 rok) i miesiąc u nich ma chyba 28 dni, dlatego to tak wychodzi. Hmm nie wiem jak tasiemka, ale jak nie miałam nigdzie nitki to brałam swój włos (mam długie),aaa i obrączka nie musi być własna.

Iweet
czyli ten wiek jest prawidlowy??

wzielam taka tasiemke i zrobilam drugi raz i wyszlo identycznie..... Matko boje sie.... Nitki nie mam w tej chwili, wyrwe se wlosa :-) i zobacze jak wyjdzie na wlosie :-)

..... Bez slow, ja chyba naprawde jestem swirnieta, ale ciagle wychodzi tak samo...... Na wlosie tez ....

Ostatnia edycja:
Kiraa prawidłowy. ja obrączkę sprawdzałam na wszystkich możliwych ciotkach i sąsiadkach. Jedna ma 4 córki i syna i tak jej wyszło z obrączki i kolejność też się zgadzała. No ale tak jak pisałam wcześniej, mojej siostrze wychodził chłopak i urodziła córkę.

Ostatnia edycja:
Dzien doberek, wstawaaaaccc:-)

nuska jak tam juz owuuluujesz? :-)

Zycze wszystkim takich mdlosci jakie wlasnie mnie wziely:eek:
buzka

Ja tam w kalendarz chiński nie wierzę. Też mogę taki kalendarz ułożyć i połowie osób się sprawdzi, a połowie nie ;-)

Też kiedyś robiłam test z obrączki i wyszedł mi pierwszy chłopiec, a później dziewczynka ;)

Kiraa, a robiłaś test z sody? Ja przy Maksiu zrobiłam i rzeczywiście wyszedł. Koleżanka też robiła i nie wyszedł :no:

Dziewczyny, a te wszystkie badania to z moczu???? Muszę iść do lab, ale nie wiem z czym ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny

Roszpunka nie wiem :confused2:chyba z krwi ? na wszelki wypadek weż też kubeczek z zawartośćią :)

Ja też nie wierzę w kalendarze chińskie w końcu jest ich kilka ja nie kilkanaście więc jak w nie wierzyć ? :)
Ja będę stosowała metodę , która najbardziej spoda się mojemu S. najpierw wymęczymy plemniki przez codzienne baraszkowanie i sprobujemy 3 dni przed owulką - polecał tą metodę również mój gin, oraż doświadczona znajoma położna ;)
do tego suplementy, dieta, mam nadzieje, że hormony z jonami to nie wiem jak bedzie :)

co do prysznicowania to My mamy dość sporą wanne, raz czy dwa pluskaliśmy się razem,ale to zdecydowanie nie dla mnie :) wolę mieć przestrzeń i bąbelki dla siebie :) heh:-D

Ja dziś w pracy Wojtuś u Babci , bo przedszkole zamknięte ..
Miłego dnia dziewczyny
jakoś nie mogę sie pozbierać po wiadomościach z grupy... muszę zebrac myśli ...

Ostatnia edycja:
Do góry