reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wszystko wiadomo, wymaz zrobiony, są paciorkowce, klasyczna angina. M dostał oczywiście antybiotyk, lekarz powiedział żeby absolutnie teraz nie starać się o dziecko, przełożyć starania na za miesiąc, że antybiotyk może wpłynąć uszkodzić plemniki (?) poza tym ja też muszę teraz dbać o siebie bo mogę za parę dni zarazić się. Rozsądek też mi tak podpowiada żeby przełożyć starania :( szkoda

trzymam kciuki za was dziewczyny &&&&&&&&&&&&& te cykle mają być dla was szczęśliwe :)!

...dziś rano zrobiłam serniczek na zimno z serków waniliowych z galaretką i truskawkami - miał być tylko dla mamy i starszego synka bo uwielba takie ciasta (po mamusi :)), zjem chyba pół tortownicy żeby sobie odbić tą dzisiejsza wiadomość :) ale oczywiście zdrowie najważniejsze - niech mąż się kuruje

Matik zdrówka dla was, bo chyba napisałaś że i ciebie dopadło cholerstwo...

reklama
Cześć dziewczyny
rzadko pisze ale co jakis czas was podczytuje. Dokładnie rok temu dowiedziałam się ze jestem w ciązy-z sentymentu chyba nigdy nie przestanę tutaj zaglądac.
Matik zdrówka dla synka
Marchew tobie gratuluje synka Gabriel śliczne imię :) naprawde chłopcy są cudowni. I życzę szybkiego rozwiązania.
małe liski tak antybiotyk podnosi ph więc uważaj. Ja tak dla sprawdzenia zmierzyłam ostatnio ph i wyszło 7,0. jak sie starałam to przez te wszystkie suplementy i zakwaszacze miałam 4,5 więc chyba z natury mam skłonność do wysokiego ph wiec teraz nie dziwi mnie to ze mam dwóch pierwszych chłopców.
Roszpunka ja tez stosowałam ten lacibios Femina o ph 3,5 i dla mnie był super. Co do zakwaszania to rephres był spoko ale moim zdaniem warto uzywac sylk i ten tampon z limonką.
Anna
trzymam kciuki za przeczucia, czekam na USG juz niedługo powinno cos byc widac.:)
Elmo dla ciebie i małego buziaki niedługo cos skrobne na maila, my juz po chrzcinach a za dwa tygodnie zaczynamy remont. tak wiec nie mam czasu a jak juz pisałąm myśle o was codziennie.
maran dobrze zrozumiałam zaczełaś starania? jak tak to ogromniaste kciuki
reszta dzieczyn pragne sie przywitać- cześć.
krystian a gdzie ty sie podziewasz?
a wiadomo co u polisi, antosi nie wiem czy nie doczytalam czy dziewczyny nie pisza.

Ewelin fajnie, że odezwałaś się, dawno cię tutaj nie było - jak Gabrysia? jak chłopcy reagują na małą siostrę? dobrze zapamiętałam staraliście się o Gabrysie 16 godzin po bólu owu? u mnie ph było niższe na samej diecie, idealnie dziewczynkowe, od momentu jak zaczełam łykać suplementy podwyższyło się i jest w okolicach 5. Ale myślę że gdybym w ogóle nie stosowała tych wszystkich rzeczy: diety suplementów byłoby na pewno jeszcze wyższe - ja jadłam zero nabiału :) i masę owoców

ewelin00 Pokaż nam kiedyś Twoją księżniczkę ;) Może na grupie jak nie chcesz tu :) Właśnie ciekawi mnie jak bracia regują na siostrzyczkę małą? Bo szczerze to ja sie boję, różnica by była 6,5 roku , a mój synek nie przepada za małymi dziećmi

A co z Dorcią? My chyba zaczynami starania w tym samym miesiącu.

male liski Ty jestes tak przygotowana że nie ma innej opcji żeby się nie udało :) A powiedz mi czy duzo mleka, kakao dziennie wypijasz? Bo ja ograniczyłam po wpisie Piranhy, i ile serka białego?

Jadłyście moze ciasteczka owsiane z orzechami z Biedronki? Byłam dzis na badaniach to weszłam i wziełam. Tych orzechów to tam jest maluśko , jednym jakos 1,5%, a drugich 1,4 % , wzilam z racji tego ze owsiane, a ja owsianki nie jem, nie lubie. Moze dobre by były na śnaidanko? tak ze 3 szt 481) Bonitki Ciasteczka owsiane z orzechami, Tago, Biedronka

Male liski kurcze szkoda, ze ta angina Was dopadla teraz.... ja na angine zawsze stosuje wode utleniona i nigdy nie biore antybiotykow a miewam angine przynajmniej 1 w roku... ale ja jestem hardcorem ;)
Eweline pokaz nam Gabi please no ja planuje splodzic syna co by rodzina byla pelna w 100% i mam nadzieje, ze uda mi sie tego dokonac... juz z mezem planujemy konkrety ;)
Milego dnia wszystkim i duzo zdrowia

Hej dziewczyny. Ja rownież Was cały czas podczytuję ale nie pisze nic bo nie chce sie wcinać w planowanie :)
U mnie leci 26 tydzień ciazy, wczoraj miałam wizytę u lekarza, niestety cały czas mam problem z lozyskiem. Znajduje sie ono niecałe 2 cm od ujścia wewnętrznego szyjki. Martwię sie cały czas jak to będzie.
Mimo wszystko trzymam za Was mocno kciuki:) za każda z osobna:)
Pozdrawiam:)

Dziękuje za życzenia zdrówka Wam wszystkim
Małe liskinie nie ale ja już 3 tydzień mam wysypkę na plecach piersiach brzuchu i karku lekarz powiedział ze to alergia , tylko ciekawe na co skoro nic nowego niej a ona ciagle wyskakuje

Airfix Ja jadłam kiedyś te ciasteczka :) do szklanki mleka czy kawy inki idealne :) wlasciwie to o nich zapomniałam... pewnie dlatego, że mają jakąś tam większą bądź mniejszą zawartość cukru ...
Ewelin jesteś przykładem , że marzenia się spełniają :)
Vivienko a powiedz mi jaki miałaś poziom TSH gdy poszłaś z nimi do endo ?
u nas panstwowo wizyty za ponad rok :O szukam kogoś prywatnie,ale może najpierw skontaktuje się z ginkiem licze, że przyjmnie mnie w najbliższy poniedziałek :)
dzwoniłam nawet do mojej mamy naściemniałam, bo przeciez nie przyznam się, że się staramy :zawstydzona/y:ona od chyba 30 lat sie leczy u endo,ale niestety mi nie pomoże , bo termin ma też na za rok :( a wszystkie jej kolezanki chodzą na kasę chorych.... nie prywatnie

Napisałam do Nusi ona mieszka blisko mnie może zna jakiegoś endo :)

Mamakaja trzymam kciuki by szyjka się uspokoiła i żeby żadnych problemów nie stwarzała :* &&&

Małe liski ehh no to widzę, że i u ciebie kiepsko z staraniami w czerwcu :zawstydzona/y:ehhh wszystko nie jest tak jak być powinno ...

Mamakaja trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku

Airfix dzięki :) mąż mnie teraz też pociesza i mówi żebym wyluzowała trochę z dietą bo na pewno będzie z naszych starań dziewczynka :), ale będę się raczej trzymała jej. Dziś odpuszczam, robię sobie dzień dziecka - właśnie zjadłam sernik na zimno z galaretką, pychota, a wieczorem robię pizzę. W diecie LE, Piranha podawała kiedyś linka do wytycznych tej diety, wrzuciłam go na wątku dziewczynkowym na priv - jest tam napisane że rzeczywiście dieta dziewczynkowa LE to dieta niskokaloryczna, niskotłuszczowa i właśnie niskoproteinowa. Znalazłam tabelkę produktów z info o białku Tabela produktów bogatych w proteiny | Dieta Proteinowa - przeliczając, wyszło mi że codziennie można wypijać ok 500 ml mleka, jogurtów, kefirów do tego można ewentualnie jajko ugotowane albo 100 g ugotowanego kurczaka - tak żeby nie przekraczać założenia z diety LE (białko 40-50 g dziennie). I to też pokrywa się z tym o czym pisze Tamara - ona zaleca by wypijać ok 2, 3 szklanki mleka dziennie a kurczaka, ryby jeść w małych ilościach. Zerknij na zawartość białka w serach - jest go znacznie więcej i tu trzeba by było się pilnować (100 g sera białego to 22 g protein).
Ale podpytaj się może o to jeszcze Piranhi

Ewelin i ja się dołączam do prośby o zdjęcia Gabi :) plus jeszcze twoich chłopców - może wrzuć nam na priv

reklama
Ewelin- często myśle o Tobie:) usg mam 14 lipca , może wtedy dostane jakieś dobre zdjęcie żebyście mogły zerknąć;) dołanczam się do dziewczyn i proszę o zdjęcia dzieciaczków:):):)

ja czuje się niby dobrze:) jedyne co mi teraz przeszkadza to to że co troszkę chce mi się sikać..... mam taki nacisk że nie mogę:)

Do góry