reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry!
Niestety nie jestem jakoś super na bieżąco, ale staram się Was co i raz doczytywać :)

Piranha, Ja kociarą nie jestem, więc nawet nie wiedziałam, że istnieje taka rasa, ale za to moja córka (która na spacerach musi się przywitać z każdym napotkanym zwierzem) głaskała Twoje kotki na monitorze XD
Z ciekawostek, mężowi robili ostatnio bardzo dokładne badania krwi (pod kątem bliżej niewyjaśnionego nadciśnienia, które odnotowywał od lat) i wyszło, że ot tak ma bardzo niski poziom sodu i potasu.
Mam też pytanie, czy jak Ci podeślę na czym polegały moje starania, to napisałabyś mi w wolnej chwili, ile mi spełnionych czynników wyszło? (tak z ciekawości, bo chyba jakoś się zasady liczenia pozmieniały)

Marchew, słodziak z Gabriela :)

Milla, przykro mi

Kevinka, Ana, cały czas kciuki za róż!

Pozdrowienia i fluidy dla całej reszty!

reklama
Piranha ovu była 14 czerwca, czy to się liczy od dnia owulacji czy od następnego, bo jeśli od dnia ovu to faktycznie w piątek było 7dpo a ja liczyłam od następnego dnia. Poprzedni cykl był dłuższy bo aż 32 dni,a owulka była 18 dnia, w tym cyklu owulka już 13 dnia, myślę że to zasługa castagnusa. Ogólnie moje cykle po porodzie są bardzo nieregularne od 26 dniowych do 37 dniowych. Dzięki kochana za kciuki, z synkiem nam w miarę szybko poszło mimo ze lekarz wróżył problemy, więc mam cicha nadzieje że tym razem też nam się uda w miarę szybko. Niestety miałam torbiel 10cm na lewym jajniku którą usunięto laparoskopowo, niestety usunięto też część jajnika :( Wiem że przy endo są tez liczne poronienia, strasznie się tego bałam w pierwszej ciąży i z każdym plamieniem biegałam do lekarza, synka urodziłam w 35tc (myślę że to właśnie przez endo) i na porodówce twierdzono że nie ma jeszcze wykształconych płuc, że będzie musiał leżeć na OIM. Na szczęście urodził się zdrowy, w szpitalu spędziliśmy tylko 8 dni.

Daria tak moj syn ma stwierdzone.
Ja podejrzewalam ze cos nie tak patrzac inne dzieci a kevina.
On zachowywał sie jak slepe dziecko we mgle.wlasnie jak u ciebie przynies to albo to lezy tam a on niekumal.pytanie a co to a gdzie to?
Proste rzeczy a on niepojmowal.poprosilas go o dwie rzeczy to juz zadnej niepamietal.
Rozkojarzony taki,koncentracja mala,co ciaglo za soba duzo bo i kontakty z rowiesnikami itd.
Droge tez kojarzyl o tu sie jedzie np do ikei itd.
Zaczelismy od ergoterapi,logopedi,taki kurs taniec zmysłów ale niestety to nic niedawalo.w pierwszej klasie trafilismy do instytutu gdzie porobili mu badania i wyszlo ze ma add,niedawali nic odrazu na kolejnej wyszło bez zmian ,i musielismy podjac decyzje o tabletkach.
I powiem szczerze byla to bardzo dobra decyzja bardzo sie jego zachowanie zmieniło, w szkole radzi sobie dobrze a był juz w lasku,teraz bylby w lesie!
W jego przypadku w mozgu niebylo jakiegos przeplywu w mozgu i takie jak ergoterapia itd co z nim robilismy niedawalo rady ,bo to niezlamanie itp ze rehabilitacja pomoże. To jest w glowie wiec to mu pomaga.
Wszyscy widza różnice nauczycielka juz w pierwszym dniu widziala zmiane nie do poznania.
Ja tez zadowolona jestem zreszta on sam tez bo lepiej rozumie i kontaktuje widac ze mu to ulatwia wiele w zyciu.

iweet, myślałam, że owulka była w 13 dc skoro w 12 dc test był pozytywny, liczy się to od kolejnego dnia (1 dpo to pierwszy dzień po owulacji). To kiedy była ta owulka bo piszesz potem o 13 dc (co mi pasuje na wykresie :-)) a potem o 14 czerwca (czy lipca? :-)), pogubiłam się :-D To była torbiel czekoladowa czy czynnościowa? Ależ się musiałaś w ciąży i po porodzie synka nastresować, oby tym razem ciąża była wzorowa i nudna, tego Ci z całego serca życzę.

wildberry
, ucałuj córkę ode mnie :-) Nie ma sprawy z podliczeniem czynników, chętnie wpiszę Ciebie do naszej forumowej tabeli i statystyk :-)

Piranhu Wziełam dziś pierwszą tabletkę Femary, czułam rano kłucie prawego jajnika , a po 1,5h od przyjęcia Femary zaczął kłuć drugi i troszkę podbrzusze daje znać o sobie .
Pierwsze usg mam 29-ego , to będzie 12dc, a kolejne mam 5-ego sierpnia i to będzie 19dc. Zobaczymy jak efekty :)
A ten Rutinoscorbin odstawiam w takim razie, 15 tabl wzielam tylko...starczy hehe

daria0607, Kevinka U mojego synka jest tak samo... pytasz go, a On albo nie słyszy albo pyta np. co to frytki? albo co to półka? Czasem zmienia sens słów...mówisz półka, a On słyszy- kółka. frytki to krytki itp itd... Robili mu test na dysleksje i ze to jest to. No nie wiem, ostatnio rąk nie umiał umyć ! Kazałam hulajnoge umyć brudna ścierką,a On umył rękami, wiec mu mowie- a czemu myłes hulajnogę rękami jak Ci dałam śccierkę?Idz teraz rece umyć w łazience . A ten wyleciał z domu, poleciał po ta sciere brudną i poszedl do łazienki i pod kranem ta brudna ścierą mył ręce...no jak to zobaczyłam to wyszłam z siebie i stanełam obok. Jak już krzyczeć zaczełam na to co robi, to On dalej nie wiedział o co chodzi...pokazuje mu mydło, ręcznik i się pytam- Jak sie rece myje? i od kiedy taka ścierką z błotem z pola się ręce myje ? On dalej nie wiedział co ja od niego chce, dopóki się nie spytałam- czy tą ścierką zamierza też buzie umyć? Czasem wychodze z siebie, ja chyba już nie mam cierpliwości, ja czasem myśle że mój M. ma to samo haha temu nawet jak palcem pokażesz gdzie co jest to i tak nie znajdzie , no chyba ze się pod sam nos poda. Ja sie wybieram gdzies z synkiem prywatnie na diagnoze, w Krakowie sa dwie bardzo dobre Panie, ale na razie ta budowa na głowie, na nic nie mam czasu. Z pamięcią drogi, sytuacji jest bardzo dobrze, choc czasem gada od rzeczy, przypomina sobie zdarzenia sprzed nie wiem ilu i w urywkach mi je powtarza i sie zlosci ze ja nie wiem co gdzie i jak. Psycholog stwierdziła na testach ze dziecko jest inteligentne i że wyrośnie... Jasne. Jak był mały to szybko sie rozwijał , tylko mówił późno, a potem stanął koło 2 r.z a czasem mam wrazenie ze sie cofa.
Kevinka w jakim instytucie robiłaś badanie synkowi? Ja szukam cały czas.

Mar-chew Jej ale słodziak z Gabrysia :) I od razu napisze- Cała mama !!! :)))

Piranha faktycznie ja cały czas patrzyłam na poprzedni cykl :/ w tym cyklu owulka była w 13dc, czyli 7dpo było w piątek :/ nie wiem jak ja to liczyłam :( To była torbiel czekoladowa. Po porodzie było troche latania po lekarzach, neurolog, okulista, rehabilitacje, podejrzewali cytomegalię więc połozyli nas na oddział na 3 dni żeby wszystkie badania zrobić,potem były duże problemy z żelazem i anemią ach.. dużo tego.

Kate migdały mają bardzo dużo magnezu więc wydaję mi się że można

Piranha tak Shellers sie przyjal bo duzo znakomych mowi,ze córki poczely sie 2 dni przed owu i tak sie utarlo i juz ,ze przed owu...ja na spokojnie podchodze do tego tylko ph mam super bo 4 -4,5 z suplementow to tylko magnez biore

reklama
Kevinka przyznam się że nigdy nie słyszałam o add - musieliście sporo przejść, trochę stresów, nerwów na pewno było zanim trafiliście na specjalistów, diagnozę i tabletki które bardzo synkowi pomogły, tak jak piszesz...dobrze, że już jest lepiej. Kevinka Airfix my też mamy pewne problemy ze starszym synkiem. Byliśmy już u psychologa, na kilku wizytach. Na razie nic niepokojącego psycholog nie zauważyła, dopytywałam się czy to na pewno nie adh, bo taką "diagnoze" panie w przedszkolu postawiły :/. Jeśli coś może się wykluć w przyszłości to może zespół Aspergera :/ ale na zasadzie gdybania i takiego czarnowidztwa. Zaproponowała nam zajęcia takie terapeutyczne dla dzieci, zaczynają sie na jesieni - są to zajęcia dla grupy dzieci, dzieci ucza się na tych zajęciach np radzenia sobie z emocjami itp Z chęcią weźmiemy udział

Kate jak właśnie teraz twoje ph - zmniejszyło się na bardziej dziewczynkowe?

Do góry