reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Małe liski ... przykro mi z powodu śmierci cioci !!! :-(
Kochana beta wzrasta prawidłowo !!! Minimum o ile dobrze pamiętam to 66 % a u Ciebie to 85 % ... więc sama widzisz że jest ok !!! A przecież przy dziewczynkach beta wzrasta inaczej !!!
Uspokoisz się jak zobaczysz serdusio pikające ! Kiedy masz wizytkę serduszkową ?

Miłego dnia wszystkim !!!

reklama
Male liski, Ty pisz kochana następnym razem, ze Ciebie nie będzie, bo zostaniesz na goły tyłek. ;-) Beta może rośnie wolniej, ale jak Dorcia napisała, mieści się w granicach. U mnie teraz na poczatku chyba tez powolutku rosła, bo objawów miałam malutko. Tego się trzymajmy. Będę trzymać kciuki za serduszko. Musi się udać.

Dorcia 17 września, o godzinie 9:00 :) jeśli coś mnie będzie niepokoiło tfu tfu tfu, mam się pojawić od razu i wtedy przyspieszymy badanie
Aschlee kciuki zaciśnięte, super wiadomość!
Kate zdrówka dla synka
Ana lekarze trzymają cię w niepewności - kciuki za dziewczynkę
Piranhiu czy można łączyć duphaston i luteinę? Gin kazała brać duphaston 2 razy dziennie po 1 tabletce, ale dopiero teraz zerknęłam, nie mam aż tyle dupka, mam za to całe opakowanie luteiny 50 mg - czy zamiast 2 tabletek dupka mogę brać 1 tabletkę duphastonu np rano a wieczorem dowcipnie 1 tabl luteiny? Co u was?

Ostatnia edycja:
małe liski - przykro mi z powodu śmierci bliskiej Ci osoby :( moim zdaniem beta przyrasta prawidłowo... tak jak pisze Dorcia min to 66% a u Ciebie to 85%... nawet piękny przyrost bety nie gwarantuje, że na pewnym etapie ciąża nie przestanie się rozwijać... niestety... moja Hania jest zdrową dziewczynką i niczego jej nie brakuje a mój organizm próbował odrzucić zarodek :( na szczęście tak się nie stało...

cześć dziewczyny ...
Małe liski dobrze, że jesteś :) przyrost jest i to najważniejsze niech wszystkie złe myśli gdzieś od ciebie uciekną.... :)
Przykro mi z powodu śmierci cioci
u nas też nie ciekawie mam dziadka chorego na Alzheimera wylądował w czwartek w szpitalu najprawdopodobniej miał zawał ... powiem wam , ze największemu wrogowi (choć w sumie ich nie mam) nie życzyłabym nikomu tej choroby,albo obcowania z nią Ja to wciąż powtarzam , ze sobie sama kulkę strzelę jakby nie daj boże mi sie ta choroba przypląta :( szkoda, że medycyna idzie do przodu, a na tą chorobę nie ma jeszcze złotego środka ....

dziś dowiedziałam się, ze żona mojego kuzyna jest po raz drugi w ciąży z jednej strony się ucieszyłam, a z drugiej łzy popłyneły mi do oczu, bo czasem tak jest , że niektórzy co sobie zaplanują, wymarzą od tak poprostu to dostają od losu, a niektórzy muszą się oto troszkę dłużej starać .... nie chodzi tylko o ciąże, ale pracę, dom itd.....

chyba niechciana @ mi się zbliża ma nadejść w niedziele może stąd takie wahania nastroju ....

Airfix tak kochana mój wykres jest stary ten cykl odpuściłam będąc na urlopie w sumie żałuje, bo miałam kupiony miesiąc w Ovufriend .... w tym cyklu na żadną fasolkę nie liczę, zresztą zanim nie zrobię porządku z hormonami na nic nie liczę, ale miesiąc wrzesień jest miesiacem szpitali, lekarzy jak dla mnie/ mojej rodziny wiec może cos się ruszy ....

w weekend chcemy wykorzysta ładną pogode i jechać z bąblem do Parku dinozaurów ..... we wtorek jedziemy do szpitala diagnostycznego na kilka dni .... zdiagnozować infekcje u Wojtusia, które są przez cały boży rok .... od wczoraj chodzi i mówi, że go ucho boli... także jestem ciekawa co z naszych planów wyniknie :( ....

Aschlee
GRATULACJE I trzymam mocno kciuki &&& :) :)

POMARUDZIŁAM PRZEPRASZAM :(

Ostatnia edycja:
Aschlee kciuki oczywiście zaciśnięte &&& !!!!!!!!!!!!!

Małe liski oplułaś mi monitor !!! A tak serio to oczywiście jestem z Tobą myślami codziennie ... i wiem co to znaczy "czekać " !!! 17 września o 9.00 moje oczęta zaczynają wpatrywać się w monitor i stronkę BB !!!

Justi trzymam kciuki żeby znaleźli przyczynę stanów zapalnych u synka ( a badałaś mu kiedyś CRP ?) Kochana pisz o wszystkim co Cię martwi ... po to tu jesteśmy !!! A co do chorób osób starszych to dość się napatrzyłam na sąsiadkę która w stanie wegetatywnym była 4 lata ! Nie ma chyba nic gorszego jak patrzeć na cierpienie bliskich osób i ta niemoc !!!

Dorciu nie nie sprawdzaliśmy CRP dopiero teraz zgooglowałam co to takiego ... może przy kolejnych badaniach zasugeruje lekarce , choć nie wiem czy to nie dotyczy bardziej osób starszych ?
szpital do którego jedziemy podobno robi szereg badań, więc może i zrobi i to... mam tylko nadzieje, że pobyt w tym szpitalu coś nam da , bo szkoda mi bąbla gdy wciąż z czymś musi walczyć, a i w pracy na mnie też patrzą :( jak co chwile muszę iść na L4 opiekę....

dokładnie tak ja napisałaś najgorsza jest niemoc, albo gdy chcesz komuś pomóc , a np. moja babcia /żona mojego chorego dziadka niechce tej pomocy, przecież są różne fundacje , pielęgniarki, ludzie którzy chcieli by zarobić troszke $ i wtedy i ona i dziadek mieli by łatwiej.... ale niektórzy są zbyt uparci i niechcą sobie pomóc....

Piraniu jedna rzecz mnie jeszcze nurtuje czy jeśli w czerwcu miałam robione wyniki i mój Testosteron wynosił 17,12 ng/dl N[8,01-49,86], powinnam zastanowić się nad zakupem Inositolu ? czy lepiej najpierw wykonać ponownie to badania ?

Ostatnia edycja:
Justi moja córa tak chorowała ,non stop , na okrągło !!! CRP w końcu wyszło podwyższone i lekarz zaczął szukać ... i doszliśmy ...już dokładnie nie pamiętam całej drogi ... ale CRP wiele nam powiedziało ( bo podejrzewaliśmy że Młoda choruje bo się denerwuje - okazało się że nie )

reklama
hej

coraz mniej czasu :/ tescie jutro przyjeżdżaja na półtorej tygodnia a pozniej do pl jedziemy na prawie tydzien takze tylki sporadycznie bede wpadać i wam glowe zawracać :-)

Dorcia jak tam synuś? buszuje w brzuszku? Mdlosci minęły?

Piranho Kaja jest naprawde zdolniutka!! Napewno jak pojdzie do przedszkola bedzie sie nudzila bo bedzie wstystkich na glowe bila.
A właściwie apropo przedszkola idzie w tym roku Krzysiu czy odpuszczacie?

male liski nie smutaj sie i nie zamartwiaj dzidzia rosnie zdrowa i silna!! Bede trzymac kciuki 17.09!!! Dzien później trzynaj tez za mnie ;-)

matik ciesze sie ze pecherzyk i beta slicznie risna Gratulacje!!!!

macy ja nie wiem jak ty wytrzymujesz bez podglądania kropeczki??? Ja juz bym trzy razy byla u ginka na wizytacji :-D
Daj koniecznie znac na kiedy termin d i staniesz

airfix slonce kiedy testujesz???? wierze ze to kropeczka cie tak meczy a nie hormony :*

Aschlee geatuluje i kciuki zacisniete!!

zycze milego dzionka i najpóźniej odezwe sie w środę po wizycie.Na 11 mam termin uuuuuuuuuu juz sie boje/ciesze :-)

Do góry