reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Iweet Marzycielka na razie ta płeć niepotwierdzona na 100% bo jak wiadomo dość wczesny etap. Miałam dzisiaj prenatalne na dość dobrym sprzęcie i widziałam nuba dla mnie był dziewczynkowy, tak jakby sie rozwidlał na końcu więc sama zapytałam lekarza a on mi potwierdził że wg niego idzie w kierunku płci żeńskiej, czyli jednak jest ta szansa na córkę... aż boję się uwierzyć. Był dość płaski.
Czy coś zrobiłam w kierunku płci. Myślę że nie dałam z siebie wszystkiego - np nie badałam nigdy hormonów. Jak teraz analizuję co zrobiłam to staranka w 7 i 9 dc. Owulacja w 12 dc. Tak więc odstęp to około 2,5 dnia. Ph po starankach 4 godziny po zbijałam do 4,0 abiofemem, potem nie kontrolowałam do owulacji aż tak tylko kilka razy i dawałam represh. Starania bez orgazmu, po starankach od razu poszłam się umyć więc pewnie mało w środku zostało. Wcześniej troszke dietki było w sensie unikałam potasu i soli i zwiększyłam ilość nabiału. Łykałam suplementy magnez i wapń kilka miesięcy wcześniej, w cyklu staraniowym troszke sie z suplementami opuściłam. A wcześniej kilka miesięcy łykałam jeszcze kompleks witamin B i dwa miesiące przed inozytol. Może to w jakiś sposób zwiększyło szanse. Dietę z mężem mieliśmy dość ubogą zero warzyw i owoców...

maggie super. w sumie sporo zrobiłaś. nie robiąc nic miałaś 50% szans. gratuluje raz jeszcze.

ja właśnie po wizycie. wszystko ok. dzidzia wg usg 10t+6d. prenatalne mam 12 marca.

Ja jak tak czytam opisy tych staranek gdzie udało sie zaplanowac plec to daje mi nadzieje ze marzenia sie jednak spełniaja:-)
Też bym chciala uslyszec przy kolejnej ciazy to magiczne słowko "dziewczynka":tak:

Iweet może sporo ale wiesz dziewczyny zrobiły dużo więcej ale zobaczymy jakby się spełniło to marzenie byłabym najszczęśliwsza na świecie więc zobaczymy. A z gratulacjami poczekamy jeszcze trochę żeby na 100 % było potwierdzenie, bo na tak wczesnym etapie zdarzają się pomyłki, z ciekawości wrzuciłam zdjęcia na in gender i zobaczymy

Maggie to ja teraz trzymam kciuki żeby przypuszczenia o córeczce już pozostały i były pewnością.
Iweet super że z kropeczką wszystko w porządku .

A ja siedze z Olinkiem w domu. Chodzimy na spacery, bawimy sie i nawet mi tak dobrze heheeheh. No ale w poniedziałek już wracamy do codzienności. Trzeba do pracy wrócic noi on do przedszkola.
Widze że dużo nowych starających babeczek jest także witam sie serdecznie.
Andziak,Czarna fajnie że zaglądacie.
A gdzie reszta naszych babeczek kochanych.?

No i mam już swoją zdobycz
ach tylko teraz niuni małej mi tu brak [emoji7]
ImageUploadedByForum BabyBoom1424991544.161302.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1424991544.161302.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1424991544.161302.jpg
    46,3 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Iweet Gratuluje zdrowego dzidziusia, mocno zaciskam kciuki za córcie &&&&&

maggie Oby marzenia się spełniły tego życzę mocno, mocno &&&&

Ja jak zwykle na chwilę, bo u mnie problem goni problem..jak nie budowa i myslalam ze to koniec problemów...to wczoraj przywieźli okna do domu i w tym drzwi tarasowe przesuwne tylko że nie takie jak chciałam:wściekła/y: miały sie odsuwać z prawej na lewa stronę i takie mam w zamowieniu napisane i narysowane, a przyjechały odwrotne , co nawet nie wchodzi w gre bo w tym miejscu ma stać narożnik, wiec ja nie bede wchodzic za naroznik zeby drzwi otworzyc, a po za tym nie pasuje mi to do całego wnetrza i tarasu i juz, i teraz problem bo kazdy umywa ręce, wczoraj nawet sprzedawca sugerował ze źle zamówienie złozone było- a ja mowie-ze ze swojej strony juz bardziej sprecyzować nie mogłam tego ze maja z prawej strony na lewa sie odsuwać, miały byc inne niz na wystawce w sklepie bo tam były lewe, na rysunku w zamowieniu tez mam narysowane drzwi od wewnatrz prawe, klamka po prawej stronie....a Ci dalej swoje...

Ostatnia edycja:
Do góry