reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny jaki magnez można łykać w staraniach dziewczynkowych prócz cytrynianu ???? Asparginian? Tlenek? I czy ma któraś nazwę/firmę magnezu w innej postaci którą można by przyjmować? Ja nie dam rady przyjmować więcej magnezu w postaci cytrynianu, po przyjęciu 2 tabl za 2-3 min jestem w łazience, po przyjęciu jednej za 10min...Więc wchłanialność zadna, a dodatkowo za tydzień to znikne z oczu bo pewnie z 5kg schudne hehe

reklama
kate... Tak się zastanawiam czy nie lepszy byłby ten w proszku dla mnie, jak wypije Magnesol 150 taki do rozpuszczania w wodzie to jest lepiej, ale tabletka to 2 min i koniec... jeszcze patrze na ten CYTRYNIAN MAGNEZU 100% CZYSTOŚCI 227g HIT! SWANSON (5153068836) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wychodzi 1 łyżeczka dziennie...tego Twojego też chyba tak i pojemność mają jednakową, na Twoim pisze ze jest 119 porcji po 1/2 łyżeczki czyli ok 60 porcji wychodzi w przeliczeniu na nasze dawki- 1 łyzeczka dziennie. To na 2 miesiace :) za 40zl- sie opłaca :) A masz porównanie co do brania tabletek i picia tego ? Miałas jakies efekty uboczne ?

witam drogie Panie :)
od jakiegoś czasu Was podczytuję i próbuję zbierać informację :)
jestem mamą synka i celujemy na dziewczynkę :)

Ja łykam magnez, wapno, wit b6, castanusa, kwas foliowy, żurawinę, witaminę C,
mąż: wapno, magnez, podjada żurawinę,

pijemy miętę, wodę niskosodową, mąż pije colę light, utrzymujemy dietę białkową

polecacie mi jeszcze jakiś suplement??? :)))

Airfix - ja mam ten magnez w proszku ze Swansona - u mnie jest lepiej jezeli chodzi o zoladek (przy tabletkach mnie momentalnie boli, a przy proszku nie), ale ogolnie jezeli chodzi o magnez, to ktorego nie biore, to niestety kazdego dnia mam biegunke :-(

Macy - a co u Ciebie?

airfix ja też miałam sensacje żołądkowe po przyjmowaniu magnezu (brałam i ten w tabletkach firmy NOW i ten w proszku i bez różnicy), ale na poziom magnezu u mnie to nie miało wpływu, tzn przyswajalność była ok, bo magnez miałam ponad normę.

reklama
Do góry