reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cocinella miętę mąż może pić a kwasu foliowego i wit c bierzesz tylko Ty - mąż nie

daria też tak słyszałam i trochę w to wierzę że jak rodzi się dziecko to ktoś z rodziny w niedługim czasie odejdzie - jak tylko urodziłam starszego synka zmarła babcia mojego M która praktycznie nie chorowała i w dzień jej pogrzebu wychodziliśmy z synkiem do domu ze szpitala, w zeszłym roku moja kuzynka urodziła przed terminem synka (miała problemy ze zdrowiem a jej tata bardzo czekał na wnuka) i tydzień po porodzie zmarł nagle - zdążył zobaczyć wnuka tylko przez skype

iweet ja też raczej jestem z niedowiarków i pewnie do 9 m-ca bałabym się kupić coś różowego żeby nie zapeszyć

małe liski jakich przypraw używałaś do potraw? pamiętam że paprykę słodką ale co jeszcze? koperek suszony albo mrożony można?

reklama
Aljul - dość przykra ta teoria :-( decydując się na dziecko skazujesz kogoś bliskiego na śmierć :-( ja tam wolę w to nie wierzyć. Poza tym nasza wiara nie dopuszcza wiary w przesądy, a to swego rodzaju przesąd ;-)

cocinella tak, m nie powinien przyjmować kwasu foliowego (nie pamiętam dlaczego), witaminy c (bo poprawia jakość nasienia a to nie wskazane na dziewczynkę) i mięty (obniża co prawda testosteron, ale obniża tez estradiol a mężczyzna w staraniach o dziewczynkę powinien mieć wysoki estradiol)

oto moja śliczna dzidzia :-)
IMG_9008.jpgIMG_9010.jpgIMG_9013.jpg

Załączniki

• IMG_9008.jpg
    IMG_9008.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 67
  • IMG_9010.jpg
    IMG_9010.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 71
  • IMG_9013.jpg
    IMG_9013.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
Iweet pieknosci!
Aljul staralam sie unikac przypraw - wszystko bylo mdle i nie ostre, sporo rzeczy wylecialo mi z glowy a propos staran...ale pamietam ze robilam sobie grzanki - chlebek, troche masla i posypywalam bazylia/ziolami prowansalskimi
maran tydzien do usg!
macy ..jak ty?

małe liski dziękuję - też się staram nie używać soli i cukru ale czasem coś bym dorzuciła
a te grzanki też fajny pomysł - jak zrobię z bułka to pewnie chłopcy chętnie sobie takie zjedzą

maran naprawdę już tylko tydzień do Twojego usg? ale ten czas zasuwa

iweet a ja zakodowałam sobie że M może pić miętę ale mój nawet i tak nie chciał o niej słyszeć - za to moi chłopcy ilekroć zrobię ją sobie to oni też chcą

reklama
iweet a żurawine powinien łykac?
a ja miete mogę pić? bardzo mi zasmakowała

drugi raz patrzę na fotkę nr 2 Twojej dzidzi, cos niesamowitego ;-)

Do góry