reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Co do badań prenatalnych to miałam robione w 23 tc coś koło tego. Nie robiłam w 13 ani w 31 tc. Najważniejsze są te środkowe. Moja lekarka stwierdziła że ta reszta to naciąganie kasy. Ale często ciężarne je robią. Aha i mam zdrową 6 tygodniową córeczkę.

reklama
Co lekarz to opinia. W Anglii badania są bezpłatne i robione 12-14 tydz bo tylko wtedy można zmierzyć przezierność karkową. Moje dziecko nie dalo zrobić sobie badania i w 16tyg miałam robione inne podobne. W 20tyg-tzw usg połówkowym sprawdzają kość nosową, kończyny itp i narządy wewnętrzne, przepływy itp. Myślę, że rodzice nawet jeśli płacą za badania i stać ich na to, to z chcę je robią by być spokojnym lub działać za wczasu.

Elenaa- tak no plemniki idą i idą a ph zakwaszajac idzie dalej a nie gdzie tylko palcem sięgamy, wiec ja bym tam zakwasila tylko nie za mocno ,

Ja zawsze jak coś to wolę zrobić tak i wiedzieć że zrobiłam co mogłam. A co bedxie to będzie :)

Co do temperatury ja nigdy nie korygowałam tylko zaznaczałam ze zaburzona,

Aneta - witaj :) , sylk to lubrykant o niskim ph sprzyjający na dziewczynkę a termometr musi być specjalny owulacyjny elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku, ja już jestem po prenatalnych :) , wszystko dobrze z dzidzia płeć nieznana ;) , ale starałam się o dziewczynkę czy się udało kto wie :D ,

Katja- ja na betę jak nie przyjdzie okres to na następny dzień bym robiła juz - osobiście nigdy w życiu bety jeszcze nie robiłam. Hehe zawsze testem ki wyszło , ale jak jest taki przypadek ze nie wychodzi a jest się w ciąży to betę lepiej zrobić , zależy jakie masz cykle bo u siebie np to mniej więcej miałam takiej samej długości czyli wiadomo kiedy się spóźnia :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Wsadzilam chociac lactovaginal:(tak mi szkoda tego sylku..

Elenna wydaje mi sie ze mam szyjke nisko,miekka i otwarta.Wczesniej mialam mialam wysoko bo ciezko bylo dotknac ją z gory ..czy ja to dobrze sprawdzam?chyba ze wlasnie teraz jest wysoko a jak ja mysle ze jest wysoko to jest nisko?heh nie kumam zas..ale otwarta i miekka na bank

P.S. Edit: po paru h po lacto ph 6..:/ nawet lacto przeciwko mnie.

Ostatnia edycja:
Elenaa- tak no plemniki idą i idą a ph zakwaszajac idzie dalej a nie gdzie tylko palcem sięgamy, wiec ja bym tam zakwasila tylko nie za mocno ,

Ja zawsze jak coś to wolę zrobić tak i wiedzieć że zrobiłam co mogłam. A co bedxie to będzie :)

Co do temperatury ja nigdy nie korygowałam tylko zaznaczałam ze zaburzona,

Aneta - witaj :) , sylk to lubrykant o niskim ph sprzyjający na dziewczynkę a termometr musi być specjalny owulacyjny elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku, ja już jestem po prenatalnych :) , wszystko dobrze z dzidzia płeć nieznana ;) , ale starałam się o dziewczynkę czy się udało kto wie :D ,

Katja- ja na betę jak nie przyjdzie okres to na następny dzień bym robiła juz - osobiście nigdy w życiu bety jeszcze nie robiłam. Hehe zawsze testem ki wyszło , ale jak jest taki przypadek ze nie wychodzi a jest się w ciąży to betę lepiej zrobić , zależy jakie masz cykle bo u siebie np to mniej więcej miałam takiej samej długości czyli wiadomo kiedy się spóźnia :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki za odpowiedz :) powiem ci ze mnie kusi niesamowicie bo w terminie okresu w ten dzien jestem juz na wakacjach. A mi w pierwszej ciazy tak jak wspominalam nie wycjodzil test ponad tydzien po !! A ze mialam i mam nieregularne no to...:/

Dzieki za odpowiedz :) powiem ci ze mnie kusi niesamowicie bo w terminie okresu w ten dzien jestem juz na wakacjach. A mi w pierwszej ciazy tak jak wspominalam nie wycjodzil test ponad tydzien po !! A ze mialam i mam nieregularne no to...:/
Zrób sobie test dzień przed urlopem, może akurat będzie dobry. Z testami różnie bywa. A i każda ciąża jest inna. W pierwszej od razu wyszedł mi test pozytywny a w drugiej musiałam poczekać.

Hejcia:)Co tu tak cicho?
Az mi glupio zas pisac haha:p

Antonina hop hop!?Testowalas?

Elenna dzisiaj spadek temp odnotowalam takze spodziewam się dzis owulacji i jutro skoku:p Mam nadzieje ze gadzinki jeszcze zyja^^

Aneta sylk to taki lubrykant i on zakwasza.Do kupienia w necie

Jestem jestem, wczoraj mialabyc @ :-) ale nie testowalam bo nie chce mi się wierzyć że mogłoby coś z tego być a to dlatego jak wcześniej pisałam że sexy były w plodne o w 19 dc gin powiedział że ja jeszcze przed owu. Także chyba się coś rozlegulowalo.dziwnie bo zawsze jedyne opóźnienia to 2dniowe. Także czekam na @ ktora miała przyjść wczoraj :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antonia ja miałam tak w jednym cyklu, że wg mnie owulacje miałam 21 dc (test ovu dodatni, skok temp, i kłucie po prawiej stronie). W 26 dc poszłam na usg a lekarz mówi, ze przed owulacją i pęcherzyk 19 mm.
Wydaje mi sie, że była to druga owulacja (może ta księżycowa akurat była I kwarta, a ja urodzilam się w I kwarcie), albo po prostu drugi dominujacy pęcherzyk któy sie nie uwolnił.
Okres dostałam w 35 dc czyli tak jak spodziewałam się 14 dni po owulacji która była jak mi się wydawało 21 dc :-)

Do góry