reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

macy tak tak rozumiem nie chodziło mi że masz w Polsce rodzić :tak: tylko jeżeli macie trudny wybór to może należałoby popatrzeć na takie szczegóły ;-)

ja właśnie wróciłam z basenu poleżałam 1 godz ale do połowy pod parasolem;-) poczytałam książkę trochę ze sobą przywiozłam ostatnio ok 11szt :-)
i idę robić amu amu lubicie pesto z rodzynkami i orzeszkami piniowymi ? całą moja familia uwielbia :rofl2:

buziaki i trzymam kciuki za starające się dawajcie czadu nie ma co tak długo cisza była teraz w sierpniu musi być wysyp a co :angry: :zawstydzona/y:;-):tak::-):-D

reklama
Elle, ja stosowałam w tym cyklu taki system codzienny ;-) I taki też mam plan na następne cykle, bo wtedy i łatwiej trafić i zwiększa się szansę na dziewuszkę. Chociaż mam nadzieję, że już nie będzie potrzeby, bo po tych intensywnych starankach przez trzy dni bolał mnie kręgosłup :rofl2:

Dam Wam coś tak dla zabawy, pewnie nie jeden juz kalendarz chiński widziałyście, tak jak ja, ale z tym spotkałam się po raz pierwszy. Z synkiem sprawdziło się :) Jeden link to kelendarz, a drugi planowanie płci-czyli w jakim miesiącu najlepiej zajść w ciąże i co ciekawe w obu uwzglednia się oprócz naszego wieku, także wiek tatusia ;) Baby Gender Predictor Test i Gender Predictor Planner . To tak w ramach zabawy w ten tropikalny dzień :) w domu mam 35 stopni...

Macy no rzeczywiscie fajna prace ma Twoj maz. Mozliwosci rozwoju nie tylko dla niego ale i calej rodziny, poznawanie innych krajow, jezykow. To pewnie ma i male minusy, ale jednak napewno wiecej plusow, super. Macy niby tak, gdzie jak nie tu, jednak widzisz, wiele dziewczyn zaczyna z wielka energia planowanie, pozniej jakies klody pod nogi, jak nie problemy z zajsciem to pozniej z ciaza, a ja co? Nie dosc mi ze udalo sie za pierwszym razem to jeszcze rozkminiam plec, czuje sie nie wporzadku. Jednak ciagle o tym mysle. Kasoku mnie zaintrygowala tym ze lekarz powiedzial jej na 100%.

Airfix z tego wszystkiego zapomniałąm powiedziec czesc :) Witaj. Życze córeczki ;) U mnie tez skwar nieziemski, dusze sie.

Ostatnia edycja:
Elmo ja też myślę że to żaden wstyd wypowiadać się na temat płci bo to jest to forum i niedługo mam nadzieję będziecie wysłuchiwać mojego zrzędzenia czy jest ta upragniona córka czy nie :-D
Ewelin myślę że idealnie wstrzeliłaś się w 0+13 bo pamiętam jak opisywałaś swoje staranka a po owulce jedynie córa może być i do tego ta limonka, córa jak nic :tak:
Araki dzięki za wiadomość , utwierdza mnie to tylko w przekonaniu żeby nie robić dnia przerwy tylko działać bo owulka musi w końcu przyjść... już się nie mogę doczekać Twojego testowania co mnie jeszcze bardziej utwierdzi w przekonaniu że codziennie przytulanki zwiększają szansę na ciążę a nie aż tak osłabiają plemniki ;-)

Elmo, możliwości dla dzieci daje ogromne. Młody zasuwa w trzech językach, a ma 7 lat dopiero. Młoda sunie w dwóch i pół. ;-) A tu pisz, aż będą paluchy bolały. Najbardziej odpowiednie miejsce.
Airfix, z moimi dziećmi się sprawdza, ale ze mną samą już nie. ;-)
Matik, urodziłam pierwsze dziecko w PL, potem drugie już poza granicami. Rodzenie dzieci w Polsce wiąże się z dłuższym pobytem. Dla mnie to nie do zrobienia, więc bez znaczenia, ile bilety kosztują. Moja mama w Polsce nie mieszka, za teściową mogę potęsknić. Co będzie, to będzie. Na razie i tak muszę czekać na decyzje.

elle dzięki ze wierzysz w te moje O+13.
elmo naprawde możńa rozpoznać, w szczegolności chlopca w 13 stym tygodniu.
Mi sie wydaje że twój lekarz wie że tam synek w brzuszku u Ciebie siedzi tylko się asekuruje i każe czekać.

reklama
Airfix o rany, czyli dopiero w 2015 dziewczyna, masakra....
Elmo będzie dobrze, teraz i tak już nic nie zmienisz :)
Matik kciuki!

a ja, tak pięknie się zapowiadało, ale już wiem, że nic z tego, lekko zaplamiłam i też mam taki sluz jak zawsze przed @, po ptakach, jasne mogę sie łudzić, ale już obserwuję się jakiś czas i wiem, że znowu nie wyszło. Nigdy nie sądziłam, że będę miała taki problem :(
w dodatku nie mam zaufanego lekarza, więcej dowiaduję się tu z forum, lekarz mi umie powiedzieć tylko, że badania w sumie w normie (choć ja wiem, że były na granicy) i że mam wyluzować.
Teraz tak sobie myślę, że może wrócić do tabletek na 1-2 cykle, spróbować w ten sposób i potem znowu wrócić do staranek, jak sądzicie? bardzo mi zależało by nie rodzić znowu latem i by mieć małą różnicę wieku, no i żeby byla dziewczynka, ale bardziej chcę dziecko. Zastanawiam się też czy nie wstrzymać się znowu z pół roku, ale wtedy róznica będzie większa, no nic, tak sobie przyszłam trochę poużalać się, przytulcie... :crazy:

Do góry