reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Viedzma na Twoim miejscu tez bym juz nie ryzykowala z poprawianiem :/ Test pozytywny wczoraj wieczór, dzialania rano, lepiej nie moglo byc. A to ze kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej, no coz, znaczy ze u Ciebie pewnie poziom tego hormonu wolniej opada czy jakos tak... jak pisala Pirania wyzej: plemniki przebywaja jeszcze kilka godzin w szyjce i jesli poprawisz popoludniu czy wieczorem to moim zdaniem tez wstrzelicz sie w O+12 jak nic. Z reszta plemniki beda raczej slabe skoro juz dzis dzialaliscie. Utrzymuj wysokie ph, aplikuj sode powiedzmy do jutra rana i jutro jeszcze wypilabym ten napoj sodowy ale zrobisz oczywiscie jak uwazasz &&&&&&&&&&&&&&&&&

Roszpunka co do zakupów mialam zaszalec z blue a wrocilam z dwoma spodniczkami i sukienka dla córy. No nie moglam sie powstrzymac ;-) Malemu kupilam fajny kombinezon taki zeby go wybrac ze szpitala i na pierwsze dwa miesiace pewnie styknie i wlasciwie z ubranek na start mam juz chyba wszystko no moze jeszcze jakies gatki zakupie, znajac zycie nie jedne ;-)

reklama
Myfanwy, jak byś zaszła w ciążę, to trzeba przestać karmić, bo jak wiadomo ssanie powoduje obkurczanie się macicy. A ile ma twoje dzieciątko? Masz synka? I czy masz już @?

Mam córkę, a miesiączkuję już prawie półtora roku (cykle są dość regularne), zaś dziecko skończyło właśnie 2 lata (@ dostałam jak zaczęłam rozszerzać jej dietę). To moje karmienie to już i tak ograniczone, ale jak zajdę w ciążę to pewnie rzeczywiście odstawię całkiem, żeby nie ryzykować.

Myfanwy,a o kogo sie teraz starasz?

Elmo,ach zazdroszcze! Fakt,nie da sie przejsc obojetnie obok takich slodkich malenkich ciuszkow :-) a zostalo ci cos po corci,czy wszystkiego sie wyzbylas? Ja sie waham czy zostawiac ciuszki po Maksiu... na razie wszystko zostawilam,ale niedlugo sie w tych ciuchach zakopie :-/

Wiedźma no to idziemy łeb w łeb !!! Ja za Ciebie również trzymam kciuki &&& cały czas mocno zaciśnięte...u ręców i nogów :tak::tak::tak: Fajnie że sexik był rano ... żołnierzyki były wypoczęte !
Kurcze nooo żałuje że nie wykorzystałam mojego przed tą drugą w nocy ! Ale się nie obudziłam...byłam tak zmęczona wieczornym baraszkowaniem że nie ustawiłam budzika :-( Jakoś nie bardzo wierzę w ten cykl...od kilku cykli tak mam ...i przeczucia się sprawdzają. Wcześniej wydawało mi się z każdym cyklem że to już, teraz na pewno i doopa ! Już nie raz wstrzeliłam się w samą owulkę i co ? Hmmm no nic zobaczymy co będzie !

Myfanwy a ile córcia ma latek ??? &&& na różowo !!!

Ostatnia edycja:
Dorcia oj zasuwa :) najbardziej nie mogę doczekać się ruchów :) byłabym spokojniejsza :)

Roszpunka no własnie w niedzielę mam dodatkowe usg (bo to w 12tc już zaliczyłam, ale nie było widać) i liczę na lepszy sprzet i nuba, po którym dziewcyny tu ocenią płeć :D bo lekarz na pewno będzie milczeć.
Boję się okropnie, już wolę nic nie zobaczyć oczywiście niż za dużo hahah, ale ciekawość jest :)
trzymam też kciuki za Twój letni plan!
A co do ubrań ja zostawiłam najfajniejsze a resztę oddałam lub sprzedałam, bo nie wszystkie były super a też np. zimowych kombinezonów nie założe bo się nie zgra wiosenny dzieciaczek wzrostowo z jesiennym, ale nie martw się, też mam jeszcze tego sporo i grozi mi zakopanie :D

Elmo no stresik mam mega, a Ty jesteś niemożliwa z zakupami, ale to już chyba tak będzie, ze dwojkę będziemy obkupywać, już bym chciała robić zakupy, najlepiej róż :D

vviedzma, moim zdaniem trafiłaś idealnie, lepiej być nie mogło :tak:, dbaj po prostu o wysokie pH i faszeruj się potasem :-), nie poprawiałabym z powodów, które wymieniły dziewczyny.

Oczy niebieskie, no właśnie, jak to się stało, że Ciebie tam jeszcze nie ma? :-) Melduj szybciutko ile czynników było albo wklej staranka bo trzeba szybko naprawić ten błąd :-)

reklama
Piranha było tak, że pH miałam 5.0-5.5. Stosuję diete, nie piję kawy, używam co jakiś czas sylk... stąd pewnie takie pH. Suplementy. Ciekawe czy w ogóle zajdę. Mój m będzie miał stare żołnierzyki:zawstydzona/y:.

Dziewczyny dieta moja to 14 dni allevo, potem dieta od dietetyczki. Ale to nie wszystko... zumba 3 razy w tygodniu, rollomasaż 3 razy w tygodniu, zamiast jeździć autem staram się chodzić na piechotke. Acha jeszcze orbitrek. Moje wyniki to talia -16cm; uda w każdym po - 5, biust -7cm.
Żadna dieta cud, dużo wysiłku i wyrzeczeń. I jem ryby, pierś z kurczaka, serek wiejski, zero ziemniaków i białego pieczywa, zero bananów.

Do góry