Piranha
Fanka BB :)
vviedźma, nadal nie rozumiem ale ja ostatnio niedospana jestem
, skoro nie wypadła Ci @ to skąd wiesz, że FL wyniosłaby tylko 10 dni :-), bo wtedy wyszedł test ciążowy? Test ciążowy nie musi wyjść dopiero w terminie @, może wyjść wcześniej, zazwyczaj wychodzi pozytywny 2-3 dni po implantacji a implantacja może się odbyć od 5 do 12 dpo, test może zatem wyjść pozytywny już w 7-8 dpo (choć dość rzadko tak się dzieje). Miałaś na myśli czy warto mierzyć tempkę czy robić testy po pozytywie? Tempkę oczywiście warto mierzyć przez całą FL, jeśli tempka po plusie na teście nie wzrasta to warto nadal robić testy wyczekując drugiego piku LH. Twój wykres jest bardzo ładny a późniejszy skok sprzyja zapewne poczęciu synka :-), o niskim progesteronie świadczą niskie tempki w FL albo częste spadki w dół, skok owulacyjny następuje od 3 dni przed do 3 dni po pęknięciu pęcherzyka (progesteron tak naprawdę wzrasta jeszcze przed owulacją) i wszystko zależy od czułości ośrodka termoregulacji w mózgu na poziom progesteronu. Mega kciuki by udało się zbić bilirubinę. Oj pamiętam jak mi się dłużyło do pierwszej wizyty.
Nuuuska, raz jeszcze dziękuję :-* Tak, tak, dziś serducho a w weekend szlaban :-), bardzo dobrze, że owulka daleko bo endo zdąży sobie przytyć
A sprawdzałaś jak bardzo wzrasta Ci pH po napoju sodowym? TSH super, najlepsze przy staraniach to 1-1,5. Ja chyba nadal łykałabym Euthyrox albo chociaż mniejszą dawkę, niech Airfix doradzi w tej kwestii :-)
krystianmartin, lepszy byłby Duphaston, dydrogesteron lepiej się wchłania i nie wpływa na PTC.
Znikam na razie, dzieci marudne a komputer doprowadza mnie do szału dziś ;-)

Nuuuska, raz jeszcze dziękuję :-* Tak, tak, dziś serducho a w weekend szlaban :-), bardzo dobrze, że owulka daleko bo endo zdąży sobie przytyć

krystianmartin, lepszy byłby Duphaston, dydrogesteron lepiej się wchłania i nie wpływa na PTC.
Znikam na razie, dzieci marudne a komputer doprowadza mnie do szału dziś ;-)