reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia, no to GRATULUJĘ ciążowych mdłości :-D, oby jednak nie dały za mocno popalić, u mnie zaczęły się mniej więcej na tym samym etapie :tak:, w 7 tygodniu bo pamiętam, że było to jeszcze przed pierwszą wizytą w 7t4d :-) Organizm zobaczył, że się martwisz i postanowił dać Ci sygnał byś poczuła się ciążowo :-), po prostu hormony osiągnęły już dużo wyższe stężenia a widocznie tak jak i ja nie jesteś wrażliwa na niższe stężenia :-)

reklama
Oczy niebieskie- kawa i czosnek zdecydowanie nie....bleeeeeee. Chwilę przed ciążą spełniłam swoje marzenie o ekspresie do kawy...nacieszyłam się tydzień, a teraz samo patrzenie na ekspres mnie muli... A co?

Chyba się przekonam do serduszek.... po pierwszym w tej ciąży razie pół nocy nie spałam, a pozostałe pół mi się śniło,że krwawie....masakra.

Dorcia- poczekaj do środy. Ja wiem,że wszystko u Ciebie ok!

Takie wykresy dają nadzieję nie :)

ja już mam plamienia jeszcze brązowe ale i tak odpadam :) ale widać ze bywają wyjątki :)

bardzo fajna stronka polecam można nawet zobaczyć wykresy kobiet które mają dziewczynki albo chłopców a nawet bliźniaki ;)

trzeba się tylko zalogować i podać adres ale z końcówką europejską bo mi na .pl nie chciało zarejestrować :)

chart162150-1.png

Fertility Charts Gallery - FertilityFriend.com

Właśnie się dowiedziałam, że ta moja koleżanka, która miała mieć pierwsze USG też 15 stycznia jak Dorcia dostała krwawienie i jest w szpitalu, to było puste jajo płodowe i teraz czeka na zabieg, strasznie mi smutno z tego powodu :-( Strasznie mi jej żal, tak bardzo pragnęła drugiego dziecka, drugą córeczkę poroniła w 20 tygodniu ciąży, trzecie dziecko zaraz na samym początku a teraz to, mówi, że już nie będzie się starać :-( Dorcia, limit pechów wyczerpany :-( zatem Twoja ciąża na pewno jest książkowa i zdrowa, zobaczysz.

gorgusia a nic, też tak miałam. Do 3 m-ca ledwo, ledwo i to tylko Ricore z mlekiem. A czosnek jak uwielbiałam miłością bezwarunkową, tak omijałam szerokim łukiem. Teraz mi już w miarę przeszło i piję normalną kawę i czosnek wraca pomału do łask.
Dorcia pierwszy raz widzę, żeby się ciążówka cieszyła z mdłości, jeszcze ich będziesz miała po dziurki. Hihihi. Super! i nie martw się, będzie dobrze.

Matik przykro mi :-( Trzymaj sie.
Pirania ale pech, matko. Skad sie teraz tyle bierze tych "kiepskich" ciaz? :-(
Ewelin Ty zdaje sie dzis masz wizyte???? Czekamy na wiesci.
Dorcia babo, dziwny przypadek z Ciebie :-) cieszysz sie z mdlosci. Zartuje, wiem ze sie denerwowalas brakiem objawow ale teraz juz badz spokojna. Czekaj cierpliwie na pierwsze usg, nie ma sensu szukac czegos 2-3 dni wczesniej, niestety musisz sie uzbroic w cierpliwosc bo ciaza to wlasciwie nieustanne czekanie na cos a przed Toba dluuuuugie miesiace!
Gorgusia, chyba kazda z nas wie ze ciaza to nie czas na jakis hard core w lozku, napewno Twoj m bedzie delikatny i bedzie dobrze. Jak zauwazysz jakies plamienia to wtedy bedziesz sie zastanawiac. I mowie to ja ktora w pierwszej ciazy w 25 tc po jednym takim razie kiedy zobaczylam lekkie krwawienie natychmiast pojechalam do szpitala. Wtedy lekarz powiedzial stop no i byl post az do 9 miesiaca. Ale kiedy nie ma przeciwwskazan to mysle ze nie ma co torturowac faceta, w koncu sex zbiza. Ale absolutnie nie namawiam.

Ostatnia edycja:
Piranha no to mam stresa....ale wytrzymam do środy !!! Muszę !!! Bardzo mi przykro z powodu koleżanki...bardzo !!! A mówiłaś że ona chyba wyżej w ciąży była niż ja...tak ?
Przykro mi strasznie...nie znam jej a tak bardzo jej współczuję !!!

Elmo tak ja w ogóle zawsze dziwna byłam....hehehehe...ale Was już moje dziwactwa nie dziwią - prawda ? Staram się myśleć pozytywnie...staram się ! CMOK !!!

Oczy niebieskie...czekaj czekaj jeszcze będę Wam tu marudzić ... wszystko przyjdzie z czasem !!!

Piraniu szkoda mi Twojego synka ze tak choruje. Ale tak jak mowisz, nie bedzie chodzil do przedszkola to i infekcji bedzie mniej.
A co do kolezanki to szczerze wspolczuje, wiem jak musi to przezywac...

Nusiaa trzymam kciuki za wizyte!:)

Piraniu jest sens robic estradiol w 10dc?

piranha kochana strasznie mi przykro z powodu kolezanki :no:zycie jest bardzo niesprawiedliwe niestety i wiele rzeczy rozdziela nie tak jak powinno.
Co do mnie, watpie zeby byl jeszcze jeden dojrzewajcy pecherzyk, kochana w moim wypadku nie wierze w takie cuda niestety :-( sprobuje spytac sie jej o ten lek, zobaczymy co powie. O TSH na pewno spytam bo mnie sama to martwi, skacze jak chce i nie reaguje jak powinno na leki :-( a plamienia nie zdarzaly mi sie wczesniej stad tez moj niepokoj bo dziwnie sie to wszystko na siebie ponakladalo :/

Dorcia aaaaaaa to jak masz mdlosci to wszystko wyjasnia :laugh2: to ja juz wiem skad te zacmienia umyslu !!:wściekła/y: zycze Ci jak najwiecej mdlosci jesli to ma Cie uspokoic kochana !! :DDD i przypominam - NAPISZE CI ESKA ZARAZ PO USG !! :-)ZAKODOWALAS ????? :-)

anias, Elmuś dziekuje za wsparcie - przyda sie oj przyda :zawstydzona/y:

reklama
Do góry