reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zdecydowałam się, że jednak będę chciała poznać płeć... bo jeśli to dziewczynka to będę potrzebować czasu aby oswoić się z tą myślą... myślę, mój mąż i córka będą potrzebować tego jeszcze bardziej... oboje bardzo się nastawili na chłopaka...

reklama
Mar-chew nie wyobrażam sobie nie poznać płci, nie umiałabym czekać aż do porodu, chociaż mam koleżankę, która też nie chciała wiedzieć. A powiedz mi, robiłaś test z sody, ja mniej więcej w twoim czasie robiłam, tydzień dwa przed "wyrokiem" :-)
U mnie było łatwiej, bo córka chciała siostrę i była delikatnie mówiąc zniesmaczona, że ma być braciszek, już jej na szczęście przeszło.

anias, dzięki kochana, po Nifuroksazycie choroba całkowicie zniknęła :-) A może niech łyka Mucosolvan w tabletkach (taka forma też podobno może być)?

Milla, chętnie pomogę! :-)

Dorcia, gratulacje dla szczęśliwej mamusi! :-)

Marchew, ja też bym jednak wolała wiedzieć, lepiej się wcześniej nastawić odpowiednio i nie poczuć (odpukać) zawodu przy porodzie, to przecież jedna z najszczęśliwszych chwil w życiu. Kiedy idziesz na USG bo płeć na pewno już pięknie widać? :-)

Piranhatest mialam 10 .wiec jak Ci sie wydaje powinno cos pokazać? Lukne jak wroce z pracy A patrzylas na wykres? Dziś lekki spadek ale mierzylam 30 min wcześniej a w nocy budzilam sie i srednio spalam

zakręcona, jeśli implantacja była w dniu tego plamienia to 10-tka powinna już coś pokazać, sprawdź koniecznie po pracy czy nie ma cienia kreski. Spadek o 0,12 to żaden spadek, w ciąży też są spadki gdyż rośnie zarówno progesteron jak i estrogen a te hormony wyrzucane są impulsami (progesteron podwyższa a estrogen obniża PTC). A śluz nadal jest mleczny czy już przezroczysty, wodnisty?

zakręcona, często taki świadczy o spadku progesteronu i zapowiada @, oczywiście nie ma tu sztywnej reguły. Jeśli nie udało się teraz to w kolejnym cyklu zbliżycie się bardziej do owulki, u mnie 2 dni też nie zdawały egzaminu. Oczywiście nadal trzymam mocno kciuki!

Piraniu mam pytanie. Czy moge tak zrobic z M.

Wczoraj bylo serduszko czyli 9 dc po ok 2 tygodniach abstynencji. Teraz serduszko bedzie 12dc pozniej 15dc, 16,17,18,19,20. Moze tak byc czy przegielam troche;)

Ostatnia edycja:
anias, ja bym to zrobiła inaczej:

- serduszko w 12 dc
- w 13 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 14 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 15 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 16 dc test owu, działacie
- w 17 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 18 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 19 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 20 dc test owu, działacie

Jeśli w międzyczasie w którymś z powyższych dc pojawi się pik to działacie tego dnia (najlepiej 12h po piku) i poprawiacie kolejnego dnia w odstępie nie dłuższym jak 24h. Rozumiem, że chodzi o zwiększenie szans na ciążę :-)

reklama
Tak chodzi o zwiekszenie szans na ciaze:D

Czyli w 16 i 20 dc bez wzgledu jaki test bedzie mial wynik to dzialamy tak?

Zalozmy ze 16dc test bedzie negatywny ale dzialamy mimo to(?) a 17dc bedzie pozytywny to dzialamy i 17 i 18dc tak?

Do góry