Milla dzięki szukałam szukałam ale nie ma szans chyba jest tyle stron,że szok... mój synek ma prawie 1,5 roku nadal w nocy nie daje spokoju i musi cycusia sobie złapać 2-3razy mam problem bo chcę Go powoli odstawić w dzień już dawno nie je a w nocy jest masakra jak nie do buzi too do rączki musi sobie cycusia potrzymać niezle nie ?;/
właśnie dziś dostałam drugi okres od porodu ,dziś pierwsszy kwas foliowy a starania rozpoczniemy w czerwcu no może w maju
Co do diety to chyba ona nie może trwać więcej niż 2miesiące ?
szukam info co jeść
wiem ,że 3szkl.mleka codziennie
sok żurawinowy
woda uboga w sód i potas a bogata w magnez i wapń chyba muszynianka miała dużo mg.
podobno herbata miętowa
Ph (4-4,5)
Pisała o tym dziewczyna na swoim blogu co prawda ona zaplanowała syna ale były tam wskazówki też dziewczynki ...a na którymś forum były takie wskazówki
wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH
- magnez 300 mg dziennie
- witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH
- tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex (np. B-100 firmy Puritan's Pride) gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyną poronienia
- wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (kwaśny lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające i inne
- kwas foliowy 800 mcg dziennie
Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg, witaminę C i kwas foliowy.
Co wy na to pokrywa się chyba ?