reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzieki dzieki bardzo pyszne
Ale pozno je robilismy i do tego lampka wina :)
Dzieci nsm sie uczyly do 1 godz
Pozniej sprzatniecie i spac o 2.30 masakra jestem padnieta

Moja tempka.36,94 :-)

Milego dnia dziewczyny

reklama

Milego dnia dziewczyny

Hejka!

Annette, test czynnościowy możesz zrobić w tym samym dniu co progesteron i estradiol. Saw Palmetto podobno podwyższa też poziom prolaktyny stąd ja dziewczynom odradzałam na wszelki wypadek ten preparat. Jednym z naturalnych czynników obniżających testosteron jest herbata miętowa.

mamartusia, a nie prowadzisz wykresów temperaturowych? Można z nich wiele wyczytać.

Kiraa, nieważne jak, ważne by z tego dzieci były :-D Tempka w górze - super! Kciuki zaciśnięte!

Matik, mniam mniam, wyglądają mega apetycznie i nawet nie chcę sobie wyobrażać jak smakują by nie zalać klawiatury :-)

Nuuuśka, wykres śliczny. Nie wiesz może jak wstawić linię podstawową na Fertility Friend? Zalogowałam się na swoje konto i ja mam taka linię pomimo braku opcji VIP. Czy to program sam wyznacza?

zakręcona
, jak samopoczucie? :-)

Milego dnia dziewczyny

witam wszystkie w ten piątkowy poranek :-D

jeszcze kilka godzin i weekend :tak:

Piranha - sprawdziłam na tych etykietach i faktycznie Calcium Citrate zawiera 150 mg magnezu (z tlenku oraz asparaginianu magnezu), ponadto zauważyłam też, że B-100 Complex zawiera 800 mcg kwasu foliowego. Już się całkiem w tym zagubiłam ;-) Reasumując, powinnam zażywać te preparaty w następujących dawkach?:
- 1 tabletka wit. C-1000 (tj. 1000 mg kwasu askorbinowego)
- 1 tabletka B-100 complex (100 mg wit. B6 i 800 mcg kwasu foliowego)
- ????? nie wiem ile tego Calcium Citrate (1 tabletka zawiera 300 mg wapnia i 150 mg magnezu) ???
- koncentrat żurawiny powinnam zażywać przez cały czas czy tylko do owulacji?
A mój mąż ile powinien zażywać? Takie same dawki wszystkiego z wyjątkiem witaminy B? czy coś pokręciłam :baffled:

Lilly niestety nie udało mi się znaleźć sprzedawcy, który oferowałby wszystkie konieczne suplementy. szkoda, bo musiałam trzy razy płacić za przesyłkę :no:

Justi - już się nie mogę doczekać efektów Twojego jadłospisowego kombinowania ;-)

Matik - ale pączusie :szok: trzymam kciuki, bo tempkę masz całkiem obiecującą! :tak:

Kiraa - jeśli poprawiny były takie "ostre" :-p to z pewnością efekt będzie równie szokujący (tzn. bliźniaki :-D) trzymam kciuki &&&&

Nuuuśka - sobota w pracy - współczuję :-( ale potem Cię czeka "niezła" imprezka ;-) ja idę do babci i dziadka na imprezę z okazji 65- rocznicy ślubu :tak:

Ostatnia edycja:
Matko cos Wam sie za duzo postow chyba powklejalo :-p

piranha jaka slonce linia podstawowa ? ta niebieska ktora ja mam na swoim wykresie ? zrobilam samo badanie progesteronu kochana, czekamy teraz na kuriera w nadziei ze je zabierze :blink:

hej dziewczyny , nie mogłam się wczoraj tu dostac ...cały czas error :wściekła/y:

Macy mam parsona rusell terierke ...diablica jakich mało ...za trojaczki mogłaby robic z ilością zajęcia przy niej ...się wpakowałam no :wściekła/y::-D

Vivienka dzisiaj zmierzyłam ...żeby diablicy nie obudzic pod kołdrą !!:-D:-D:-D

kiraa świetny pomysł z tym zeby każda napisała coś o sobie bo dopiero dwie dziewczyny prześwietliłam ...pracochłonne to :)

nusia ty się nie martw ja ci napewno przedstawie co o Tobie naskrobałam ...tylko żebyś mi nie odfruneła :):-);-)

a to moja diablica

Załączniki

• IMG-20140127-WA0011.jpg
    IMG-20140127-WA0011.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
anufifi no kochana moja ja mysle :-) czekam wiec z niecierpliwoscia za notatki :-D
a co do error- a to ja tak mialam dzis przez pol ranka licho wie co im sie znowu wiesza. Sliczna psiunia !

katriina a ja nie lubie takich spotkach, chyba ze wzgledu na %%% bo ja nie pijaca, raz na czas wypije lampke wina i to wszystko.Piwa, wodki nie tykam bo mi nie podchodzi :blink: cnotka jednym slowem :-p:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
witam:-)
ale Wam się postów powtórzyło:-D
Piraniu zrobiłam badanie progesteronu, wyniki dopiero w poniedziałek, bo jutro nie czynne laboratorium.
Anufifi fajna diablica. ja mam sukę rotwailerkę i zrobiła nam niespodziankę i tydzień temu oszczeniła się:-D w grudniu po zastrzyku antykoncepcyjnym przyjechał mój tata ze swoim rotwailerem i połączyli się:-D nawet nikt nie pomyślał, że będą szczeniaki. pocieszne maluchy rosną w oczach. jest ich 5szt., 3 urodziły się martwe, za późno chyba.
pozdrawiam i lecę do obowiązków, koniec miesiąca, muszę wypłaty policzyć:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Anufifi - ładniutka ta Twoja diablica :-)

Nuuuśka - ja z reguły też nie piję za wiele, bo wódki nie lubię, piwo jest dla mnie za gorzkie, a wina też za wiele nie jestem w stanie przełknąć ;-)także robię na takich imprezach za kierowcę ;-)

udanego dnia dziewczyny!

Do góry