reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zakręcona miałam rozpocząć staranka w marcu ale zobaczymy jak to będzie. Nie jestem super przygotowana jeśli chodzi o planowanie płci a chciałabym spróbować zwiększyć szanse. O ile ja jestem przekonana że już tak ciągle mój mąż przekłada i przekłada, czasami się obawiam czy to drugie wogóle będzie ... Mam jakiś dołek ostatnio z tego powodu

reklama
Zakręcona super, że już w domu - odpoczywaj, niech Bąbelek mały rośnie :)
Lilly na pewno jest wszystko w porządku. Przypomnij mi - kiedy chcielibyście zacząć, możecie zacząć starania o dzidziusia? Wracasz powoli do dziewczynkowej diety, suplementów?
Maran-atha tak, chorzy wszyscy byliśmy, cholerstwo wirusowe nas dopadło i stąd na wykresie taka góra :) ale już zdrowiejemy. Spóźnione życzenia, ale nie doczytałam wcześniej - wszystkiego co najlepsze dla twojej 5-latki :)!
Kiraa kciuki za wykres - niech jutro tempka do góry skacze!
Nusiu twoja Ola sporo przeszła, bidulka mała, ale na pewno czekają was same już dobre rzeczy - tak jak napisałaś, wyczerpałyście limit nieszczęść, choróbsk. Trzymam kciuki żeby już żaden zabieg nie były konieczny. I kciuki tez za obiecujący wykres :)
Dorcia kciuki za ciebie - żeby beta szybko spadła i nie odstawiała takich numerów przy końcówce. Myślę też podobnie jak Pirahnia - że to może być błąd też pomiaru bo różnica między jednym wynikiem a drugim jest niewielka
Ilaczek będziemy cię dopingować w staraniach o synka - hormony muszą być ok, nie ma innej opcji, daj znać jak otrzymasz wyniki
Marchew i ja się nie mogę doczekać na twoje usg z pierwszego dnia wiosny ;) ciekawa jestem bardzo kto tam u ciebie zamieszkał

...jestem w trakcie badań kontrolnych, dziś sprawdzałam stan podwozia przed staraniami :) - dowiedziałam się, że wyhodowałam dwa piękne pęcherzyki. Z badań zostały jeszcze hormony do sprawdzenia. No i zaczynamy niedługo dietę dziewczynkową.

Kolorowych dziewczyny :)

Staraczki dziewczynkowe pytanie do Was- czy Wasi m też przyjmują liść oliwny w kapsułkach? mój bierze i kończy mu się pierwsze opakowanie, tak myślę czy kupować kolejne? kiedyś tu było poruszane na forum że liść oliwny zwiększa proporcje plemników x nad y i że obniża testosteron... ale czy to prawda? może jak Pirania zajrzy to nam podpowie :-)

Dzień dobry :-)

Annette duzo zdrówka dla córci:-*

Maggie Ty tu dołków nie łap tylko bierz sie do roboty Powiedz swojemu M ze czas ucieka i ze pora zacząć sie starac :-)

Nuuska Kirra :-*

Piranhu spokojnego dnia z dziećmi :-)

Ja dzisiaj juz do pracy bede musiala troszkę posciemniac bo w pracy jeszcze nie wiedza ;-)

Milego dnia

Zakreciu
gratki 7 tygodnia:-) uwazaj na siebie

nuska
kciuki za tempke

a mi chyba termometr sie zepsul????? Nic nie jarze....z tych szarpanych wykresow:cool2:
do wieczorka dziewczynki

piranju
spokojnego dnia, podobno grypa swinska u was???? Uwazaj na Was

Kirusia woooow jako skok Cos mi sie wydaje ze zakrecia będzie miala kolezanke Kirusie :-)

Maggie czasami tak trzeba ;-) to jak cos to możesz na mnie liczyc w spr kopniakow :-D to czas wprowadzić diete i suplementy w zycie :-)

Hej hej!

Elle, progestron taki na granicy, warto by go podwyższyć. Łykanie Duphastonu pomoże w zajściu w ciążę ale przy planowaniu córeczki nie będzie miało to wpływu gdyż to Twój naturalny progesteron trzeba by podnieść. Jaki masz poziom prolaktyny? Co do Olive Leaf Extract - część dziewczyn pisze, że pomaga przy planowaniu córeczki (wspominają tez o jakimś lekarzu, który proponował łykanie OLE przed in vitro gdy chce się mieć córeczkę) ale tak naprawdę nikt nie wie jaki składnik preparatu i w jaki sposób ma zwiększać szanse. Podobno OLE obniża ciśnienie krwi więc należy uważać jeśli ktoś ma niskie.

Kiraa, a nie mówiłam, że to był wyrzut estrogenu a dziś tempka podskoczy? :-D Dwa ciałka żółte to więcej estrogenu i progesteronu a więc większe spadki i wzloty :-p Myślę, że do 10 dpo Ovitrelle się wypłucze.

Annette, Twoja córeczka też się biedna nacierpiała, oby wszystko szybko zakończyło się dobrze i spotykały ją już tylko dobre rzeczy.

małe liski, dobrze, że już zdrówko do Was powraca, niech już Was nie opuszcza.

zakręcona, dzięki kochana :-* ....i powodzenia w ściemnianiu :-D

Nuuuśka, jak tam dzisiejsza tempka?

Matik, co u Ciebie słychać?

Ostatnia edycja:
hej hej dziewczynki :**

u mnie dzis tempka w dol, ale mam taki kosmos ze spaniem od 3 dni ze szkoda gadac...budze sie jak Ł. wraca z pracy i potem to juz bardziej drzemie niz spie.Budze sie co pol h Bog jeden wie czemu...:no:niewyspana jestem jak nie wiem.

Annette niestety tak, do wyciagania drenow rowniez stosuja znieczulenie ogolne, malo ktore dziecko spokojnie wysiedzialoby niestety na miejscowym ten czas :zawstydzona/y: Olusia pierwsze dreny miala zakladane na 8miesiecy, drugie na 6.

elle matko moja kobieto skad Ty wzielas taki progesteron :szok: z kosmosu chyba :p !!

kiraa alez piekny skok :DDD

zakrecia milego dzionka Sloneczko :***

Zbieram sie do pracy :*

reklama
Dzień dobry:-)

Kiraa jaki skok piękny. Trzymam kciuki za dwie małe Kircie :-D
Elle ja nie słyszałam o tym preparacie - Pirahnia napisała właśnie, że obniża ciśnienie krwi. Mam niskie więc u mnie odpada. Ale podziwiam cię, że tak dużo robicie przy staraniach dziewczynkowych, bo już wspominałaś wcześniej o korzeniu lukrecji, super. Norma będzie wyrobiona na 150 %:-) A jak u ciebie z dietą - dajecie rade? Ja założyłam sobie, że dietę zaczniemy na 3 miesiące przed staraniami i zastanawiam się czy to nie za długi okres i czy nie skapituluję wcześniej :-)
Nusiu piszesz o niewyspaniu, coś ewidentnie dzieje się w twoim organizmie. Cały czas kciuki zaciśnięte
Zakręcia ja myślałam, że ty na zwolnieniu jesteś w domu odpoczywasz - a ile dni nie było cie w pracy? Tak się zastanawiam co bym powiedziała na twoim miejscu i przyszła mi do głowy grypa żołądkowa - ale to też podejrzane, szczególnie u młodej mężatki :-D
Annette dużo zdrowia dla twojej córci!

Mój młodszy synek właśnie piszę ze mną ten post - uwielbia przyglądać się na buźki, emotikony :) jhbcxiikkkklllllllllllllll - to dla was pozdrowienia :-D Miłego dnia!

Do góry