reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

gdusia, ania_g żeście wczoraj nie gadały o tych testach noo ;) Bo miałam ochote wziąść 100 testow i na połowe z którąś wziąść, wyszłoby po ok 35zł + wysylka ode mnie do ktorejs z Was- tanio :) A tak juz zamówione mam 40sztuk za 43zł .
Nuuusia chyba tez nie narzekala na te z niebieska koncowka na allegro, wiec mozna sprobowac, ja tez je miałam i chwalilam, a potem zrezygnowalam bo nie umialam i tak odczytac kiedy jest owu, bo te kreski raz jasniejsze, raz ciemniejsze. Moze warto na probe zamowic z 10szt na allegro, to z 12zl bedzie kosztowac i sprawdzic na sobie. Moze akurat.
Nuuusia a to zapraszam na priv ;) Troche musialam dzis dolozyc do tej Lametty bo kontrol beda miec w aptece, a bralam 3 leki bez recepty :-D i doplacilam a one zalatwia jakas recepte. Ihaa
Kiraa super ze sa mdlosci :D czyli ciąża rozwija się a malutkie rosną :-) Odpoczywaj ile sie tylko da

ania_g ja na lekarza bym nie liczyla ze da skierowanie na badania, chyba ze masz jakiegos przyziemnego. Ja zglosilam sie w tamtym roku do ginekologa ze od roku nie zachodze w ciaze i myslisz ze dal skierowanie jakies? coś Ty . Od razu recepta na CLO, luteina i jazda heheh

A tak w ogole zauwazylam ze Luteina powoduje u mnie obnizenie libido i to na dluuugo...

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix mo to za Lamette
bierzesz od tego cyklu? Ile?

gdusia
ja tez sie ciesze z mdlosci:-):-)
Jesli chodzi o moje staranka, wstawie je w ciagu najblizszych dni na zamknietym, skoro chcecie nie znajac jeszcze efektu:cool2::-) to prosze bardzo:-)

to kto startuje w tym mies ze starankami?
ilaczek.... Ktos jeszcze?
&&&&&&&&& za wszystkie

Kiraa ja sie jeszcze wstrzymuje do lipca/sierpnia - wazne ze lek mam :) Musze pobrac z 3 miesiace te suplementy i licze na to ze troche mi sie cykl przestawi, bo jak sprawdzam programem do wyznaczania owulacji w tel to kazda owulacja wypada mi rowno dzien lub dwa po pelni ksiezyca ( a to na chlopczyka ) i nawet kalendarz jonasa jest przeciwko mnie - tez wypada akurat tak ze w ten dzien i dzien wczesniej i pozniej chlopiec. Ale jakby sie tak cykl skrocil o 2-3dni to by bylo akurat ;) Ja to kombinuje jak kon pod gore. Nad dawka jeszcze mysle, ale wzielabym z dwa cykle po 1x1 a jak dalej bedzie jeden lichy pecherzyk to 2x1, pujde do ginka tak w maju/czerwcu zebym miala furkte otwarta na monitoringi :)

na maj to troche tam mamy nowych staraczek zapisne ;) ciekawe czy wszystkie przystąpią do działań :) Kciuki mocno zacisniete &&&

Kiraa jak dobrze, że na L4 - odpoczywaj sobie z dziewczynami :)) a synek chodzi do przedszkola czy jest z Tobą w domu? Ja z chęcią przeczytam o twoich staraniach i szczęśliwym cyklu

Zapomniałam kto o to zapytał ale też zastanawiam się, co będzie jak się nie uda zajść w ciąże w ciągu 6 miesięcy - dietę jestem w stanie dalej prowadzić tzn. np pić mleko, jogurty codziennie, gorzej z suplementami mi idzie, chyba po nich trochę dziwnie się czuję...no i na pewno nie można ich łykać dłużej niż 6 mies. Dietę też jednak należałoby trochę zmienić po takim czasie....Zastanawiam się czy ja w ogóle wytrwam z łykaniem tabletek przez te nawet 6 następnych miesięcy....nie zostaje nam nic innego jak to, żebyśmy szybko szczęśliwie zaciążyły :))

kciuki za starające się w maju!!!

ps. zmieniłam termometr - w końcu:) - na owulacyjny, bezrtęciowym, polecany przez Pirahne. Dziś odnotowałam najniższą temperaturę jaką kiedykolwiek miałam w cyklu (ciekawy wykres wyszedł:))

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciłam i znowu nie mogłam zrobić badań bo muszę mieć skierowanie na papierki od ubezpieczenia napisane jakie badania mam zrobić No masakra !
Ale pojechaliśmy do dr i wypisała bez żadnego ale na szczęście uf więc jutro mam nadzieję , że nie będzie problemu i uda mi się to zrobić
Ale jestem zła na tą politykę , ubezpieczyciel mówił że mogę robić co chcę i kiedy chcę i w zasadzie się zgadza tyko trzeba się przytym najeździć szok

Ostatnia edycja:
Maleliski
ja wlasnie mialam straszne samopoczucie i po 6 mies diety i po tylu mies suplementow. Najgorsze byly objawy uboczne Ca.....mialam straszne bole stawow i opuchniete stawy,nie moglam chodzic z bolu stop

Oczywiscie nie kazdy tak musi miec, ale babcie tak maja :)))))))

... Musialam odstawic.... Nie mozna przesadzac , trzeba zrobic przerwe w supl, bo ryzykuje sie wlasne zdrowie.... Opisze szczegoly w moich starankach

male listki
- chyba za wcześnie na zatestowanie:) a poza tym mam tylko jeden test owulacyjny i nic więcej:) boje się ale staram się o tym wszystkim nie myśleć. dziś w nocy pobolewały mnie na zmiane jajniki tak okresowo:) zaczynają się u mnie rozterki co do płci oczywiście:( tzn. tak sobie wmawiam że jak by w tym miesiącu nie zaskoczyło to bym w następnym bardziej się postarała...... jestem zadowolona co do odstępu oczywiście( nie wiem dlaczego ma to u mnie tak wielkie znaczenie) chyba dlatego że obczytałam się na innych forach że od odstępu dużo zależy i dużo osobom się sprawdziło. dobrze odczuwam moment owu i myśle że w następnym cyklu na pewno bym spróbowała z 0+12. no ale zobaczymy czy będzie następny cykl........staram się nie nakręcać:-)
Ty masz dwóch synków , mam pytanie (pewnie już pisałaś ale nie zwróciłam uwagi) pamiętasz może w jakie dni cyklu zostali poczęci?? przed czy po owu?

reklama
Airfix tak dokladnie, te z niebieska i zielona koncowka sa na prawde w porzadku, uzywalam ich od poczatku i chwalilam :tak: potem trafilam na testy owu z rozowa koncowka - PORAZKA ! ale jeszcze gorsze sa z biala koncowka, i taka niebieska strzalka - kiszka kompletna :no:

Ja dzis sprawdzilam ceny Lametty i doszlam do wniosku,ze Nam sie bardziej oplaca kupowac grupowo - tzn jedno opakowanie na 2-3osoby :-D bo w opakowaniu jest 30sztuk, czyli 3 listki po 10tabletek, w jednym cyklu bierzesz 5 wiec jeden listek starczy na 2 miesiace;-)

Do góry