reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski ja myślałam u siebie o takich:
petunia zwisająca - różna kolorystyka

werbena zwisająca

"złoty deszcz"

i fuksja

a resztę muszę pooglądać w sklepie - jak znajdę coś ciekawego to dam znać

reklama
Marchew ok dziekuje,wiem ze ktoras ze staraczek chlopczykowych po owu odlozyla suplementy i brala tylko folik...
ja wiem ze moj luby nie wytrzyma dluzej na tej diecie... takze wiem ze pozniej z miesiaca na miesiac bedzie z mezem coraz ciezej...

Nusia dziekuje!! Ale nas sie troche na maj pozbieralo... ale pewnie nie jedna sie z was nie doczeka @ jestem tego pewna!!!
Wkoncu dobra passa sie zaczela:tak::tak::tak::tak:

Ciezaroweczki przesylajcie nam ciazowe fluidki :tak::tak::tak:

male _liski , Roszpunka ja tez zastanawiam sie nad strategia codzien od skonczenia @ .. jeszcze mam troche czasu wiec poszperam w necie, czy lepiej zrobic wstrzemiezliwosc 12dni i wtedy starac sie do pozytywnego testu, czy codzien od @.. pewnie ile osob tyle opini :) Choc skoro codzienne starania oslabiaja bardzo plemniki i dluga wstrzemiezliwosc tez -to czy to nie na jedno wychodzi? Tyle ze nie trzeba codzien zbijac tego PH po staraniach, co jest mega stresujace :) Pomyślimy

aljul Ja mam ten Wax HENNA TREATMENT WAX aż 480g ODŻYWKA WAX (4159718134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. akcja oczywiscie przykladowa, ja patrze na ceny gdzie taniej. Wiem ze w Anglii ta odzywka jest w sklepach " wszystko po 1 funt " za 1 funta :) Ja od nakladania tej odzywki korzystam podwojnie - paznokcie mam bardzo dlugie, a nigdy nie mialam, nigdy sie nie zdarzalo zebym musiala obcinac z dlugosci, bo ledwo odrosly a juz byly rozdwojone, a teraz bez lakieru do paznokci moge chodzic, myc naczynia, plewic w ogrodku. Wierze ze to dzieki tej odzywce :) Mi oprocz wlosow znow zaczynaja wypadac rzęsy :( Mam tak co jakis czas... wszystko przez tarczyce .

iweet Witaj :) Pierwszy raz widze ten formularz. I zastanawiam sie na czym to polega.. co ma do tego plec pierwszego dziecka...hmm A jeszcze aby okreslic plec dziecka pierwszego trzeba miec nie rozregulowany zegar biologiczny :tak: niby choroby, tabl. antykoncepcyjne wplywaja na to.... to skad my mamy wiedziec czy nam sie rozregulowal czy nie ? :-D Ja zaczynam starania o corcie w sierpniu, wiec łykam suplementy juz, diete tez jako taka trzymam :) Ph to mam obnizone juz dawno, a teraz jeszcze spadlo. Teraz trzeba myslec nad strategia.

Dzis sie przezucilam na Coca Cole light i slodzik ;)

Vivienka Wynik ładny, czyli nie ma juz nadczynności tarczycy :) Ale mnie by na Twoim miejscu zalezalo aby ten wynik byl w przedziale 1-2, tyle glownie trzeba najlepiej mieć zachodząc w ciąże. ja teraz tez mialam powyzej 3 i zwiekszyl mi endo dawke Letroxu aby spadlo jeszcze do przedzialu 1-2

Airfix dziękuję, też obieram taką strategię do szukania rzeczy na Allegro:tak:i zgadzam się z Tobą co do wyniku TSH w przedziale 1-2 - sama wtedy dostałam zielone światło od endo na starania się o dziecko:tak:

Airfix, aljul teraz wynik mi soczyl do ponad 3 ale ja narazie w tej sprawie nie będę nic robic.Wychodze narazie do wniosku ze to jeszcze po ciazy rak mi wszystko skacze. 6tyg temu m i alam strasznie niskie wyniki a teraz sa jeszcze w normie. Na dzień dzisiejszy m am nadzieje ze samo sie to ureguluje :-)

Dzień dobry Kochane

iweet witaj!

Nusia, trzymam kciuki za wysylanie cv, wiadomo, jest ciężej jeśli chodzi o nową pracę i umowę o pracę, bo pracodawcy wolą śmieciówki, ale nie jest to tez niemożliwe :)

aljul ja jeszcze używalam maski biovax, to jest chyba l'biotica, też się dobrze sprawowała.
ale śliczne te fuksje, muszę pomyślec czy nie dokupić ich do moich zielenin na balkonie :)

Matik, sciskam mocno

a u nas piękna pogoda, w centrum zapowiadają, że tylko w piątek ma padać, tylko że jakoś majowkowo nie będziemy odpoczywać

czytam was caly czas. Nie wiedziałam że oprócz diety i suplementów trzeba jeszcze robić badania, czyli nie ma pewności że mimo diety zakwaszę sobie organizm, tak? A jeszcze mam pytanie, czemu robicie badania na hormony? Czy to też jest związane jakąs z planowanie płci, czy ogólnie z zajściem w ciąże. Oj chyba muszę której nocki przysiąść i przeczytać porządnie ten wątek, bo w ciągu dnia z moim małym szkrabem to nie ma szans (teraz na szczęście śpi).

liluś kochana a Wy kiedy ruszacie do boju ???? :happy2: brakuje mi tu Ciebie czesciej !!!

vivienka kochana ja wierze ze niejedna z Nas doczeka sie dwoch krech, co do mnie to wiadomo jak jest wiec nie licze na zbyt wiele ale trzymaj za mnie mocne kciukaski ! :tak:

matik rzeczywicie krecha jest widoczna....ja nie wiem, ale wydaje mi sie, ze powinnas sie porzadnie zdiagnozowac, bo takie comiesieczne sytuacje nie sa zdrowe dla Ciebie kurcze :zawstydzona/y:

reklama
Vivi
specjalnie dla Ciebie i dla innych staraczek fluidki &&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

matik
kurcze.... :crazy: Dziewczynki ja to jeszcze raz tutaj napisze, mi gin powiedzial, ze w mojej sytuacji, czyli. 3 poronienia w tym 2 ciaze biochem, powinnam od razu od 1 dpo brac zastrzyki Clexane, bo to moze byc przyczyna poronien, ze robia sie mikrozakrzepy w naczynkach i plod umiera...... Matik musisz znalezc jakiegos dobrego gina, tak jak mi sie to udalo........

nuska
na smieciowej niewiele zdzialasz chyba....

roszpunka
a co masz w robocie? Sajgon?

Do góry