reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

skoro cukier, to słodycze też zakazane?

Z tego co czytam do dużo jednak było dziewczyn którym się nie udało. :(

Ostatnia edycja:
reklama
Ana powiedz mi Kochana czy Tobie jak robilas 10 dni po owulce test owulacyjny kresks testowa wyszla rownie mocna jak kontrolna? I czy pojawila sie od razu? U mnie 2 dni temu wyszedl cien kreski a dzis jest dosyc widoczna, ciemniejsza niz 2 dni temu... moze to nic wcale nie oznaczac i chyba lepiej poczekac ze zrobieniem testu ciazowego w dniu spodziewanej @ czyli w pon.....

Nuska
to czas grupe rozdziewiczyc :-)

lilly
a powolutki, jestem na l4, tzn z wyjatkiem tego weekendu kiedy musze pracowac, bo nikt mnie nie zastapi... O ciazy jeszcze nie mowilam....

Elle
ja zawsze testowalam testami owu. Mozna zauwazyc tendencje zciemniania sie drugiej kreski od ok 7 dpo, ale NIE MUSI TO jednoznacznie oznaczac ciazy, u mnie w obu przypadkach to oznaczalo ciaze...

Kiraa dziekuje Ci za odp ;-) u mnie kreska faktycznie sciemniala ale jeszcze nie jest taka sama jak kontrolna... nie chce sie nakrecac ze to to... ale czuje sie inaczej niz w poprzednich cyklach bo codziennie czuje takie ciagniecie w jajnikach, pojawiaja sie bole miesiaczkowe, od wczoraj boli mnie piersi a szyjka jest twarda ale nisko :sorry2: fakt ze boore po raz pierwszy dupka i czy on tak moze dzialac? Jak to bylo u Ciebie w szczesliwym cyklu, czulas cos?

Elle u mnie w ciazy z Maja testy owulacyjne wychodziły pozytywne około terminu @ bo wczesniej nie robiłam testów, wiec wiem, że ciąze one wykrywają, przynajmniej u mnie wykrywaly I zdaje sie u Any też ;)

Dzieki Nusia :-) zasada ribienia testow,czyli o jakiej porze dnia najlepiej,i czy trzeba pic przed zrobieniem,czy moze nie pic,wiesz,zeby stezenie w moczu bylo wiarygodne.

Aljul,dzieki :-* tylko obawiam sie ze 3dc,w sobote laboratorium bedzie nieczynne. Dlatego zastanawialam sie czy moglabym zrobic w 3 dc np rano.

Lily,dziekuje.jesli tak mowisz,to jutro rano przejde sie do lab :-)

Elle,ja robilam test 10 lub 12 dpo i to po poludniu,a to byl test o czulosci 10.zrob sikanca,najwyzej zmarnujesz jednego tesciora ;-) cos czuje,ze juz ci sie nie przydadza :-D

Dzieki za rozwianie watpliwosci :-* ja wlasnie siedze na naszej budowie,piers z kurczaka sie griluje,Maly spi,a ja lapie slonce :-) zyc nie umierac :-)

Elle
trzymam kciuki zeby to bylo to. U mnie w cyklach poprzednik tez byly podobne o jawy jak i w szczesliwym.... Ale bardziej przez nakrecanie sie :sorry2::sorry2: a dlaczego nie zrobisz normalnego testu??

reklama
elle u mnie po braniu dupka cycuchy bolaly bardziej niz normalnie, to chyba glowny skutek uboczny brania go :-pale tak to czulam sie calkiem normalnie, czasem cos zaklulo, zabolalo, ale niestety jak do tej pory dzieciatka z tego nie bylo.
Jak krecha ciemna to moze to dobry znak??? :DDD kiedy bedziesz testowac kochana ?

roszpunka mnie piranha zawsze uczyla, ze zeby test byl wiarygodny nie nalezy pic przed jego zrobieniem conajmniej 1h, ale najlepiej 1.5-2h. Najwyzsze stezenie hormonu jest rano i poznym wieczorem dlatego zaczynalam testowanie od okolo 12.00 ( wazne zeby bylo po trzecim sikaniu ) konczylam wieczorkiem o 18.00, bardzo rzadko testowalam pozniej, najczesciej wtedy krecha byla zupelnie inna od wczesniejszej, ciemniejsza, kiedys nawet Nas zmylilo to z pikiem, ktorego oczywiscie wtedy wcale nie bylo. Choc wiem ze niektore dziewczyny testuja od rana, do poznych godzin nocnych, byc moze zalezy to od organizmu, u mnie testy pozno-wieczorne najczesciej dawaly zafalszowany wynik.
Wiele testow przeswietlilam, i w tej chwili najlepiej u mnie sprawdzaja sie testy o czulosci 30, z zielona koncowka, bron boze 25 z rozowa lub biala z niebieska strzalka - najwieksza kicha jaka widzialam. W zadnym tez wypadku testy Rossmanowe, hehe dwa cykle temu Nas totalnie zmylily, bo napisane bylo ze sa o czulosci 40, przez 5 dni non stop pokazywaly pik ktorego nie bylo, jak sie potem okazalo falszuja wynik,i wcale nie maja takiej czulosci jaka byla napisana :blink:

Do góry