reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Male liski no oby to byl ostatni cykl staranek ;-) Tobie rowniez kibicuje zeby sie za pierwszym razem udalo :-) wyniki masz super! Swojego m tez badalas? Ja jeszcze raz sprawdze sobie pierwiastki w tym cyklu i do dziela :-) powiedz mi kochana bo z tego co psmietam to Ty biegasz i ja tez zaczelam ale tak mysle czy tylko do owulki czy caly cykl... bo nie wiem czy to takie bezpieczne jakby sie udalo zaciazyc i moze lepiej tylko do staranek biegac?

reklama
Hej dziewczyny. Dziś już na szczęście po pracy. Jutro i w czwartek do 17 będę siedzieć. Jak ja tego nie lubię :crazy:

Czarna perła, Elle, link do świec: ŚWIECA Z NATURALNEGO WOSKU PSZCZELEGO 22cm x 6cm (4221361597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czarna perla, Czekam na razie na jakieś oznaki zbliżającej się owulki. Postaram się wstrzelić 2 dni przed i o+12. Na razie mam stracha, że przegapię jej nadejście i będzie za późno :zawstydzona/y: Robię testy codziennie, więc mam nadzieję, że tak się nie stanie.

Zakręcia, co za gbur z tego lekarza! Szok normalnie. Ale tak to jest, jak posmarujesz odpowiednio, to z pocałowaniem w rączkę wszystko zrobią, a jak nie to tak cię potraktują, że masz ochotę zniknąć. :crazy:

Piranho, dzięki. W moich tabletkach jest tylko 5 mg B6, dlatego dobierałam sobie więcej. No to chyba kupię tą co ty miałaś, bo tej mojej musiałabym brać chyba z 10 tabletek dziennie, żeby uzyskać ten sam efekt. Kupiłam takie Witamina B 50 complex 100 kapsułek . Sw (4236208181) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Justi, i tak ma być w pracy, równouprawnienie ;-) Ja tam wolę nie ryzykować w pracy, już wyobrażam sobie jak któryś dzieciak wylewa na siebie kubek mojej gorącej mięty :-D Ale dziś udało mi się wypić z 8 mocnych filiżanek :tak:
Ja słodzę słodzikiem, takim w proszku. W każdym supermarkecie kupisz. Na słoiku jest napisane, że np jedna łyżeczka odpowiada trzem łyżeczkom cukru. Wtedy dzielę sobie cukier z przepisu na 3 i tyle słodzika wsypuję :tak:

Jeszcze trochę prywaty :-)Od tego niejedzenia śniadań tak mi się skurczył żołądek, że nie potrafię nic w siebie wcisnąć. Dziś był na obiad makaron z twarogiem, później trochę fistaszków, a teraz truskawki z jogurtem i chyba zaraz pęknę:baffled: A po fistaszkach na noc mam koszmary ;-)

Ostatnia edycja:
Hej kochane.
Zalatany dzien dzisiaj mam.
Zakrecona masakra z tym lekarzem. poprostu nic mu sie nie chciało. Oby na nastepnej sie udalo wypatrzec.
Piraniu moglabys zerknac na moj wykrres ? wydaje mi sie ze owulka byl w 18 dc, bolal mnie jajnik i sluz rozciagliwy ale tempki slabe chyba i oF nie wyznaczyl owu. A testy nie doszly do mnie jeszcze mimo ze niby w srode wyslane. :baffled:

Elle ja będę biegała do owulki tylko, właśnie z tego powodu o którym piszesz, boje się że fasolka dobrze się nie zagnieździ jak będę się forsowała :) chociaż pewnie to nie ma to nic wspólnego, jedno z drugim :) są kobiety które w ciąży ćwiczą, pływają, ale ja wolę chuchać na początku. Mojego m. przebadam w piątek, moze też już wieczorem będą wyniki. Łyka już jakiś czas licorice root ciekawa jestem jak u niego z testosteronem

Male liski no dokładnie nie ma co przesadzać i zdrowie fasolki najważniejsze :tak: mam nadzieję że to bieganie ma chociaż jakiś minimalny wpływ bo nie cierpię biegać ale jak trzeba... ;-) mój m miał nie za wysoki testosteron ale też nie super niski jak się badał przed braniem licorice root. teraz bierze już to 3 miesiąc i mam nadzieję że też jakoś wpłynął na jego obniżenie a nie badamy już go bo u nas się czeka na wyniki prawie 2tyg :crazy:
Roszpunka dziekuje :-)

kate eeeeee nie taki sam, Ola ma aparat :-):-D choc dopiero w tym miesiacu kupilismy jej karte pamieci, jakos wczesniej nie wpadlo mi to do glowy, ale za to swoj telefon mam prawie 2 lata i jeszcze w takowa karte sie nie zaopatrzylam :-p

roszpunka ja zauwazam roznice, w momencie kiedy przez miesiac prawie nie jadlam sniadan. Przewaznie dlatego ze oczywiscie madra wmawialam sobie ze potem i potem, a potem sie odzwyczailam. Teraz rano po zjedzeniu czegos zaczyna mnie brzuch bolec. Dzis na sniadanie zjadlam jogurt, po czym poszlismy na obiad do tesciow, no wiec wypilam szklanke barszczu, zjadlam 2 krokiety i bylam pelna a Ł. dopchal jeszcze spagetti :wściekła/y:

małe liski ja tez zamierzam biegac, nie wiem jak mi to wyjdzie, nooo ale zamierzam. Wstyd mi bo Ł. ostatnio z kolega przebiegl 15km w niecale 2h, zreszta on biega od ponad roku juz, kondycha ma piekna , a ja ??? ja to wejde na 3 pietro u tesciow i zadyszke mam jak stary palacz...:baffled:

Dzis bylam na zebraniu w sprawie Zielonej Szkoly. Takie ostatnie, podsumowujace. No i dowiedzialam sie, ze pokoje 3-osobowe beda, zbiorka w piatek o 6.55 pod szkola, potem jada po jakas grupke dzieci jeszcze niedaleko i wyjazd planuja na okolo 8.00 wiec na miejscu beda po okolo 12h..strasznie dlugo.
Wszystko wyglada fajnie, musze dac Oli leki w razie przeziebienia, telefony beda dostepne dwa do dzwonienia do dzieciaczkow, pierwsza wycieczka juz w sobote do Slowinskiego Parku Narodowego :happy: ogolnie jutro u Nas dzien prania i prasowania, i pomalutku trzeba bedzie juz mloda pakowac.

Najlepsze co sie okazalo....w szkole jest Rada Rodzicow ( przewodniczacy szkoly, zasrtepca, no i skarbnik). No i wiadomo, raz w semetrze zbieraja pieniadze na komitet, do tego maja kwote do dyspozycji wygospodarowana przez szkole, dofinansowuja wycieczki z tego, kupuja dzieciom ksiazki, nagrody na koniec roku...i dzis sie okazalo, ze Szanowna Pani Skarbnik ktora miala dostep do szkolnego konta wyplacila wszystkie pieniadze jakie na Nim byly - ponad 6tys. i zniknela...sprawa jest w prokuraturze ale szans ze pienadze odzykamy sa nikle. Dzieci prawdopodobnie nie beda mialy nagrod na koniec roku i ogolnie powiem Wam strasznie mnie to zszokowalo....wszystko rozumiem, ale krasc pieniadze praktycznie mowiac dzieci i na dzieci to juz przesada..:no:

Też nie badam m,jeszcze czego hihi:-D Wolę żeby nie wiedział ile kasy wydałam już na te staranka ;-) Właśnie ja się zastanawiam nad dietą w drugiej połowie cyklu. Wiem, że nie powinno się podnosić poziomu cukru, ale z drugiej strony czy to dobrze chodzić pół dnia bez jedzenia, jak może fasolka próbuje się rozwijać? Co myślicie o tym?

Nuśka, szok:szok: na 6 tysięcy się połasić? Rozumiem zaryzykować i ukraść 500 tys ;-):-D A tak poważnie, to na prawdę niefajna sytuacja. Szkoda tej kasy i szkoda dzieciaków. Pakuj córcię i nic się nie martw, ona na pewno tam sobie doskonale poradzi i będzie się świetnie bawić:tak:
To fakt, kiedyś też nie jadłam śniadań, pierwszy posiłek koło południa i było mi rano zwyczajnie niedobrze, jak coś zjadłam. A przed dietą dziewczynkową właśnie odwrotnie, zawsze pierwsze co robiłam rano, to śniadanko:tak:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Przepraszam że z takim opóźnieniem ale coś ciężkie czasy u mnie nastały...
W zeszłym tygodniu mój tata trafił do szpitala, w niedzielę zmarł nagle mój kochany wujek - dziś był pogrzeb poza miejscem naszego zamieszkania a w trakcie jego trwania zadzwoniła pielęgniarka ze szkoły że ktoś kopnął synka w lewą rękę i strasznie płacze - okazało się że jest złamana.....jak to się mówi.....nieszczęścia chodzą parami

małe liski
kwiatki pięknie się prezentują na balkonie. A co do ciasta to z pewnością zanotuję przepis i skorzystam z niego - ostatnio chodziło mi po głowie ciasto drożdżowe

kate mi aparat służy do tych samych celów:-)

Nuuusiu jak idzie zagospodarowanie Twojego balkonu? Kwiatki kupione? Straszna historia z tą panią Skarbnik

macy wow:szok: podziwiam Twoją córkę - mój starszy synek też nie lubi kolorować a ja pamiętam że będąc dzieckiem uwielbiałam kolorować i rysować tylko....nie zawsze mogłam sobie na to pozwolić bo młodszy brat przeszkadzał :tak:

roszpunka no ja w szoku bylam, ale malo tego w tej szkole juz kiedy byla podobna sytuacja, w sumie to taka sama, i teraz powtorka...:no:
hehe a Olcia sierota dzis dostala drzwiami od szatni w szkole, przypadkiem kolega jej nie zauwazyl i zamachnal sie drzwiami i te z calej sily na Nia. Dostala w oko i noge...sie smieje teraz, ale szczescie w nieszczesciu ze nie nosi na przerwy okularow, bo by mogla sie jej powazna krzywda stac jakby tak szko peklo :zawstydzona/y: a tak...to gorna powieka opuchnieta, siniol bedzie jak nic,na kolanku tez siniol ajjjj i to przed sama Zielona Szkola. Bidok i tyle.

aljul taaaa dzis bylam u ogrodnika :D !!!!! i kupilismy choc nie tyle ile potrzeba jak sie okazalo, o jedna doniczke za malo ale prawie wszystko juz :D 2 sadzonki pelargonii amerykanskich i dwie zwyklych : foto 1.jpgfoto2.jpg do tego dwie sadzonki wilczomlecza ( podobno swietnie komponuje sie pomiedzy kwiatami) e983713a808ffd83med.jpg do tego dwie sadzonki bluszczyka kurdybanka BLUSZCZYK-KURDYBANEK-GLECHOMA-HEDERACEA.jpg + wczesniej kupilam dwie sadzonki surfini wiszacych ( rozowa i biala ), jutro musze dokupic jeszcze dwie sadzonki pelargonii i jedna surfini i bedzie wszystko.

Ogrodnik polecil Nam nawoz platon K ii.jpg podobno jest najlepszym z dostepnych nawozow na rynku i swietnie po nim kwitna kwiaty az do jesieni. Podlewa sie dwa razy w tygodniu :))))

Załączniki

• foto 1.jpg
    foto 1.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 34
  • foto2.jpg
    foto2.jpg
    9,6 KB · Wyświetleń: 35
  • e983713a808ffd83med.jpg
    e983713a808ffd83med.jpg
    72,9 KB · Wyświetleń: 36
  • BLUSZCZYK-KURDYBANEK-GLECHOMA-HEDERACEA.jpg
    BLUSZCZYK-KURDYBANEK-GLECHOMA-HEDERACEA.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 45
  • ii.jpg
    ii.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
reklama
Nuuusiu też postawiłam na pelargonie oraz odcienie fioletu, różu i bieli. Jak znajdę czas to wrzucę fotki kwiatków na balkonie. Muszę trochę ochłonąć od nadmiaru tych wszystkich zdarzeń. Mam nadzieję że mój synek jutro już będzie w domu bo dziś musiał zostać z tatą w szpitalu:-(

Ostatnia edycja:
Do góry