reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Justi jasne ze lekarz ogólny moze wypisać Ci receptę na euthyrox.tez tak zrobiłam juz parę razy :-)
Czarna perła mowię Ci ze sie udało :-) chociaż lepiej sie nie nakręcaj zeby rozczarowania nie było:-)
Vivienka łap łap jeszcze raz ~~~~~~~~~

reklama
Witajcie kochane,
Mało mnie tutaj ostatnio - nie daję rady ale czytam na bieżąco

czarna perło
trzymam &&&& żeby udało się z księżniczką. W jakim wieku są Twoi chłopcy? Mój młodszy synek uwielbia ostatnimi czasy lalki i jest jeden wielki krzyk jak wychodzimy ze sklepu a lalki trzeba odłożyć na półkę:tak:

Justi_
gin raczej nie przepisze Ci leku na tarczycę - bynajmniej u mnie nie chciał tylko wysłał do endo

Piranhiu
Wszystkiego naj naj nja dla Kai

Airfix ja nie pomogę z tym roztworem niestety bo nie mam o tym zielonego pojęcia - cały czas robię sobie notatki, wysłu****ę biadolenia M że chciałby ale się boi - przez co ja sama coraz mniej w to wierzę ale chce się dobrze przygotować i potem ruszyć z kopyta bo jak nie spróbuję to pewnie będę miała żal do siebie że skoro tu do was trafiłam to jest to jakiś znak, teraz tylko trzeba dokładnie zebrać wiedzę i zawalczyć o kolejna kruszynkę:tak:. Jak tak Was podczytuję to jestem na etapie "wiem że nic nie wiem":-)

Małe liski
ale fajnie że jednak ten czerwiec nie będzie stracony. Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej wiedzy i tego jak jesteś przygotowana do zawalczenia o swoje marzenie - mam nadzieję że mi choć w połowie uda się to ogarnąć i ze nie stchórzę jak wybije godzina zero - notuj kochana co jadasz i dziel się z nami swoją wiedzą:tak:

kate dziękuję za testy - dotarły. Ostatnio czytałam forum i trafiłam na czas kiedy miał urodzić się Twój Alanek:tak: - nie wiedziałam że jesteś "tu" tyle czasu

Zakreciu
to już 21tc - ależ ten czas zasuwa. Fajny pokoik dla Igorka - kurcze ależ w Tobie jest energii - troszkę mi to mnie przypomina mnie samą z 1 ciąży - było mnie wszędzie pełno i wszystko ale to wszystko robiłam, za to druga ciąża to totalne odpuszczenie sobie wszystkiego

mamakaja leż kochana i wypoczywaj:tak:

Nuuusiu hop hop ...gdzie jesteś?

Vivienka u mnie myślę że mój M będzie miał podobny stosunek do tych starań - mam tylko nadzieję że będzie potulny jak baranek jak juz przyjdzie co do czego i będzie wykonywał to co mu powiem:tak:

Przepraszam jeśli o kimś zapomniałam

Życzę wszystkim miłego dnia

Ostatnia edycja:
Ja tak na szybko na razie ...
Piranhu Nie mam dobrych wieści co do wyników badań :(

Wit D3 - 19,30 normy-
niedobór- < 10,
poziom niewystarczający - 10-30
poziom wystarczajacy - 30-100
toksycznosc - > 100

wiec ja jestem w czarnej dziurze :( i dziwić się że łykam suplementy, a nic to nie daje .. czy wogole jest mozliwosc zebym miala wysoki poziom magnezu i wapnia do 20 sierpnia? Pamietam ze pisalas ze przez pierwsze 2 miesiace łyka sie wit d3 i magnez...tyle ze juz jest czerwiec:( a starania w sierpniu :( Znów kolejny rok coś jest nie po mojej myśli , znów sie okaże że trzeba starania odłożyc do przyszłego roku - w moim wypadku byłby to czerwiec...Ja nie chce ryzykować i starac sie z niskim poziomem tego wapnia i magnezu :( Progesteron tez nie rewelacja - 14,11 norma dla f.lutealnej - 1,7 - 27 :( Wizyte mam u endo 26-ego, i wcale nie licze na to że mnie zrozumie, wypisze pewnie standardowo recepte na d3, bo przeciez mu nie powiem ze planuje córke i niech pan cos przepisze zeby mi magnez i wapn sie lepiej wchłaniał :( Nawet nie wiem co zmyslić, dlaczego mi zalezy na wysokim magnezie i wapniu....ehhh

Dziś dzień stracił dla mnie sens :( Nigdy nic sie nie uklada po mojej mysli i jak teraz pomysle ze to juz drugi raz łykam suplementy, drugi raz jestem na diecie...drugi raz wierzyłam ze sie uda...a tu życie jak zwykle zweryfikowało moje plany. Musze wypłakać się , moze mi przejdzie , zreszta same łzy mi leca. A jeszcze bylam z synkiem w taniej odziezy bo kolezanka mnie prosila zebym jej pomogla wybrac pare ciuszkow...i wiecie jakie on cudne ciuszki wynalazl na małą ksiezniczke kolezanki....chcial wszystko zebysmy kupili :) az jestem zdziwiona :)

Airfix przykro mi, ze badania niepomyslne, ale nie trac wiary, musisz powalczyć, nie zniechecaj sie Kochana a TY bierzesz vit d? są takie z dużą dawką może zacznij brac taka z dużą dawką z allegro, tylko ja połykaj w towarzystwie jakiegoś tłuszczu bo witaminy ADEK są rozpuszczalne w tłuszczach, by sie lepiej przyswajala... Nie załamuj sie... :*
Mamakaja ja w 2 ciązy też malam nisko łozysko I na połówkowym lekarz sie tym martwił, że może być problem, ale zaczął brzuch rosnąc I sie podniosło I po 2-3 tygodniach było już na tyle wysoko, że niebezpieczenstwo minęlo... wiec może I u Ciebie tak bedzie za co trzymam &&& I pocichu łapie troche tych niebieskich fluidków ;)
vivienka jak tam u Ciebie? co dziś na obiad zapodajesz?

maran-atha Ja w sumie nie suplementuje samej wit d3, tyle co jest w tym Wapnie z Now Food, nawet nie wiem ile powinnam dodać :( Wszystko to takie niesprawiedliwe, mam nadzieje tylko że kiedyś to wszystko zostanie mi jakoś wynagrodzone :) Udam się tego 26 do endokrynologa i zobacze co przepisze,a jak cos to dokupie na allegro, bo i tak jak zamowie teraz to nie przyjdzie tak szybko

Elle naczczo koniecznie, trzeba przyjsc I odpoczac przed pobraniem krwi zeby nie byc po wysiłku, dzien przed badaniami nie uprawiac sexu, badanie można wykonac w dowolnym dniu cyklu :)
Airfix ja bym zapodala sobie witamine D3, ja biore 2x 400iu bo uważam, że w takim klimacie w jakim mieszkam jest za mało slonca a ja tez jakos specjalnie na słoncu nie przesiaduje, biore rano I wieczorem do posiłku.

Mamakaja lapie lapie dziekuje!!

Airfix nie poddawaj sie slonce!!!Nap pewno maran ma racje moze by tak zapodac teraz wieksza dawke witaminki d i za okolo iesiac jezeli finanse pozwola sprawdzic jeszcze raz czy cos sie zmienia.
Ja lakam osobno witamine D3 razem z mezem juz od jakis 3 miesiecy i lykam razem z fish oil takze chyba dobrze sie wchlania.
Na pewno wszystko wroci do normy nie wolno sie poddawac.trzeba walczyc!!!

Maran
a dziekuje ze pytasz a leci po malutku,czekam jak narazie na owu ale martwi mnie troche plamienie ktore mnie jeszcze meczy a dzis juz 9 dc nie wiem o czym to moze swiadczyc i jeszcze te dziwinie niskie temperatury w tym cyklu.Nigdy nie mialam tempki 36,34. Mam nadzieje ze nie szykuje sie kolejny cykl z faktoru X.
Dzis na obiadek mielone wolowe z kartofeklami i marchewka gotowana ;) a co tam dzis ty serwujesz na obiadek.
Dziekuje bo przed paroma dniami nasunelas mi pomysl na nektarynki ktore teraz z mezem pochlaniamy i jak sie okazuje maja duzo potasu ktory akurat nam sie przydaje ;) no i dziennie wchlaniam co najmniej litr soku pomidorowego kiedys go nienawidzilam a teraz sie jakos przyzwyczailam ;) a jak u ciebie z przyzwyczajeniami do dietki?
Az musze z ciekawosci zobaczyc ile ja biore wit D

reklama
dziś mam wizytę u lekarza ogólnego na 16 zobaczymy co mi powie :O mam głowę już 10x10
póki co męczymy żółnierzyki choć pewnie ten cykl i nie tylko bedzie stracony , dietę trzymamy, suplementy bierzemy .. może kiedyś się uda :O
jak dziś nic mądrego lekarz ogólny nie powie to dzwonie do endo umówić się prywatnie na wizytę bo panstwowo zapisy na pazdziernik 2015 :O

Marathan :) jak czytam twoją diete przy córciach to jest bardzo zbliżona do mojej :) sery , jogurty naturalne , pierś z kurczaka , tylko zamiast kawy piję ogromne ilości mięty ;) z warzyw groszek, ogórek zielony, faszolkę szparagową i znów groszek heheh

Vivienko
, a ładnie po lekach ci TSH spada? jak miałaś wynik ponad 4 to nie bałaś się starać o synusia ? wiesz Ja zastaanwiam się czy nie odpuścić kilku cykli :( choć narazie walcze ;)

Ellie
Ja mam zapisanę , że prolaktynę robimy obojętnie kiedy , a progesteron 7 dni po owulce ...
Ja robiłam akurat w 3dc

Małe liski to super, że macie zielone światło i możecie starac się już w tym cyklu :)

PIraniu wszystkiego najwspanialszego dla twojej księżniczki :) moze wrzucisz zdjęcia solenizantów :) ?

Airfix e
hh to ci PECH :( mam nadzieje, że dziewczyny doradzą ci co zrobić by wyniki były lepsze :( <tule> jedno jest pewne dobrze, że zrobiłąs sobie te badanie , bo przynajmniej jesteś teraz mądrzejsza i możesz działać by było lepiej ...Trzymam kciuki by wszystko poszło po twojej myśli

Aljul
kiedy zaczynacie starania ?

Zakrecona
Igorek to bardzo ładne imię no i pokoik bedzie miał cudny <3 Ja marzę o przeprowadzce i zrobieniu Wojtkowi jakiegoś ładnego pokoiku, ale póki co ... musisz się przemęczyć w tym które mamy ....

Nusia wyjechała odpocząć pewnie dziś się odezwie :)

Czarna perła no to trzymam kciuki za dobre przeczucia &&

Marchewka
mojej koleżance masaż szyjki pomógł miała ekspressowy po nim poród :)

znalazłam taką żurawię co o niej myślicie Żurawina Cranberry 4200mg +Wit.C+Wit.E-180kap.żel. (4316573970) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ?
zawsze kupowałam tą CRANBERRY 4200mg/100kaps ŻURAWINA PĘCHERZ MOCZOWY (4289290913) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. teraz się wacham :)

Ostatnia edycja:
Do góry