reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Marchew GRATULACJE!!!!czyli do trzech razy sztuka - trzeci masaż szyjki zadziałał :) Gabryś - witaj na świecie!

...zrobiłam przed chwilą test owu, dwie grube krechy, ale nadal nie chce mi się wierzyć, że mogło się udać w tym cyklu...to dopiero 7 dzień po owu

Justi z takim odstępem jak u Ciebie też może się udać ;-) ja też ostatnio miałam prawie 3 dni odstępu ale niestety to była ciąża biochemiczna :-( po owulce odstawiam suplementy i biorę tylko B 50 plus acard i dupka.
Marchew ogromne gratulacje :-) czekam na fotki Gabriela :tak:
Male liski no proszę a może akurat zaskoczyło ;-) u Ewelin też się udało w pierwszym cyklu starań. tempka bardzo wysoko więc może fasolka już się zagnieżdziła... kiedy robisz teściora? test owulacyjny już o czymś świadczy ;-) widocznie m ma mocne plemniki skoro przetrwały mocne zakwaszanie bo mój m ma chyba słabe, zawsze wszystkie powybijam i pewnie tak było tym razem też :sorry2: a bierzesz acard i dupka?

Elle biorę tylko wapń, magnez i duphaston. Mam już małe objawy ciążowe, ale wydaje mi się że to kwestia brania właśnie dupka plus moja psychika :)...a może zawsze testy LH po owu wychodzą pozytywne:)?

trzymam kciuki kochana za ciebie i za ten cykl

Male liski myśl pozytywnie bo ja tam wierze że Ci się udało ;-) po owulce raczej nie wychodzą testy pozytywne, a we wczesnej ciąży ;-) ja też miałam objawy ciążowe po dupku :sorry:

Marchew GRATULACJE po kościach czułam że może już jesteś mamusią !!!
Witaj Gabrysiu na tym pokręconym świecie ... wszyscy na Ciebie czekaliśmy !!!
Rośnijcie zdrowo !!!

Małe liski ... kochana zaciskam &&& i wierzę że za kilka dni betka już będzie piękna !!!

Hejka!

Marchew, i jak tam, dobre miałam przeczucie i ruszyło coś wczoraj? :-)

Vivienka, tak, DHEA może wpłynąć na podwyższenie wyniku TSH :tak: Jeśli nie ma dojrzewającego pęcherzyka to jeszcze nic nie przesądza bo może poprzedni pęcherzyk nie pękł i się wchłonął (wykres trochę na taki scenariusz wskazuje) a teraz dojrzewa kolejny, niestety wydłuży to FF :-( Pęcherzyki pod wpływem FSH rosną 1-3 mm na dobę, jeśli więc był jakiś np. 6 mm to powinien pęknąć za około tydzień +/- kilka dni. Fajny pomysł z nanoszeniem faz Księżyca na wykres :-)

Daria, cudne masz dzieci. Ja mam to samo, że tęsknię za uczuciem bycia w ciąży i tym cudem rodzącego się życia :-) Masz na myśli obniżone czy wzmożone napięcie mięśniowe? Siostry synek miał dość mocno wzmożone napięcie, siostra ćwiczyła z nim metodą Vojty (płacz był okropny ale rehabilitantka kiedyś tłumaczyła, że dzieci krzyczą bardziej z przyblokowania im ruchu), ta metoda powoduje wykształcanie nowych ścieżek neuronowych, jej synek dzięki temu nie tylko pokonał wzmożone napięcie (a miał bardzo silne, cały się wyginał, nie potrafił ssać mleka bo język wyginało mu w górę w stronę podniebienia) ale zaczął się dużo szybciej rozwijać motorycznie w stosunku do rówieśników. Metoda Bobath jest przyjemniejsza dla dzieci (ale musi być wykonywana przez rehabilitantkę), jednak tylko w terapii Vojty wpływamy bezpośrednio na mózg dziecka i zmuszamy go do wysyłania bardziej prawidłowych nakazów np. do mięśni.

ola, czasem się tak zdarza, np. z jakichś powodów pęcherzyk dominujący może się wchłonąć i pod wpływem spadku estrogenów zwiększy się poziom FSH co spowoduje dojrzewanie innego pęcherzyka, zwykle wydłuża to pierwszą fazę. Testy owulacyjne nie wykażą owulacji jeśli pęcherzyk pęknie pod wpływem niskiego poziomu LH (poniżej czułości testu).

Roszpunka, kciuki zaciśnięte za 2 kreski za tydzień!

Elle, myślę, że super się wstrzeliliście, trzymam kciuki!

Justi, wygląda to dość pikowo, czyli jednak owulki nie było?

Dorcia, ale mega newsa nam przynosisz, a ja się zastanawiałam co u Ciebie :-), z całego serca Ci GRATULUJĘ, śliczny Kropek i na pewno tym razem wszystko będzie dobrze, zobaczysz, sama zobacz jak szybko bije serduszko więc dzidzia się świetnie rozwija!

ania, nie zawsze to coś oznacza, czasem wylatuje gwałtowniej ale za to @ trwa krócej, jednak skąpsza w stosunku do poprzednich @ może być spowodowana gorszej jakości (cieńszym, mniej ukrwionym) endometrium. U mnie zazwyczaj @ to był potop, od jakiegoś czasu @ są trochę mniej obfite, niestety mam prolaktynemię czynnościową a stresów mam ostatnio sporo, może to wpływać na gorszą jakość endometrium, wiek niestety też nie jest moim sprzymierzeńca pod tym względem (spada poziom estradiolu i progesteronu a to one odpowiadają za prawidłowy rozwój endo) ;-)

małe liski
, no właśnie wczoraj się dowiedziałam, że odbiór jutro rano nie jest możliwy, może uda się jutro o 18-tej, fajnie by było nakręcić film, spróbuję, chyba że z emocji zapomnę lub nie dam rady :-D Mówisz, że test owulacyjny wychodzi pozytywny? Zrób zatem koniecznie ciążowy 10 mIU/ml a ja mocno trzymam kciuki, implantacja zdarza się już w 4-5 dpo :tak::-)

reklama
Do góry