reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja znów wpadam tu na szybko...ehh ta wyprowadzka mnie wykończy

Matik Widoki u Ciebie przepiękne :) Powiem Ci że taki wyjazd w Twoje strony to jest moje marzenie juz od szkoły średniej, czyli będzie już kupe latek :) Miałam nawet ochotę teraz postawić wszystko na jedną kartę i wyjechać w ciemno tam na zawsze byle dalej stąd...ale mąż się uparł zostać na miejscu.

Piranhu Cudowna wiadomość jeśli chodzi o Twoją znajomą :) aż gęsia skórka mi wyszła. Wynagrodzone zostało Jej to wszystko co przeszła :) Lubię takie historie , bo dają wiarę w to co wydaję się czasem nie możliwe i traci się wiarę :)

Katriina A czy Ja Tobie odpisałam w ogóle o tym pozwoleniu? Wiem że miałam to zrobić, ale czy odpisałam...wysiadam normalnie z ta przeprowadzka.
Pozwolenie już mam, 3 lipca dostałam, 11 lipca się uprawomocniła decyzja ze nikt sie sadzic ze mnie nie bedzie,a 22 mam złożyc zawiadomienie o rozpoczeciu robót, czyli 29-ego mam odebrac dziennik budowy i tablice i bede mogla budowac, ale czekam na drugie warunki na prad budowlany, bo tamte były nie takie jak chciałam. I jestem uziemiona chyba do połowy sierpnia z budową, bo nie mam pradu.

Vivienka GRATULUJE!! Powiem Ci że kreseczka piękna, wcale nie jest taka bladziutka :) Vivienka tak, gdzies czytałam ze na dziewczynke wychodzą szybciej testy niz na chłopca...u mnie się potwierdziło...Ty masz już porównanie, co do pierwszej ciąży i do intensywności kreski na teście ..więc może jednak się udało i będzie synuś :) Trzymam kciuki za Ciebie :)

klaudia82 Ale cudna córcia :) Jej i te oczka ..można się rozmarzyć :) Podobna do Ciebie :)

Nuuusia A u Ciebie już badanko nie długo :)

kate, Katriina Ile wychodzi napoju z jednej saszetki Cristal Light? Ja mam zamówione Raspberry Ice i wysłane już :) Nie wiem za ile dojdzie, ale na poczatek sierpnia powinno być:) Tam mam 10 saszetek, to moze na ten cykl sierpniowy wystarczy chociaz :)

aljul Tez mi się tak wydaje ze prezerwatywa nie jest zalecana przy codziennych staraniach ( zeby osłabiac plemniki ), bo tu chodzi o to żeby ich tam u góry zostało jak najwiecej, tyle ze za tyle dni to meskie zdarzą zginąć i zostanie przewaga żenskich. Chyba w ksiazce u tamary to było, ale nie dam ręki uciąć ze to tam czytałam :)

Mar-chew Ucałuj Garbrysia od cioteczek z BB :)

male liski Kciuki za Twój cykl &&&& Teraz kolej na Ciebie ;)

gdusia_ A ginekolog co mówił na to że nie było zadnego pecherzyka widać w tym dniu cyklu?

Ja za pare dni rozpoczynam nowy cykl- 1 cykl z Femarą :) Dam Wam znać co i jak po niej :)

Musze się przyznac, ze zamiast wziasc sie w garsc bo to jeszcze miesiac i zaczynam starania to ja jestem tak zmeczona przeprowadzka, wszystko to takie ciezkie do noszenia ,ze mi sie aż krwiaki od noszenia na nogach i stopach robią,musiałam odstawic wit c a łykam Rutinoscorbin po 6 tabl dziennie, bo tylko dzieki temu jak czuje ze zaczyna się tworzyć jakis krwiak na nodze to rutinoscorbin mi to rozgania, bo tak bym chodzila w siniakach. Ja mam podejrzenie ze mam zylaki wewnetrzne i to mi pęka. Przez to zmeczenie nie daje rady z dieta....ostatnie 3 dni grzesze na potege... zamiast jogurcikow i krupniczku, zjadam po 3 drozdzowki z serem za cały dzien. Potem bede zła na siebie ::-(

reklama
Hej
ja tylko na chwilke Póżniej będe czytać :)

Vivienka kciuki zaciskam żeby ktosiek pozostał :)

Małe liski
proponuje Ci przede wszystkim myć twarz w letniej przegotowanej wodzie Do demakijażu używaj specjalnych gąbeczek i żelu np. Bourjois, Gel Frais Nettoyant [Fresh Cleansing Gel] (Odświeżająco - oczyszczający żel do mycia twarzy) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) Następnie przetrzyj twarz płynem miceralnym np. Bourjois, Eau Micellaire Demaquillante [Micellar Cleansing Water] (Płyn micelarny do demakijażu twarzy i oczu) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) i następnie przetrzyj tonikiem Ja używam z ziaji Ziaja, Ogórkowa, Tonik do twarzy - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) Następnie krem na noc może być nawilżający (nie matujący ) Rano nie myj twarzy wodą tylko przetrzyj twarz płynem miceralnym a następnie tonikiem Krem na dzień najlepiej matujący Nastepnie użyj bazy pod podkład np. Dax Cosmetics, Cashmere Secret (Baza wygładzająca) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) Żadnych rozświetlających Podkłady wybieraj o lekkiej konsystencji żeby nie zatykały porów W ciągu dnia używaj bibułek matujących a dla odświeżenia makijażu możesz w ciągu dnia popsikać wodą termalną i przyłożyć po chwili chusteczkę Puder sypki najlepiej mineralny

Jeśli chodzi o maseczki to ja polecam
1. Ziaja Maska oczyszczająca

maseczka kaolinowa z glinką szarą

Przeznaczenie – dla skóry mieszanej , tłustej , trądzikowej

Właściwości :
normalizacja pracy gruczołów łojowych
zmniejszenie widoczności rozszerzonych porów
ukojenie skóry , złagodzenie podrażnień skóry
zmniejszenie skłonności do powstawania podrażnień
nawilżenie, regeneracja naskórka

2. Ziaja Maska anty-stres

maseczka z glinką żółtą (5%)

Przeznaczenie – do każdego rodzaju skóry

Właściwości :
złagodzenie podrażnień
regeneracja podrażnionego naskórka
redukcja szorstkiego naskórka, wygładzenie
odżywienie , zmiękczenie naskórka
nawilżenie
rozjaśnienie kolorytu cery
spowolnienie procesów starzenie się skóry

3. Ziaja Maska regenerująca

maseczka z glinką brązową (5%)

Przeznaczenie – do każdego rodzaju skóry

Właściwości :
uzupełnienie braków substancji odżywczych w skórze
przyspieszenie procesu regeneracji skóry
odżywienie, zmiękczenie naskórka
nawilżenie
wygładzenie naskórka, drobnych zmarszczek , efekt liftingujący
neutralizacja wolnych rodników

4. Soraya, 10 Minut Na..., Kremowa maseczka do cery odwodnionej `Głębokie nawilżenie` - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

5. peeling najlepiej raz w tygodniu ale nie szorować mocno :)

Przecieranie twrzy sokiem z cytryny pomaga na świecącą skóre
Jeśli chodzi o te maści któe wymieniłaś to one strasznie wysuszają skóre :( ja kiedyś używałam http://apte24.pl/p/pl/4982/zineryt+lotion+30ml+rp.html Teraz na noc musisz nawilżać dobrze skóre tam gdzie sie wysuszyła

Ja bardzo lubie kosmetyki firmy Clarena http://www.clarena.pl/pl/dla-salono.../pielegnacja-twarzy/cera-tlusta-i-tradzikowa/ http://www.clarena.pl/pl/profesjona.../pielegnacja-twarzy/cera-tlusta-i-tradzikowa/

Warto też stosować algi np. http://allegro.pl/maska-algowa-anti-acne-cera-tradzikowa-clarena-i4388749123.html
Mam nadzeje że coś pomogłam :)

Hej... Dziewczyny synemek śpi mówię sprawdzę Ph odkąd kupiłam paseczki tylko chyba 2razy robiłam z ciekawości bardzo dawno temu. Sięgam po śluz a tu tak ciasno ,w środku spuchnięte że ledwo palca zmieściłam i teraz pytanie moje bo wiem,że w pierwszej ciąży gin.mówił coś o spuchnięciu tam ale czy to możliwe ,że zbliża się również okres za kilka dni 5-7 dni ?m hm bo wkręcam chyba sobie

Ph na granicy 4 a 4,5

Ostatnia edycja:
Airfix, o postawie mojej ginekolog nie warto nawet wspominać. Wg niej długie cykle i długa faza folikularna to nie problem - ważne, że są owulacje.... Mało tego, jak jej powiedziałam, że zrobiłam FSH i wyszedł poziom w normie, ale na dolnej granicy to z pretensją zapytała mnie czemu robiłam ten wynik. Mam nie zawracać sobie tym głowy tylko się starać, a jak przez pół roku nie zajdę w ciąże to wtedy będziemy się martwić :no:, mam wpaść do niej na usg, gdy zaobserwuje wzrost tempek.
Zmieniam gin i idę prywatnie, pewnie kupa kasy na to pójdzie, ale po dzisiejszej wizycie zostałam po prostu zmiażdżona

vivienka, trzymam mocno kciuki, a kreseczka już nie taka bladziutka :)

Nusiaczku, oby z Olcią to nie bylo nic poważnego z oczkami, teraz też trawy mocno pylą, szczególnie dokuczliwe to bywa właśnei na wsi, na pewno to nic poważnego. a właśnie widzę Twój wykres, Kochana, ładny, no i nie taki długi jak poprzednie... a może @ nie przyjdzie?

małe liski, to działajcie, Kochana!
jeszcze do porad Zakrętki dodam makijażowo, uważaj na bazy pod podkład silikonowe, standardowo potrafią zapychać a przy tłustej cerze brzydko potrafią się ważyć. jesli chodzi o podkłady, warto chociaż na lato zastąpić je mineralnymi albo kremami bb (one tez ładnie kryją, a jednocześnie skóra oddycha)

jejku, taki u mnie upał, niby wieczór a nie ma czym oddychać, też w nocy się wiercę i nie mogę zasnąć jak tak gorąco...

Vivienka po cichutku gratuluję i trzymam mocno kciuki za chłopczyka :-)
Klaudia śliczną masz księżniczkę i rodzinka super :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny Matik2012 kate aljul mamakaja maran-atna Airfix małe liski sedrdecznie Wam dziękuje:-):-):-)
teraz już wiem to będe więcej sie chwalić z zdjęciamu :-D:-D:-D
Pozdrawiam i miłej nocki życze:-)

Vivienka pieknakreseczke widac, takze &&& zaciskam i napewno kropek z toba zostanie.
Klaudia piekana ta twoja ksiezniczka, i rodzinka cudowna.
Maleliski trzymam kciuki&&&
Witam nowe dziewczyny z ktorymi nie mialam okazji sie przywitac.
Nuska &&& trzymam za cykl. Podziwiam za spadek wagi. Ja cwicze od 2 tygodni, prawie nie jem slodyczy, ale moja waga stoi :-( widze ze cm nieco ubylo nawet M mowi ze pupa jedrniejsza ale waga ani :-( drgnie.
Dorcia jak sie czujesz?

A mnie owulka w tym cyklu zaskoczyla. Owu wyznaczyl na 17 dc ale bylam taka zalatana ze nie moglam czesto testow robic, i bylam pewna ze jeszcze nie bylo bo zadnego bolu tym razem nie bylo . A zawsze leciutko chociaz bylo cokolwiek czuc. Dobrze ze to nie cykl staraniowy, a taki mial byc to byla by wielka niespodzianka.:baffled:
W dzien kiedy miala byc owulka bylismy z M na miescie w pubie i poszalelismy w nocy. Ale nie dokonca.a moze cos tam sie przeostalo hehehe:laugh2:

witam jestem nowa i chcialabym zaplanowac chlopczyka corka juz jest i bardzo by chciala brata siostry nie chce bo w kolo same siostry cioteczne :szok: hehe planujemy zajsc w sierpniu ide pod koniec sierpnia po skierowanie na badanie hormonow biore teraz koenzym q10 cynk zenszen i o sodzie tez czytalam maz sie ze mnie smieje ze mam paranoje jak mu poiedzialam co bedzie musial pic i lykac hehe:-D ale on tez pragnie syna wiec musi sie dostosowac jakis czas temu robilam testosteron byl 40 norma do 70 estradiol 224 norma do 356 prolaktyna 8,82norma do 29 no i progesteron 0,45 norma od 0,48 za niski potas bardzo wysoki i sod czy jak by teraz byly takie wyniki to na hlopczyka daja rade :confused:??

reklama
Lenka87 moze to ciąża a moze i nie
Odczekaj lub jak juz jestes 10 dni po owulacji to zrob test ciazowy.
Ja tez bylam bardzo ciasna ;)
Ale tak samo jest przed @ takze cierpliwosci niema co siebie nakrecac bo potem niepotrzebne rozczarowanie moze byc :)
Zaciskam kciukasy zeby to jednak fasolka a nie wredna @
&&&&&&&&&&&&&

Mnie w tej ciazy w przeciwienstwie do dwóch poprzednich piersi nie bola i nie są ogromnych rozmiarów :)
Luxus :)

Jutro wizyta maly stresik mam :)

Do góry