reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuśka zasadzam Ci porannego KOPA !!! Toż to mało razy powtarzałyśmy ... nie ma @ jest nadzieja !!! Mało razy !!?? Nie będę Ci pisać że zaciskam bo Ty to dobrze wiesz .... ale również i Tobie kurna przydałyby się dolegliwości ciążowe ... no musi być jakaś sprawiedliwość nie ???

Czekam na Twoją dzisiejszą tempkę :tak:

Miłego dnia dla wszystkich .... u mnie wychodzi słoneczko !

reklama
dziewczyny trzymam kciuki za testy, ja miałam dokładnie takie pobolewania przedmiesięczkowe wtedy kiedy była już bardzo wczesna ciąża, tak więc dopóki wredota nie przyszła jest nadzieja!

Ilaczku trzymam kciuki :) dla mnie tak samo - im dalej od owu tym większe szanse na chłopczyka, serio, znam sporo chłopców właśnie z takich większych odstępów. I tak jak dziewczyny piszą - odstęp jest chyba najmniej istotny, a najważniejsze to dieta, hormony, ph, a u ciebie na pewno na 6tkę spełnione te czynniki :)

Lilly jak się czujesz :)? jak plamienia? może spróbuj oszukać organizm właśnie bezkofeinową kawą, albo zbożową z mlekiem. Może są też inne zamienniki..?

...my dziś mamy pasowanie na przedszkolaka miłego dnia

hej hej dziewczynki

Ja znowu tylko na chwile :zawstydzona/y: dzis rano tempka poszla w gore wiec zatestowalam dla pewnosci - wynik jednoznaczny, do tego do rana mam bd silny bol jak na @,ale w poprzednim cyklu tez tak bylo ze w 12dpo poszla w gore a potem dwa dni i byl @. Malpa jedna :wściekła/y:

Dorcia ja wiem wiem, ale kochana jak sie czuje ze @ nadejdzie to juz nie ma w co wierzyc ;-) a po takim czasie znam sama siebie na wylot :-p no ale ciagle grzecznie czekam, wykres wyjatkowo ladny :blink:

cześć :)

u mnie plamień ciąg dalszy ehh mogły by sie rozkrecić na dobre i już @ jak ma przyjsc niech w koncu przyjdzie ...
mi tez sie wydaje, ze najwazniejsze to hormony, dieta no i suplementy :)

a propo suplementów macie jakiegoś sprzedawce by miał zarówno wit. c jak i wit. B ?
jeśli tak to poproszę o namiar

Małe liski
pasowanie na przedszkolaka oj dla mnei to był bardzo wzruszający moment ;) konieczne zabierz ze sobą aparat ;)

Nusia póki franca nie przyszła trzymam kciukale mocnoooooo &
Airfix a ty kochana miałaś też testować i cooo ???? &
Kate co tam u ciebie ?
Ilaczek &&&
Lily może spróbuj kawy inki ? wiem, że to nie to samo, ale zawsze to coś ... ewentualnie sypałabym po prostu mniej kawy, a więcej mleka :)
Ja za kawą nie przepadam,ale uwielbiam jej zapach :)

u nas dziś też piękna pogoda aż żal siedzieć w pracy :( Wojtuś już kaszle znów katar ehh zaczynają się infekcje jesienno-zimowe , choć pogoda od kilku dni ładniejsza niż byłą wiosną:tak::-) ciekawe jaka będzie zima ? ...

Ostatnia edycja:
hej
u nas pogoda śliczna dzisiaj, ciepło, słońce świeci,
młodych zawiozłam do przedszkola, najmłodszy ostatnio
jakiś nieznośny się zrobił, w przedszkolu jest grzeczny ładnie sie bawi
ale w domu musi byc wszystko tak jak on chce
\

Ostatnia edycja:
Małe liski, Piranhu, Kate, nie ma co podziwiać. Dziękuję za miłe słowa, ale myślę, że generalnie kobiety są bardzo silne. Poza tym co tu dużo mówić - wyjścia nie ma. Staramy się żyć normalnie i tyle. Pewnie, że czasami łatwo nie jest. Mnie najbardziej temperatura doskwiera. Tu temperatura w ciągu dnia nie spada poniżej 30 stopni. No w końcu to najgorętsze miasto świata. Pewnie nie bez powodu. W kazdym razie to się czuje.
Małe liski, Aljul, no własnie takie samo wrażenie odnoszę - pierwsze dziecko radość, drugie oczywiście musi być, ale jak już ma się troje, a nie daj Boże czworo, to przecież patologia. Czy Polacy inaczej myśleć nie umieją. Mi teściowa po urodzeniu córki też powiedziala - dzieci Ci więcej nie życzę, bo wnuków mamy dosyć. Jakby to jej dzieci były. :wściekła/y: Teraz w niedzielę znowu rozmowę miałam i znowu pytanie - znasz płeć, kiedy będziesz znała. No żesz !@#$%^ czy to jest najważniejsze?! Powiedziałam, że może w kwietniu. :-p
Nuska, mocno zaciskam. Mocno. Może na test jest za wcześnie?

KATE moja Kasia ma 3,5 roku, dosłownie tak samo, w przedszkolu anioł, same buźki zbiera za dobre sprawowanie, ale w domu diabełek, jest nieznośna, wszystko musi być po jej myśli, bo zaraz unosi się płaczek, krzykiem. ale nie dajemy się, grunt to konsekwencja.
MAŁE LISKI to piękna uroczystość przed wami, u nas chyba nie ma pasowania na przedszkolaka, bynajmniej ja nic nie wiem, a szkoda.
Maran kciuki&&&
u nas też piękna pogoda, słońce świeci, rano było 11 stopni.

życzę miłego dzionka, pozdrawiam

Niska póki nie ma jest nadzieja mnie tez bolało jak na @ i byłam pewna ze znowu lipa ale jednak sie udało :) ile do terminu nie planowanej wrednej @ Ci dni Zostało ?

Dziewczyny nuby kiedy można oglądać 11.7 dzien czy 12.7?

macy identyczne wrażenie odnoszę, jak byłam z najmłodszym w ciąży ciągle słyszałam, ze na pewno wpadka ponieważ nikt przy zdrowych zmysłach nie decyduje się na 3 dziecko, a zwłaszcza jak się ma dziecko które nie ma roku,
to prawda ze kobiety są silne, a Ty jesteś jedną z nich, ale dajesz rade i nie narzekasz dlatego podziwiam
Ilaczek u nas z Alanem jest dokładnie to samo, albo jest tak jak on chce albo krzyk, jestem konsekwentna,
ale czasem dla świętego spokoju ustępuje, starszy też mu ustępuje , mówi, ze nie cierpi krzyku, mały o tym wie
i dlatego tak robi

reklama
Kate, ojjjjjj gdybyś Ty wiedziała, jak zrzędzę czasami mojemu męzowi. Pewnie dlatego wyjechał na tak długo. :-D Co do dzieci - smutne to. Mój mąż wszem i wobec głosi, że on jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Zresztą, on to sie mało ludźmi przejmuje, więc generalnie ma to w nosie. Ja nie potrafię.
Kirus, jak tam u Ciebie?
Matik, tzw usg 12 tygodnia robi się w przedziale 11-14 tydzien (do 13t+6d) i ta końcowa data jest ważna. Piranha mówiła, że lepiej nuby podglądać później niż wcześniej. Ty masz jakiś termin testu PAPPA? Na Twoim miejscu umawiałabym się na usg w terminie 12+ czyli za ok. 2 tygodnie. :tak: Nie wcześniej. Poza tym jest to optymalny termin do najważniejszej sprawy - przeziernosci karkowej.
Małe liski, ja Ciebie bardzo przepraszam, ale co Ty robisz ze swoim suwaczkiem, że tak zasuwa? :szok: Toć Ty mnie niedługo wyprzedzisz. :-D
Vivienka, jak brzuszek? Plamienia ustały całkowicie? Brzuszek rośnie? Ja już powoli przestaję się mieścić w swoje spodenki... Buuu. Dobrze, że tu ciuszki są śmiesznie tanie - za sukienkę płacę 20 zeta. :-)
Lilly, a jak Twoje plamienia? Wszystko dobrze? Pewnie już nie możesz doczekać się wizyty u lekarza.

Uprzejmie donoszę, że mój dzidź (tudzież dzidzia) pięknie sobie już plumka. :-)

Do góry